• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kalkun i paprikasauce med champignon

Kalkun i paprikasauce med champignon

billede til kalkun i paprikasauce
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. februar 2024 - Udgivet: 6. september 2023

Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.

Kalkun i parikasauce er en lækker middagsret med kalkun i strimler, der tilberedes i en både nem og hurtig sovs med paprika og champignon.

Retten tager max. en halv time at lave, og den smager fantastisk godt. Mængden af paprika kan du sagtens selv justere til, men jeg synes det passer fint med et par gode teskefulde paprika. Så er den hverken for stærk eller mild.

Kalkunretten laves uden hverken fløde eller smør, og derfor er den også god til dig, der kæmper med et for højt kolesteroltal.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalkun i paprikasauce

billede til kalkun i paprikasauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkun i paprikasauce med champignon

4.86 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 578
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 350 g kalkun - i strimler
  • 2 spsk olivenolie - plus lidt mere
  • 200 g champignon - i skiver
  • 1 rødløg - i tynde både
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 5 dl hønsebouillon - varm
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta - koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. På en meget varm pande steges kalkunkød i strimler i lidt olie, og krydres med salt og friskkværnet peber. Steges et par. minutter, så det får en smule stegeskorpe. Hæld de stegte kalkunstrimler på en tallerken.
  2. Kom panden tilbage på kogepladen ved høj varme, og steg nu champignon i skiver indtil de er godt stegt af. Tilsæt evt. lidt mere olie.
  3. Kom så rødløg, hvidløg og peberfrugt ved, og lad det stege med i et halvt minuts tid mere. Vendes rundt undervejs.
  4. Kom kalkunkødet tilbage på panden.
  5. Drys hvedemel over, vend rundt og hæld den varme bouillon ved. Rør det godt ud.
  6. Tilsæt paprika sammen med rosmarin, tomatpasta og lidt friskpresset citronsaft.
  7. Lad din kalkun i paprikasauce simre mens du koger pasta, hvilket vil sige i ca. 8-10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere paprika og citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 578kcalKulhydrater: 87gProtein: 35gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.01gKolesterol: 47mgNatrium: 1338mgKalium: 802mgKostfibre: 6gSukker: 8gVitamin A: 1162IUVitamin C: 52mgCalcium: 64mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kalkun i paprikasauce serveres straks sammen med den kogte pasta. Eller kogt ris.

Serveres gerne med en sund tomatsalat til.

Bemærk, at kalkun kan udskiftes med kyllingekød i strimler, og fremgangsmåden er ellers den samme.

Flere opskrtifter med kalkun

  • glaseret kalkunbryst langtidsstegt i ovn
    Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn
  • italiensk kalkungryde den sunde gryderet
    Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet
  • billede til kalkunret med grøntsager og ris
    Kalkunret med grøntsager og ris
  • billede til kalkunschnitzler i fad
    Kalkunschnitzler i fad - fedtfattig opskrift
  • billede med kalkunpande
    Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie Krogh

    marts 01, 2023 at 2:54 pm

    Jeg ønsker nogle opskrifter på mad i Air fryser, please.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required