Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalkun i paprikasauce med champignon

Kalkun i paprikasauce med champignon

billede til kalkun i paprikasauce
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook34PinterestSMSEmailMessenger
34
DELINGER

Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.

Kalkun i parikasauce er en lækker middagsret med kalkun i strimler, der tilberedes i en både nem og hurtig sovs med paprika og champignon.

Retten tager max. en halv time at lave, og den smager fantastisk godt. Mængden af paprika kan du sagtens selv justere til, men jeg synes det passer fint med et par gode teskefulde paprika. Så er den hverken for stærk eller mild.

Kalkunretten laves uden hverken fløde eller smør, og derfor er den også god til dig, der kæmper med et for højt kolesteroltal.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalkun i paprikasauce

Kalkun i paprikasauce med champignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g kalkun (i strimler)
  • 2 spsk olivenolie (plus lidt mere)
  • 200 g champignon (i skiver)
  • 1 rødløg (i tynde både)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 1 spsk hvedemel (med top)
  • 5 dl hønsebouillon (varm)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk rosmarin (tørret)
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 citron (lidt citronsaft)
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta (koges som anvist)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. På en meget varm pande steges kalkunkød i strimler i lidt olie, og krydres med salt og friskkværnet peber. Steges et par. minutter, så det får en smule stegeskorpe. Hæld de stegte kalkunstrimler på en tallerken.
  2. Kom panden tilbage på kogepladen ved høj varme, og steg nu champignon i skiver indtil de er godt stegt af. Tilsæt evt. lidt mere olie.
  3. Kom så rødløg, hvidløg og peberfrugt ved, og lad det stege med i et halvt minuts tid mere. Vendes rundt undervejs.
  4. Kom kalkunkødet tilbage på panden.
  5. Drys hvedemel over, vend rundt og hæld den varme bouillon ved. Rør det godt ud.
  6. Tilsæt paprika sammen med rosmarin, tomatpasta og lidt friskpresset citronsaft.
  7. Lad din kalkun i paprikasauce simre mens du koger pasta, hvilket vil sige i ca. 8-10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere paprika og citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier578kcalKulhydrater87gProtein35gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.01gKolesterol47mgNatrium1338mgKalium802mgKostfibre6gSukker8gVitamin A1162IUVitamin C52mgCalcium64mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Noter

Kalkun i paprikasauce serveres straks sammen med den kogte pasta. Eller kogt ris.

Serveres gerne med en sund tomatsalat til.

Bemærk, at kalkun kan udskiftes med kyllingekød i strimler, og fremgangsmåden er ellers den samme.

Flere opskrtifter med kalkun

  • glaseret kalkunbryst langtidsstegt i ovn
    Glaseret kalkunbryst (langtidsstegt i ovn)
  • italiensk kalkungryde den sunde gryderet
    Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet
  • billede til kalkunret med grøntsager og ris
    Kalkunret med grøntsager og ris
  • billede til kalkunschnitzler i fad
    Kalkunschnitzler i fad - fedtfattig opskrift
  • billede med kalkunpande
    Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie Krogh skriver

    marts 01, 2023 at 2:54 pm

    Jeg ønsker nogle opskrifter på mad i Air fryser, please.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required