Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kalkun i karry med ris

Kalkun i karry med ris

kalkun i karry med ris
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. februar 2024 - Udgivet: 22. marts 2023

Her er min opskrift på kalkun i karry med ris. En skøn og sund middagsret med kalkun og grøntsager, men uden smør, fløde eller kokosmælk.

Kalkun i karry med ris er super nem at lave, og retten er klar på cirka en halv times tid.

Her skal du bruge kalkunbryst, der er skåret i tern eller strimler, og grøntsager består blandt andet af broccoli og rød peberfrugt. Men du kan bruge andre grøntsager som blomkål, spidskål, gulerødder eller hvad du synes.

Kalkunretten er ikke voldsom stærk, men du kan smage den til efter dine egne smagsløg. Der kan også tilsættes lidt mangochutney.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Retten laves uden hverken smør, fløde eller kokosmælk, så den er altså fedtfattig, og også god til jer, der døjer med et for højt kolesteroltal.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalkun i karry

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkun i karry med ris

5 fra 5 stemmer
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 455
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 350 g kalkun - kalkunbryst, i strimler eller tern
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 2 spsk ingefær - revet eller hakket fint
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 5 dl hønsebouillon - af 5 dl kogende vand og en terning
  • 2 spsk soja
  • 1 lille broccoli - skåret i små buketter
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 citron - friskpresset saft
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris - gerne basmati. koges som anvist
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kalkunkød svitses i lidt olie i en gryde eller dyb pande, og det skal have et par minutter ved høj varme.
  2. Kom så forårsløg ved sammen med hvidløg og ingefær, og lad det svitse et minut mere.
  3. Kom karry og gurkemeje ved, vend rundt og lad det svitse kort tid mere.
  4. Drys hvedemel over, og her skal du bruge en stor spiseskefuld mel. Vend rundt og hæld den varme bouillon ved sammen med soja. Vend det rundt.
  5. Tilsæt broccoli og rød peberfrugt, vend rundt igen, skru ned for varmen, og lad din kalkun i karry simre i ca. 10 minutter under låg.
  6. Kog imens ris som anvist på pakken.
  7. Smag kalkunretten til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Kan også smages til med lidt mere karry og soja.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 455kcalKulhydrater: 79gProtein: 31gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 47mgNatrium: 1821mgKalium: 924mgKostfibre: 8gSukker: 5gVitamin A: 1978IUVitamin C: 181mgCalcium: 120mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Kalkun i karry serveres sammen med de kogte ris, og så har du en lækker og sund til aftensmad.

Ved servering kan der drysses med lidt persille - eller koriander, hvis du er vild med det.

Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required