Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Chokoladekage

Chokoladekage (nem opskrift på chokolade kage i bradepande)

billede med chokoladekage
4.8 fra 1029 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.1k
SHARES
FacebookMessenger3.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Chokoladekage
  • Opskrift på chokoladekage
  • Chokoladekage i stor bradepande
  • Billeder
  • Tips
  • Chokoladekagens oprindelse
  • Chokoladekage uden hvedemel
  • FAQ
  • Kommentarer

Chokoladekage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 1029 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Sådan bager du chokoladekage. Den bedste opskrift på alletiders mumse chokoladekage, der er Danmarks bedste. Kagen er svampet og nem at bage.
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 60 g kakao
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 250 g vand svarende til 2,5 dl.
  • 2 æg
Glasur
  • 50 g sødmælk svarende til 0,5 dl.
  • 25 g kakao
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk kanel
  • 50 g smør meget blødt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  2. Vej smør af i en lille gryde og smelt det ved lav varme. Rør derefter kakao ud i smørret.
  3. Vej hvedemel af i en stor skål sammen med sukker, bagepulver, natron og en smule salt. Du kan med fordel sigte de tørre ingredienser.
  4. Tilsæt derefter vand og æg til de tørre ingredienser, og pisk det samme med en el-pisker. Tilsæt også det smeltede smør og kakao, og pisk til en ensartet dej.
  5. Beklæd en bradepande (cirka 33 gange 23 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
  6. Bag chokoladekagen i 35 minutter på næstnederste rille, hvorefter den køles af.
  7. Imens lunes sødmælk til glasur. Det må ikke koge, men skal blot varmes op. Vej kakao af sammen med flormelis, og bland kanel i. Rør det sammen med den varme mælk og smør (skal være meget blødt), og rør indtil glasuren er blank.
  8. Hæld glasuren over chokoladekagen, og lad igen kagen hvile indtil glasuren er stivnet.

Næringsindhold

Kalorier386kcalKulhydrater62gProtein5gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol64mgNatrium337mgKalium153mgKostfibre3gSukker42gVitamin A464IUVitamin C0.01mgCalcium30mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chokoladekage

Alletiders mumse chokoladekage er en af de mest populære og bedste kageopskrifter i Danmark, og den er nem at lave i en stor eller mindre bradepande.

Den bages med kakao, men du kan også komme rigtig chokolade i, hvis du mere er til det. Dejen er hurtig at røre sammen, og så er det bare at vente mens den bages færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til mindst 10 personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt bager chokoladekagen i en mindre bradepande på ca. 33 gange 23 centimeter. Den har i øvrigt en rigtig god holdbarhed og kan fryses ned.

Chokoladekage i stor bradepande

Du kan også bage chokoladekagen i en hel bradepande, og så passer den eksempelvis til en fødselsdag med mange gæster. Her laver du en dobbelt portion dej, som fordeles i en stor bradepande, der passer til din ovn.

Du kan med fordel beklæde bagepladen med bagepapir. Brug evt. to stykker bagepapir, og pensl overlappet med lidt æg. Bagepapiret skal dække kanterne. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Den du ved nok kage (nem opskrift på chokoladedrømmekage)
  • Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
  • Klassens time kage (nem dele-ud kage)

Billeder

Her er et par billeder til bagning af chokoladekagen:

brug en god kakao i din chokoladekage
chokoladekagedejen piskes godt sammen
den bagte chokoladekage køles lidt af
giv gerne chokoladekagen et lag glasur

Tips

Den færdigbagte kage skæres ud i passende stykker, men lad dem ikke være for små.

Det bedste er at pakke rester af chokoladekagen ind i en plastikpose, og derefter blot opbevare kagen ved stuetemperatur. Her holder den sig fin og frisk i op til 5 dage. Uden at blive tør. Når du ikke at spise kagen inden da, kan du med fordel komme den i fryseren.

Se også: Derfor revner din chokoladekage

Chokoladekagens oprindelse

Kagen og opskriften kommer Helle Brodt Hansen i Sorø, og jeg har fået lov til at bringe opskriften her på Madens Verden. Faktisk er opskriften fra Helles farfar, der havde en bagerbutik, og resten er, som man siger, historie.

Navnet "alletiders mumse chokoladekage" skyldes egentlig Helle Brodt Hansens storebror. Han syntes nemlig at kagen var "mums", og derfra kommer så navnet på den populære kage.

Kagen her er lavet med vand, men du kan også bage en lækker chokolade kage med kærnemælk, som en del bagere anvender i deres opskrift. Det øger blandt andet holdbarheden i en kage. Generelt er holdbarheden dog rigtig fin på kagen, som sagtens holder sig frisk i flere dage.

Chokoladekage uden hvedemel

Vidste du, at du også kan lave den bedste chokoladekage uden mel? Den kaldes også for Gateau Marcel, og er opfundet af kokken Michel Michaud, der har huseret på Mols i mange år. Michel Michaud er i øvrigt en rigtig Michelin-kok, så han kan sit kram.

Gateau Marcel er som sagt en kage uden mel, men den smager altså vanvittig godt. Og den er god til glutenallergikere.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Black magic kage med intens chokoladesmag
  • Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

FAQ

Kan man fryse chokoladekage?

Ja. Chokoladekagen er fremragende at fryse ned. Faktisk synes jeg at kagen ofte bliver endnu bedre af det, så du skal ikke være nervøs for at komme den færdigbagte kage i fryseren. Du skal vente til kagen er kølet helt af, og derefter pakkes kagen ind i husholdningsfilm og et stykke alufolie. Læg derefter kagen på frost.

Hvordan optør man en chokoladekage?

Når du skal bruge chokoladekagen, tages den op af fryseren en lille times tid før, den skal på bordet. Pak kagen ud og lad den stå ved stuetemperatur i cirka 45 minutter, for så er den helt perfekt at servere.

Hvorfor bliver min chokoladekage tør?

En chokoladekage risikerer at blive tør, hvis du bager den for længe i ovnen. Så følg fremgangsmåden og hold bagetiden. Prik i kagen for at tjekke om den er gennembagt. Men overbag den aldrig.

Hvorfor er min chokoladekage ikke færdigbagt?

Et af de mange spørgsmål til mig er, hvorfor kagen ikke er færdigbagt efter den angivne bagetid? Det kan der være flere forklaringer. Typisk er det dog ofte fordi ovnen ikke var gennemvarm, da kagen blev sat ind. En anden fejlkilde kan være brug af silikoneforme, hvor min erfaring er, at de ikke leder varmen særlig godt. Så det skal man også være opmærksom på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Boshi skriver

    oktober 05, 2025 at 4:43 pm

    Perfekt

    Svar
  2. Maj henirksen skriver

    oktober 04, 2025 at 10:38 pm

    Opskrift kagechoklade stote den bagedyst kok

    Svar
  3. Lea skriver

    juni 29, 2025 at 11:19 am

    Svar
  4. Dorit christensen skriver

    april 03, 2025 at 7:38 pm

    Jeg har bagt alletiders mumse chokoladekage. Hvad skal man gøre for at undgå at kagen hæver på midten, og således er vanskelig at skære ud i pæne ensartede stykker. Jeg har forsøgt både i bradepande og rund springform.

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required