• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Drikkevarer › Kaffesirup - tre forskellige til iskaffen eller desserten

Kaffesirup - tre forskellige til iskaffen eller desserten

Kaffesirup
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. juni 2023 - Udgivet: 1. maj 2021

Kaffesirup forvandler din iskaffe fra almindelig til alletiders. Her er opskrifter på tre forskellige slags sirup til pandekagen eller kaffen.

Kaffesirup bør jo egentlig være sirup med kaffesmag, hvis man skal tage navnet for pålydende.

Men i de seneste år er vi begyndt at bruge betegnelsen om den lækre, søde sirup, vi hælder i vores is-kaffe.

For det går ikke med almindelig sukker i en kold drik. den vil ikke opløse sig, og smagen er for unuanceret.

Derfor er vi mange, som synes, at kaffesirup tilføjer noget ekstra til iskaffen - eller til den varme kaffe.

Opskrift på tre forskellige slags kaffesirup

Kaffesirup
Karen SenecaKaren Seneca

Kaffesirup - tre forskellige til iskaffen eller desserten

5 fra 3 stemmer
Kaffesirup forvandler din iskaffe fra almindelig til alletiders. Her er opskrifter på tre forskellige slags sirup til pandekagen eller kaffen.
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 22 minutter min
Antal: 3 dl
Ret: Drikke
Køkken: Amerikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Sirup med vanilje
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk glukosesirup
  • 2 dl vand
Sirup med julekrydderier
  • 1 dl rørsukker
  • 2 dl vand
  • 2 stk grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanelstang - 3 cm.
  • 3 stk nelliker
Kaffesirup
  • 2 dl kaffe - stærk
  • 1 dl rørsukker
  • 1 spsk glukosesirup

Fremgangsmåde
 

Sirup med vanilje
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Dem blander du med lidt af sukkeret, før du hælder vaniljen og alle de andre ingredienser i gryden.
  2. Bring siruppen i kog og lad det simre i mindst 10 minutter. Sukkeret skal være helt smeltet, og der skal være en lettere tykflydende masse. OBS: Ikke for tyk, for så kan du ikke røre siruppen ordentlig ud i iskaffen.
  3. Når siruppen har en passende tykkelse, tager du den af varmen og hælder på en skoldet, lille flaske. Opbevares i køleskabet.
Sirup med julekrydderier
  1. Kom det hele i en gryde.
  2. Bring siruppen i kog og lad det hele simre i mindst 10 minutter. Sukkeret skal være helt smeltet, og der skal være en lettere tykflydende masse. OBS: Ikke for tyk, for så kan du ikke røre siruppen ordentlig ud i iskaffen.
  3. Fjern kanel og de andre krydderier, før du hælder siruppen på flaske og opbevarer den i køleskabet.
Kaffesirup
  1. Bryg stærk kaffe på kaffemaskinen, i stempelkanden eller lav espresso.
  2. Hæld kaffen i en gryde sammen med sukker og glukosesirup.
  3. Kog blandingen op og lad den simre for lav varme, til sukkeret er smeltet og du får en tyktflydende sirup. Er den for tyk, skal du blot tilsætte lidt mere kaffe.
  4. Når siruppen har den rette konsistens, hælder du den på en renset, skoldet flaske og opbevarer den i køleskabet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Når solen begynder at skinne over Danmark, begynder iskaffe-salget at boome. Men man kan sagtens lave en rigtig god kaffe selv.

For os med hang til flotte serveringer og en sød tand, er Dalgona-kaffen også en mulighed.

Her er nogle af vores opskrifter med kaffe:

  • Verdens bedste iskaffe med kondenseret mælk
  • Sådan laver du dalgona kaffe
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Sund smoothie for børn
    Sund smoothie for børn
  • Professorens grønne grød
    Professorens grønne grød (enkel opskrift på lækker grøn grød)
  • Spidskålsmoothie
    Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie
    Gulerodssmoothie

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required