Kaffesirup forvandler din iskaffe fra almindelig til alletiders. Her er opskrifter på tre forskellige slags sirup til pandekagen eller kaffen.
Kaffesirup bør jo egentlig være sirup med kaffesmag, hvis man skal tage navnet for pålydende.
Men i de seneste år er vi begyndt at bruge betegnelsen om den lækre, søde sirup, vi hælder i vores is-kaffe.
For det går ikke med almindelig sukker i en kold drik. den vil ikke opløse sig, og smagen er for unuanceret.
Derfor er vi mange, som synes, at kaffesirup tilføjer noget ekstra til iskaffen - eller til den varme kaffe.
Opskrift på tre forskellige slags kaffesirup
Kaffesirup - tre forskellige til iskaffen eller desserten
Ingredienser
Sirup med vanilje
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 1 spsk glukosesirup
- 2 dl vand
Sirup med julekrydderier
- 1 dl rørsukker
- 2 dl vand
- 2 stk grønne kardemommefrø
- 1 stk kanelstang - 3 cm.
- 3 stk nelliker
Kaffesirup
- 2 dl kaffe - stærk
- 1 dl rørsukker
- 1 spsk glukosesirup
Fremgangsmåde
Sirup med vanilje
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Dem blander du med lidt af sukkeret, før du hælder vaniljen og alle de andre ingredienser i gryden.
- Bring siruppen i kog og lad det simre i mindst 10 minutter. Sukkeret skal være helt smeltet, og der skal være en lettere tykflydende masse. OBS: Ikke for tyk, for så kan du ikke røre siruppen ordentlig ud i iskaffen.
- Når siruppen har en passende tykkelse, tager du den af varmen og hælder på en skoldet, lille flaske. Opbevares i køleskabet.
Sirup med julekrydderier
- Kom det hele i en gryde.
- Bring siruppen i kog og lad det hele simre i mindst 10 minutter. Sukkeret skal være helt smeltet, og der skal være en lettere tykflydende masse. OBS: Ikke for tyk, for så kan du ikke røre siruppen ordentlig ud i iskaffen.
- Fjern kanel og de andre krydderier, før du hælder siruppen på flaske og opbevarer den i køleskabet.
Kaffesirup
- Bryg stærk kaffe på kaffemaskinen, i stempelkanden eller lav espresso.
- Hæld kaffen i en gryde sammen med sukker og glukosesirup.
- Kog blandingen op og lad den simre for lav varme, til sukkeret er smeltet og du får en tyktflydende sirup. Er den for tyk, skal du blot tilsætte lidt mere kaffe.
- Når siruppen har den rette konsistens, hælder du den på en renset, skoldet flaske og opbevarer den i køleskabet.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og andre opskrifter
Når solen begynder at skinne over Danmark, begynder iskaffe-salget at boome. Men man kan sagtens lave en rigtig god kaffe selv.
For os med hang til flotte serveringer og en sød tand, er Dalgona-kaffen også en mulighed.
Her er nogle af vores opskrifter med kaffe:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: