• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Julekringle

Julekringle

billederesultat for julekringle
Nem og hjemmebagt julekringle med marcipanremonce. Her er julekringlen pyntes med mandler og drysset med lidt flormelis. En dejlig og nem julekage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. december 2022 - Udgivet:  26. december 2022

Del gerne:
195
SHARES
FacebookMessenger195PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
  2. Opskrift på julekringle
  3. Julekringle
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.

Her er opskriften på en gammeldags julekringle med marcipanremonce, og den er ret nem at lave.

Det er en stor kringle, så der er rigeligt til i hvert fald 10 personer. Julekringlen kan fryses ned.

Der kan tilsættes sukat til kringlen. Det har jeg dog ikke gjort og forklaringen er, at jeg simpelthen ikke er så glad for sukat. for nu at være ærlig.

Men hvis du holder af sukat, kan den kommes ovenpå marcipanremoncen inden du ruller dejen sammen.

Se andre populære kringler:

  • Hjemmebagt adventskrans
  • Hjemmebagt kringle med marcipan
  • Rabarberkringle

Opskrift på julekringle

billederesultat for julekringle

Julekringle

Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Bedømmelse
4.8 fra 35 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g sødmælk
  • 175 g smør
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 2 æg

Marcipanremonce

  • 150 g smør
  • 100 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 75 g mandelflager
  • 25 g rosiner

Pynt

  • 1 æg
  • perlesukker
  • mandelflager
  • flormelis
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom sødmælk og smør i en lille gryde, og varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet. Væsken må ikke være varmere end ca. 35 grader.
  • Hæld den i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrog på og rør gæren ud.
  • Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme. Vendes sammen.
  • Ælt derefter melblandingen ind i dejen sammen med to æg. Æltes 7-8 minutter ved middel hastighed. Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Lægges i skål med husholdningsfilm og et viskestykke over. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket tager 30-40 minutter.
  • Rør marcipanremonce sammen af smør, marcipan, sukker, mandelflager og rosiner. Der kan tilsættes en større mængde rosiner, hvis dette ønskes.
  • Dejen trækkes lidt aflang, og rulles ud til et rektangel på cirka 70 gange 25 centimeter.
  • Fordel marcipanremonce på hele dejen, og rul den derefter sammen til en roulade, der altså er cirka 70 centimeter lang.
  • Læg den på en bageplade med bagepapir. Enten som firkant eller et stort hjerte. Enderne foldes sammen, så remoncen ikke løber ud.
  • Pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker og mandelflager.
  • Lad din julekringle hæve ca. 20 minutter, inden den bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
627
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
436
mg
19
%
Kalium
 
242
mg
7
%
Kulhydrater
 
69
g
23
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
917
IU
18
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
76
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag den færdigbagte julekringle ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

Drysses derefter med sigtet flormelis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Conny Andersen

    november 22, 2023 at 9:14 am

    Hej
    Jeg vil prøve at bage julekringlen med marcipan remonce . Vil høre om man kan erstatte mandelsplitterne med hele hasselnødder ?
    Vh Conny

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 26, 2024 at 11:21 am

      Hej Conny
      Jep - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Holger

      Svar
  2. Lotte

    december 22, 2021 at 3:43 pm

    Wau, den er god og nem at lave🎄🎄

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 22, 2021 at 5:05 pm

      Tusind tak, Lotte - dejligt at høre du kan lide julekringlen 🙂
      Med ønsket om en rigtig glædelig jul
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required