• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Jordbærgalette

Jordbærgalette

Jordbærgalette
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. oktober 2021 - Udgivet:  25. oktober 2021

Jordbærgalette er en nem og lækker dessert. Og så er det den smukkeste rustikke tærte fuld af friske jordbær, vanilje og citronskal.

Jordbærgalette er en af de bedste tærter, som kan spises året rundt. Den kræver ikke særlig mange ingredienser, så derfor er den ligetil.

Perfekt, hvis der er gæster eller bare skal pleje den søde tand.

Jeg har lavet opskrift med masser af vaniljesukker, og så river jeg frisk citronskal henover tærten, efter den er færdigbagt.

Det giver en utrolig godt smag, som virkelig komplimenterer de søde jordbær.

Her er andre varianter af den franske kage:

  • Galette med spinat og ricotta
  • Galette med fersken

Opskrift på jordbærgalette

Jordbærgalette
Rakel Seneca

Jordbærgalette

5 fra 3 stemmer
Jordbærgalette er en nem og lækker dessert. Og så er det den smukkeste rustikke tærte fuld af friske jordbær, vanilje og citronskal.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 110 g hvedemel
  • 25 g smør - koldt
  • 20 g græsk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk vand - iskoldt
  • 100 g jordbær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk maizena
  • 0,5 stk æggeblomme
  • 0,5 tsk citronskal

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære smørret i små firkanter, hæld det i en food processor sammen med hvedemelet. Blend det sammen og hæld det over i en skål.
  2. Tilføj nu græsk yoghurt og citronsaft til skålen. Rør dejen sammen med dine hænder og kom vand i, indtil dejen samler sig til en kugle. Pak dejkuglen ind i plastik og put den i fryseren i cirka 15 minutter.
  3. Imens forvarmes ovnen til 200 grader almindelig ovn. Forbered en bageplade med bagepapir.
  4. I en lille skål blander du maizena, sukker og vaniljesukker sammen. Skær nu jordbærrene i tynde skiver og lig dem på en tallerken. Drys cirka halvdelen af skålen med sukkerblandingen udover jordbærskiverne og lad dem trække.
  5. Tag nu dejen fra fryseren og put den på et rent køkkenbord, som du drysser let med mel. Rul nu dejen ud til cirka en halv centimeter tyk cirkel. Flyt dejen hen på bagepladen.
  6. Arranger nu jordbærskiverne på tærtedejen, men husk at efterlade cirka tre centimeter uberørt dej i kanten.
  7. Fold nu kanten op rundt om fyldet. Se billedet for inspiration. Pensl kanten med æggeblomme og drys resten af sukkerblandingen udover hele tærten.
  8. Bag den i cirka 25 minutter, eller indtil den er gylden. Riv frisk citronskal henover din jordbærgalette, lige så snart den er ude af ovnen og så er den klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan spises tærten alene, som den er, eller servere den med lidt creme fraiche eller is.

Denne dessert er ikke oversød, hvilket jeg er ret vild med, men det betyder også, at hjemmelavet is er lækkert som tilbehør.

Prøv også at pynte denne jordbærgalette med hakkede nødder, det er virkelig lækkert.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required