Jordbærgalette er en nem og lækker dessert. Og så er det den smukkeste rustikke tærte fuld af friske jordbær, vanilje og citronskal.
Jordbærgalette er en af de bedste tærter, som kan spises året rundt. Den kræver ikke særlig mange ingredienser, så derfor er den ligetil.
Perfekt, hvis der er gæster eller bare skal pleje den søde tand.
Jeg har lavet opskrift med masser af vaniljesukker, og så river jeg frisk citronskal henover tærten, efter den er færdigbagt.
Det giver en utrolig godt smag, som virkelig komplimenterer de søde jordbær.
Her er andre varianter af den franske kage:
Opskrift på jordbærgalette
Jordbærgalette
Ingredienser
- 110 g hvedemel
- 25 g smør - koldt
- 20 g græsk yoghurt
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk vand - iskoldt
- 100 g jordbær
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk maizena
- 0,5 stk æggeblomme
- 0,5 tsk citronskal
Fremgangsmåde
- Start med at skære smørret i små firkanter, hæld det i en food processor sammen med hvedemelet. Blend det sammen og hæld det over i en skål.
- Tilføj nu græsk yoghurt og citronsaft til skålen. Rør dejen sammen med dine hænder og kom vand i, indtil dejen samler sig til en kugle. Pak dejkuglen ind i plastik og put den i fryseren i cirka 15 minutter.
- Imens forvarmes ovnen til 200 grader almindelig ovn. Forbered en bageplade med bagepapir.
- I en lille skål blander du maizena, sukker og vaniljesukker sammen. Skær nu jordbærrene i tynde skiver og lig dem på en tallerken. Drys cirka halvdelen af skålen med sukkerblandingen udover jordbærskiverne og lad dem trække.
- Tag nu dejen fra fryseren og put den på et rent køkkenbord, som du drysser let med mel. Rul nu dejen ud til cirka en halv centimeter tyk cirkel. Flyt dejen hen på bagepladen.
- Arranger nu jordbærskiverne på tærtedejen, men husk at efterlade cirka tre centimeter uberørt dej i kanten.
- Fold nu kanten op rundt om fyldet. Se billedet for inspiration. Pensl kanten med æggeblomme og drys resten af sukkerblandingen udover hele tærten.
- Bag den i cirka 25 minutter, eller indtil den er gylden. Riv frisk citronskal henover din jordbærgalette, lige så snart den er ude af ovnen og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan spises tærten alene, som den er, eller servere den med lidt creme fraiche eller is.
Denne dessert er ikke oversød, hvilket jeg er ret vild med, men det betyder også, at hjemmelavet is er lækkert som tilbehør.
Prøv også at pynte denne jordbærgalette med hakkede nødder, det er virkelig lækkert.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: