Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Italienske julekager - de fineste snebolde

Italienske julekager - de fineste snebolde

Italienske julekager snebolde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Italienske julekager er de lækreste, runde småkager, som er helt sprøde, når du bider i dem. Bages med valnødder og drysses med flormelis.

Italienske julekager er bagt over samme læst som mexicanske bryllups-småkager og russiske tekager.

Nødder finhakkes og blandes i en enkel dej uden æg, hvorefter dejen trilles i kugler og vendes med flormelis. Når kagerne er bagt, trilles de så igen i flormelis.

På den måde får man fine kager, der ligner snebolde, og som smager skønt - især med en kop stærk kaffe og et glas Amaretto.

Opskrift på italienske julekager

Italienske julekager

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Italienske julekager er de lækreste, runde småkager, som er helt sprøde, når du bider i dem. Bages med valnødder og drysses med flormelis.
Antal: 24 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 115 g valnødder ristet og finthakket
  • 225 g smør blødt
  • 85 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 275 g hvedemel
  • 50 g flormelis til at rulle dejen i

Fremgangsmåde

  1. Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt.
  2. Begynd med at brede nødderne ud på en bageplade og giv dem 5-6 minutter i ovnen på 180 grader. Når de er kølet af, finhakker du dem med en stavblender eller en minihakker.
  3. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker godt sammen.
  4. Tilsæt hvedemelet, imens du pisker videre. Når melet er godt inde i smørmassen, rører du de hakkede valnødder i dejen. Det er en temmelig bastant dej, men du kan sagtens få blandet valnødderne i massen.
  5. Klap dejen, så den er ca. tre cm. tyk og pak den ind i husholdningsfilm. Sæt den på køl en halv times tid.
  6. Hæld flormelis i en dyb tallerken, så det er klar.
  7. Rul nu runde kugler af dejen, de skal ca. have en diameter på 3 cm, så de ikke bliver for små. Vend nu kuglerne i flormelis og placer dem på en bageplade.
  8. Bag i 15-18 minutter på 180 grader. De skal være gyldne, men må ikke blive mørke. Lad dem hvile på bagepladen, når du har taget dem ud af ovnen.
  9. Når de italienske julekager er kølet lidt ned, ruller du dem igen i flormelis. Og nu er de endelig klar til at blive spist.

Næringsindhold

Kalorier163kcalKulhydrater15gProtein2gFedt11gMættet fedt5gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol20mgNatrium61mgKalium36mgKostfibre1gSukker6gVitamin A235IUVitamin C0.1mgCalcium9mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Du kan bruge alle mulige nødder til de italienske julekager, som kaldes Palle di Neve, der betyder snebolde.

Uanset hvilke nødder du bruger, er det en god ide at riste dem i ovnen først, for så får nødderne en mere fremtrængende smag.

Se opskrifter på andre lækkerier:

Panforte - italiensk konfektkage

Panna Cotta - italiensk dessert

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette skriver

    december 14, 2022 at 3:16 pm

    Hej Holger, jeg skal da vist lige prøve at bage disse snebolde, da de ser meget julede og lækre ud, hvordan er holdbarheden og hvordan opbevares de bedst? Glædelig Jul og mange tak for opskrifter, de bliver flittigt brugt. Venlig hilsen Jette.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required