Italienske julekager er de lækreste, runde småkager, som er helt sprøde, når du bider i dem. Bages med valnødder og drysses med flormelis.
Italienske julekager er bagt over samme læst som mexicanske bryllups-småkager og russiske tekager.
Nødder finhakkes og blandes i en enkel dej uden æg, hvorefter dejen trilles i kugler og vendes med flormelis. Når kagerne er bagt, trilles de så igen i flormelis.
På den måde får man fine kager, der ligner snebolde, og som smager skønt - især med en kop stærk kaffe og et glas Amaretto.
Opskrift på italienske julekager
Italienske julekager
Ingredienser
- 115 g valnødder - ristet og finthakket
- 225 g smør - blødt
- 85 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 275 g hvedemel
- 50 g flormelis - til at rulle dejen i
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt.
- Begynd med at brede nødderne ud på en bageplade og giv dem 5-6 minutter i ovnen på 180 grader. Når de er kølet af, finhakker du dem med en stavblender eller en minihakker.
- Pisk smør, flormelis og vaniljesukker godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet, imens du pisker videre. Når melet er godt inde i smørmassen, rører du de hakkede valnødder i dejen. Det er en temmelig bastant dej, men du kan sagtens få blandet valnødderne i massen.
- Klap dejen, så den er ca. tre cm. tyk og pak den ind i husholdningsfilm. Sæt den på køl en halv times tid.
- Hæld flormelis i en dyb tallerken, så det er klar.
- Rul nu runde kugler af dejen, de skal ca. have en diameter på 3 cm, så de ikke bliver for små. Vend nu kuglerne i flormelis og placer dem på en bageplade.
- Bag i 15-18 minutter på 180 grader. De skal være gyldne, men må ikke blive mørke. Lad dem hvile på bagepladen, når du har taget dem ud af ovnen.
- Når de italienske julekager er kølet lidt ned, ruller du dem igen i flormelis. Og nu er de endelig klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Du kan bruge alle mulige nødder til de italienske julekager, som kaldes Palle di Neve, der betyder snebolde.
Uanset hvilke nødder du bruger, er det en god ide at riste dem i ovnen først, for så får nødderne en mere fremtrængende smag.
Se opskrifter på andre lækkerier:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jette
Hej Holger, jeg skal da vist lige prøve at bage disse snebolde, da de ser meget julede og lækre ud, hvordan er holdbarheden og hvordan opbevares de bedst? Glædelig Jul og mange tak for opskrifter, de bliver flittigt brugt. Venlig hilsen Jette.