• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Italiensk citronsorbet - opskrift med eller uden ismaskine

Italiensk citronsorbet - opskrift med eller uden ismaskine

billederesultat for citronsorbet
En nem og lækker italiensk citronsorbet, som du både kan lave med eller uden en ismaskine. Citronsorbeten er perfekt som en læskende dessert. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. august 2020 - Udgivet:  13. august 2020

Del gerne:
190
SHARES
FacebookMessenger190PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på italiensk citronsorbet, der er en læskende sorbet med frisk citronsaft. Citronsorbeten kan enten laves i ismaskine eller uden.
  2. Opskrift på citronsorbet
  3. Italiensk citronsorbet - opskrift med eller uden ismaskine
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Citronsorbet uden ismaskine
  8. Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)
  9. Italiensk is - bedste opskrift
  10. Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på italiensk citronsorbet, der er en læskende sorbet med frisk citronsaft. Citronsorbeten kan enten laves i ismaskine eller uden.

Jeg elsker citronsorbet. Denne lækre og klassiske italienske dessert, der både er sød, syrlig og læskende på samme tid.

Samtidig er citronsorbeten meget nem at lave, og det enten ske i en ismaskine eller uden. Begge måder kan du se mere om her.

Opskriften er beregnet til fire personer som en lille dessert. Lav eventuelt en dobbelt portion, hvis du ønsker større portioner.

Opskrift på citronsorbet

billederesultat for citronsorbet

Italiensk citronsorbet - opskrift med eller uden ismaskine

Min bedste opskrift på italiensk citronsorbet, der er en læskende sorbet med frisk citronsaft. Citronsorbeten kan enten laves i ismaskine eller uden.
Bedømmelse
4.7 fra 71 stemmer
RetIs
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 100 g vand
  • 1 blad husblas
  • 100 g citronsaft
  • 100 g sødmælk
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at lægge et blad husblas i blød i koldt vand. Det skal opblødes i cirka fem minutter.
  • Kom vand og sikker i en lille gryde og kog det op.
  • Tag gryden af kogepladen, klem vandet af husblassen og rør den ud i sukkervandet. Lad det køle lidt af. Sukkerlagen må dog ikke blive for kold.
  • Pres 100 gram frisk citronsaft - det svarer cirka til saften af to citroner. Måske tre, hvis ikke de er så saftige.
  • Rør citronsaften i sukkerlagen sammen med sødmælk.
  • Kør din citronsorbet på en ismaskine, hvor den cirka skal have 40 minutter. Afhængig af hvor hårdt din ismaskine fryser ind.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Citronsorbet uden ismaskine

Du kan også lave en italiensk citronsorbet uden ismaskine. Her kommes sorbeten i en beholder, som stilles i fryseren.

Under indfrysningen røres i citronsorbeten hver halve time, så isen ikke krystalliserer.

Se også mine opskrifter på is:

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

4.8 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
Gå til opskrift
billederesultat for bananis med chokolade

Italiensk is - bedste opskrift

4.7 fra 22 stemmer
Her er min grundopskrift på italiensk is, der er en klassisk mælkeis fra Italien. Lavet på sødmælk, vanilje, æggeblomme og sukker. Med eller uden ismaskine.
Gå til opskrift
billederesultat for italiensk is

Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)

4.8 fra 18 stemmer
Sådan laver du hjemmelavet Daim is. En opskrift på cremet og lækker is med masser af Daim, og isen kan laves med eller uden en ismaskine.
Gå til opskrift
billederesultat for Daim is
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Jensen

    maj 04, 2025 at 2:32 pm

    Den italienske citron sorbeter bare virkelig god
    Har også prøvet den med saften fra en lime og 2 citroner
    10 stjerner ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Svar
  2. Annette

    maj 04, 2025 at 2:29 pm

    Så nem en opskrift og en fantastisk smag

    Svar
  3. poul

    juli 23, 2022 at 12:01 pm

    kan man godt blande minimælk og fløde i stedet for sødmælk

    Svar
    • Palle

      marts 16, 2025 at 12:00 am

      Nej

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required