• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Islagkage med nøddebund og chokolade

Islagkage med nøddebund og chokolade

Islagkage med jordbær
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2022 - Udgivet:  27. januar 2022

Islagkage er en lækker dessert, som er lavet med en bund af nøddemarengs, is med chokoladestykker og pyntet med friske jordbær .

Islagkage er nok en af de lækreste desserter, man kan lave, og det bedste er, at man kan lave den i god tid, hvis man for eksempel skal have gæster.

Desserten smager både frisk og lækker, og så er den dejlig sommerlig. Men den kan selvfølgelig spises hele året rundt.

Dog må jeg advare og sige, at man hurtigt kan blive afhængig af den. Min kæreste og jeg formåede at spise to stykker hver, lige så snart den var færdig.

Hvis du ønsker at lave en større portion af kagen, vil jeg anbefale, at bruge to forme, da det er bedst, hvis nøddebunden er tynd og sprød.

Opskrift på islagkage med nøddebund

Islagkage med jordbær
Rakel Seneca

Islagkage

5 fra 4 stemmer
Islagkage er en lækker dessert, som er lavet med en bund af nøddemarengs, is med chokoladestykker og pyntet med friske jordbær .
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Nedkøling 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g mandler
  • 50 g valnødder
  • 100 g sukker
  • 2 stk æggehvider
  • 500 ml vaniljeis
  • 100 g jordbær
  • 50 g mørk chokolade
  • 0,5 tsk citronskal

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde for ovnen på 175 grader og smør en rund kageform på cirka 20 centimeter. Tag vaniljeisen ud af fryseren imens, så den kan tø op.
  2. Kom nødderne i en blender eller foodprocessor og blend dem groft, stil dem nu til side.
  3. I en skål tilføjes æggehvider, pisk dem, indtil de er næsten stive.
  4. Tilføj sukker til æggehviderne og pisk det sammen i to minutter mere. Kom nu nødderne i, og vend det hele sammen. Hæld blandingen i kageformen og bag den i cirka 20 minutter, eller indtil bunden er flot gylden.
  5. Lad bunden køle ned. Skær jordbær i små stykker og hak chokoladen groft, tilføj begge dele til den optøede vaniljeis. Riv citronskal og rør den godt sammen med resten.
  6. Hæld nu isblandingen henover nøddebunden og sæt den i fryseren. Lad den nu fryse og størkne fuldkommen, det tager cirka fem timer afhængig af ens fryser.
  7. Tag din islagkage ud af fryseren ti minutter før servering og pynt med friske jordbær.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også prøve at lave denne opskrift med en anden slags isvariant. Chokoladeis egner sig blandt andet rigtigt godt til en islagkage.

Se også andre opskrifter på isdesserter:

Vaniljeis

Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)

Baked Alaska

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required