Kuller - fakta og opskrifter med den gode spisefisk

Her får du fakta og opskrifter med kuller, der er en god spisefisk i torskefamilien. Kulleren er hvid i kødet, og den er mager og lidt mere fast end torsk.
Kuller kan være svær at finde i de fleste supermarkeder rundt omkring i Danmark, mens den ofte er til at købe hos de dygtige fiskehandlere.
Og med kulleren får du en rigtig fin spisefisk, der er i famile med torsk.
Den er lidt mindre end torsken, og den kan blandt andet kendes på den mørke plet over brystfinnen.
Fakta
Kulleren lever og fanges blandt andet i Nordsøen, men også i de indre danske farvande som Skagerrak, Kattegat og Øresund.
Den kan blive op en meter lang, og kulleren lever ned til 300 meters dybde, hvor den foretrækker en hård sandbund.
Højsæson for kuller er fra sensommeren i august og frem til november, men den fanges året rundt. Gydesæsonen er fra marts til juni.
Næringsindhold
Kullerens kød er både lyst, magert og lidt mere end i torskens.
Næringsindhold pr. 100 gram af fisken er:
Energi: 85 kalorier
Fedt: 1,0 gram
Kulhydrat: 0 gram
Protein 19 gram
Opskrifter med kuller
Her er nogle af de populære opskrifter med kuller på Madens Verden.