Hvid bønnesuppe fra Toscana, der både er god som forret og hovedret. Suppen laves nemt med hvide bønner, og den er en typsik italiensk grøntsagssuppe.
Opskriften på hvid bønnesuppe er beregnet som hovedret til fire personer. Kan fint gemmes på køl til dagen efter, hvor den smager endnu bedre.
Ingredienser til hvid bønnesuppe
2 bagekartofler
1 stort løg
4 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
230 gram hvide bønner
1,5 liter vand
3 bouillonterninger (grøntsag)
Nogle kviste timian
Salt og friskkværnet peber
Fyld
100 gram pancetta (italiensk bacon)
1 stængel bladselleri
Frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Bagekartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kom en god sjat olivenolie i en stor gryde og svits kartoflerne ved middel varme.
- Løg og hvidløg hakkes groft og kommes ved. Bladselleri skæres ud i små tern og kommes ligeledes ned i gryden.
- De hvide bønner skylles i en sigte og kommes i gryden sammen med vand og bouillonterninger, samt finthakket timian.
- Hvid bønnesuppe koges nu ved en lav varme i 30 minutter, hvorefter du blender suppen med en stavblender. Smages til med salt og friskkværnet peber.
- Fyld kan være pancetta - eller almindelige bacontern. Steges sprøde på en pande. Kom en stængel bladselleri i tern ved og steg videre et minuts tid. Vil du have den hvide bønnesuppe som vegetarmad, skal du selvfølgelig blot undgå bacon.
Hvid bønnesuppe serveres med en skefuld fyld i midten, og der kan også pyntes med frisk timian eller basilikum.
Til den italienske grøntsagssuppe hører selvfølgelig et stykke nybagt ciabattabrød med store huller, og det kan du lige så godt lære at bage selv. Følg bare linket, for det er nemt at gå til.
Så også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette
De hvide bønner er det 230g, der har været i blød natten over? Eller er de allerede kogte ?
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Det er en dåse hvide bønner, der er hældt i en sigte og overhældt med vand. Det er absolut det nemmeste 🙂
God fornøjelse - det er en dejlig ret.
Alt det bedste
Holger