• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Hvid bønnesuppe - toscansk suppe med hvide bønner

Hvid bønnesuppe - toscansk suppe med hvide bønner

hvid bønnesuppe
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. august 2022 - Udgivet:  11. september 2019

Hvid bønnesuppe fra Toscana, der både er god som forret og hovedret. Suppen laves nemt med hvide bønner, og den er en typsik italiensk grøntsagssuppe.

Opskriften på hvid bønnesuppe er beregnet som hovedret til fire personer. Kan fint gemmes på køl til dagen efter, hvor den smager endnu bedre.

Ingredienser til hvid bønnesuppe

2 bagekartofler
1 stort løg
4 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
230 gram hvide bønner
1,5 liter vand
3 bouillonterninger (grøntsag)
Nogle kviste timian
Salt og friskkværnet peber

Fyld

100 gram pancetta (italiensk bacon)
1 stængel bladselleri
Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Bagekartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kom en god sjat olivenolie i en stor gryde og svits kartoflerne ved middel varme.
  2. Løg og hvidløg hakkes groft og kommes ved. Bladselleri skæres ud i små tern og kommes ligeledes ned i gryden.
  3. De hvide bønner skylles i en sigte og kommes i gryden sammen med vand og bouillonterninger, samt finthakket timian.
  4. Hvid bønnesuppe koges nu ved en lav varme i 30 minutter, hvorefter du blender suppen med en stavblender. Smages til med salt og friskkværnet peber.
  5. Fyld kan være pancetta - eller almindelige bacontern. Steges sprøde på en pande. Kom en stængel bladselleri i tern ved og steg videre et minuts tid. Vil du have den hvide bønnesuppe som vegetarmad, skal du selvfølgelig blot undgå bacon.

Hvid bønnesuppe serveres med en skefuld fyld i midten, og der kan også pyntes med frisk timian eller basilikum.

Til den italienske grøntsagssuppe hører selvfølgelig et stykke nybagt ciabattabrød med store huller, og det kan du lige så godt lære at bage selv. Følg bare linket, for det er nemt at gå til.

Så også mine opskrifter på:

Hvid bønnemos a la Italien

Italiensk minestronesuppe

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette

    oktober 08, 2022 at 6:14 pm

    De hvide bønner er det 230g, der har været i blød natten over? Eller er de allerede kogte ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 09, 2022 at 6:31 am

      Hej Mette
      Det er en dåse hvide bønner, der er hældt i en sigte og overhældt med vand. Det er absolut det nemmeste 🙂
      God fornøjelse - det er en dejlig ret.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her