• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Hurtige boller uden hævning - klar på 30 min.

Hurtige boller uden hævning - klar på 30 min.

Billede med hurtige boller
4.7 fra 258 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. november 2024 - Udgivet: 13. september 2020

Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med fuldkorn og havregryn, den er nem at håndtere, og de bages straks.

Her er opskriften på hurtige boller til morgenbordet, og det er virkelig nem opskrift.

Her behøver du ikke vente på at bollerne hæver, for det behøver de nemlig ikke.

Boller i kold ovn

I stedet kan du sætte bollerne direkte i en kold ovn, og 20 minutter senere er bollerne klar, og du kan servere nybagt morgenbrød uden bøvl.

Samtidig er dejen meget nem at arbejde med, så det er let at forme bollerne.

De hurtige boller pensles med mælk og drysses med havregryn. Desuden indeholder bollerne både fuldkorn og havregryn, så de mætter også godt.

Opskriften giver 12 stk., og du kan roligt gemme den, for du bliver glad for disse morgenbrød.

Se også disse opskrifter:

Fødselsdagsboller

Bløde boller

Gulerodsboller

Opskrift på hurtige boller

Billede med hurtige boller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nemme hurtige boller

4.71 fra 258 stemmer
Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med fuldkorn og havregryn, den er nem at håndtere, og de bages straks.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 194
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl sødmælk
  • 2 tsk sukker
  • 50 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør - meget blødt
  • 1 tsk bageenzymer - kan udelades
Pynt
  • Lidt sødmælk
  • havregryn

Fremgangsmåde
 

  1. Sødmælken lunes til lillefingervarmt, hvilket vil sige omkring 35 grader. Hældes i skålen til din røremaskine, hvor sukker og gær kommes ved. Rør det ud med dejkrogen.
  2. Imens vejer du hvedemel af i anden skål sammen med havregryn, fuldkorns hvedemel og salt. Bland det sammen, og ælt det derefter ind i dejen ved middel hastighed.
  3. Meget blødt smør tilsættes, og her kan du eventuelt blødgøre smørret i mikroovnen, men det skal ikke smelte. Røres i dejen, som nu æltes i yderligere cirka fem minutter. Du kan også tilsætte lidt bageenzym, som kan købes i specialbutikker, men du får også fine boller uden.
  4. Dejen tages derefter ud på køkkenbordet, og deles i 12 nogenlunde lige store stykker. Kom eventuelt lidt mel på bordet, men dejen er altså nem at arbejde med.
  5. Tril til 12 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  6. Pensl dem med lidt sødmælk og drys med havregryn. Tryk gerne havregrynene ganske let ned i dejen.
  7. Stil bagepladen med de hurtige boller direkte i en kold ovn, og tænd derefter ovnen på 200 °C varmluft. Sæt pladen nederst i ovnen.
  8. Bag bollerne i cirka 20 minutter, men den nøjagtige bagetid afhænger af hvor hurtigt og hårdt din ovn varmer. De 20 minutter plejer dog at passe meget godt, og bollerne er færdige når de har farve som på billedet. Du kan klikke her og indstille et nemt minutur med bagetid.
    Billede med nemme og hurtige boller

Næringsindhold

Kalorier: 194kcalKulhydrater: 32gProtein: 5gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 12mgNatrium: 72mgKalium: 123mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 149IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 43mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De hurtige boller tages ud af ovnen, og nu lader du dem køle lidt af på en rist i 5-10 minutter.

Derefter er de klar til morgenbordet, og bollerne er bedst når de er nybagte. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stine

    juni 09, 2025 at 12:48 pm

    Jeg kunne godt tænke mig at tilføje lidt kerner, men hvordan og hvor meget?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 09, 2025 at 1:07 pm

      Hej Stine
      Det kan du sagtens. Du kan eventuelt komme 50-100 gram kerner i dejen - og måske så også en smule mere væske. Det skal nok blive godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Rena

    maj 25, 2025 at 10:41 am

    De bedste boller

    Svar
  3. bo nielsen

    marts 01, 2025 at 2:14 pm

    Hej Holger hvor varm skal ovne være, der er et ikon for pin. Så jeg kan ikke se temperaturen men jeg gætter på 225˚
    Hilsen Bo.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required