Indhold
Nemme hurtige boller
Ingredienser
- 3 dl sødmælk
- 2 tsk sukker
- 50 g gær
- 400 g hvedemel
- 50 g havregryn
- 50 g fuldkorns hvedemel
- 1 tsk salt
- 50 g smør meget blødt
- 1 tsk bageenzymer kan udelades
- sødmælk
- havregryn
Fremgangsmåde
- 3 dl sødmælk lunes til lillefingervarmt, hvilket vil sige omkring 35 grader. Hældes i skålen til din røremaskine, hvor 2 tsk sukker og 50 g gær kommes ved. Rør det ud med dejkrogen.
- Imens vejer du 400 g hvedemel af i anden skål sammen med 50 g havregryn, 50 g fuldkorns hvedemel og 1 tsk salt. Bland det sammen, og ælt det derefter ind i dejen ved middel hastighed.
- 50 g smør (meget blødt) tilsættes, og her kan du eventuelt blødgøre smørret i mikroovnen, men det skal ikke smelte. Røres i dejen, som nu æltes i yderligere cirka fem minutter. Du kan også tilsætte 1 tsk bageenzymer, som kan købes i specialbutikker, men du får også fine boller uden.
- Dejen tages derefter ud på køkkenbordet, og deles i 12 nogenlunde lige store stykker. Kom eventuelt lidt mel på bordet, men dejen er altså nem at arbejde med.
- Tril til 12 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dem med lidt sødmælk og drys med havregryn. Tryk gerne havregrynene ganske let ned i dejen.
- Stil bagepladen med de hurtige boller direkte i en kold ovn, og tænd derefter ovnen på 200 °C varmluft. Sæt pladen nederst i ovnen.
- Bag bollerne i cirka 20 minutter, men den nøjagtige bagetid afhænger af hvor hurtigt og hårdt din ovn varmer. De 20 minutter plejer dog at passe meget godt, og bollerne er færdige når de har farve som på billedet. Du kan klikke her og indstille et nemt minutur med bagetid.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på hurtige boller
Her er opskriften på hurtige boller til morgenbordet, og det er virkelig nem opskrift.
Her behøver du ikke vente på at bollerne hæver, for det behøver de nemlig ikke.
Boller i kold ovn
I stedet kan du sætte bollerne direkte i en kold ovn, og 20 minutter senere er bollerne klar, og du kan servere nybagt morgenbrød uden bøvl.
Samtidig er dejen meget nem at arbejde med, så det er let at forme bollerne.
De hurtige boller pensles med mælk og drysses med havregryn. Desuden indeholder bollerne både fuldkorn og havregryn, så de mætter også godt.
Opskriften giver 12 stk., og du kan roligt gemme den, for du bliver glad for disse morgenbrød.
Se også disse opskrifter:
Tips

De hurtige boller tages ud af ovnen, og nu lader du dem køle lidt af på en rist i 5-10 minutter.
Derefter er de klar til morgenbordet, og bollerne er bedst når de er nybagte. Velbekomme.
FAQ
Ja, det kan du godt, men de er bedst som nybagte. De er dog fryseegnet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Stine skriver
Jeg kunne godt tænke mig at tilføje lidt kerner, men hvordan og hvor meget?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Stine
Det kan du sagtens. Du kan eventuelt komme 50-100 gram kerner i dejen - og måske så også en smule mere væske. Det skal nok blive godt.
Alt det bedste
Holger
Rena skriver
De bedste boller
bo nielsen skriver
Hej Holger hvor varm skal ovne være, der er et ikon for pin. Så jeg kan ikke se temperaturen men jeg gætter på 225˚
Hilsen Bo.