Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Honningkage fra Christiansfeld

Honningkage fra Christiansfeld

honningkage fra Christiansfeld
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Sådan bager du honningkage fra Christiansfeld. En opskrift på honningkager med inspiration fra den sønderjyske by med de stolte traditioner.

Honningkage fra Christiansfeld er en af Danmarks mest legendariske kager, og opskriften på honningkagerne er omgæret med stor mystik og hemmelighedskræmmeri.

Her er dog en fantastisk udgave af honningkagen fra den sønderjyske by, og den er udviklet af Ellen Jensen efter inspiration fra honningkagebagerne i Brødremenighedens by, Christiansfeld.

Se også: De bedste opskrifter på populære skærekager

Kagen er ikke speciel svær at bage og lave, men den tager samlet lidt tid, da både den bagte honningkage og mousse skal køle af og sætte sig. Men arbejdstiden er ikke voldsom, så kast dig endelig over opgaven.

Og honningkagen kan med fordel bages en dag eller to i forvejen, så den rigtig kan nå at sætte sig. God bagelyst.

Opskrift på honningkage fra Christiansfeld

Honningkage fra Christiansfeld

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 2 timer t
Sådan bager du honningkage fra Christiansfeld. En opskrift på honningkager med inspiration fra den sønderjyske by med de stolte traditioner.
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Honningkage
  • 125 g honning
  • 65 g brun farin
  • 150 g hvedemel
  • ¾ dl kaffe kold
  • 0,5 tsk natron
  • 0,25 tsk nelliker stødt
  • 0,5 tsk kanel
Marmelade
  • 6 spsk marmelade evt. solbær eller ribs
Mousse
  • 200 g chokolade mørk eller lys
  • 1 æggehvide piskes med 2 spiseskefulde sukker
  • 1 æggeblomme piskes med 2 spiseskefulde sukker
  • 3 dl fløde
  • 2 spsk Kahlua
Overtræk
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk honning
  • 100 g chokolade hakkes fint

Fremgangsmåde

  1. Til honningkage fra Christiansfeld starter du med, at bage selve kagen, Og er ret nemt. Honning og brun farin piskes grundigt sammen i en skål.
  2. Derefter sigtes hvedemel i sammen med natron, stødte nelliker og kanel. Kom også kold kaffe i, og rør det sammen indtil dejen er glat og fin.
  3. Honningkagedejen fordeles i en form på 20 gange 20 centimeter, som du har beklædt med bagepapir. Honningkagen bages i ca. 40 minutter ved 170 grader varmluft.
  4. Lad honningkagen køle af, og du kan faktisk med fordel bage kagen dagen før den skal bruges.
  5. Mousse til honningkage: Her smeltes chokolade i en gryde ved svag varme, og du kan enten bruge en mørk eller lys chokolade. Lad den smeltede chokolade køle lidt af.
  6. Imens piskes æggehvide sammen med sukker i en skål, mens æggeblomme og sukker piskes sammen i en anden skål.
  7. I de piskede æggeblommer vendes lidt Kahlua.
  8. I en tynd stråle tilsætte den smeltede chokolade nu i skålen med æggeblommer, og du skal røre rundt imens.
  9. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i skålen sammen med de piskede æggehvider. Her skal ikke piskes men blot vendes forsigtigt rundt, så din mousse får luft og fylde.
  10. Vend det så i chokoladeblandingen, og igen gøres det med forsigtighed. Stil din mousse på køl.
  11. Smør et tyndt lag marmelade på den afkølede honningkage. Solbær- eller ribsmarmelade er godt, men abrikos er også fin.
  12. Når din mousse er blevet fast, kan den fordeles over kagen. Bemærk, at du har en stor potion mousse i denne opskrift, så du skal ikke bruge det hele. Kum omkring ca. halvdelen. Det er en god idé, at have noget rundt om. En form der passer, eller andet der giver en forholdsvis fast kant.
  13. Nu skal kage og mousse stivne helt, så lad den gerne stå til næste dag.
  14. Her overtrækkes med chokolade, som du laver ved at varme fløde og honning op til kogepunktet. Hæld det over den finthakkede chokolade. Rør det stille rundt, så chokoladen smelter. Lad det køle af, men det skal stadig være lidt flydende. Hæld chokoladen over honningkagen.

Næringsindhold

Kalorier349kcalKulhydrater51gProtein3gFedt16gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol38mgNatrium73mgKalium122mgKostfibre2gSukker35gVitamin A381IUVitamin C1mgCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige honningkage fra Christiansfeld køles og skal være helt kold.

Derefter kan den skæres ud i passende stykker. Efter hvert snit tørres kniven af, så snittene bliver pænere.

Se også: Alletiders mumse chokoladekage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. S F skriver

    september 19, 2023 at 5:09 pm

    Smager dejligt, men jeg synes den er mere sej end andre honningkager?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required