• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Honningkage fra Christiansfeld

Honningkage fra Christiansfeld

honningkage fra Christiansfeld
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. juni 2023 - Udgivet:  26. juni 2023

Sådan bager du honningkage fra Christiansfeld. En opskrift på honningkager med inspiration fra den sønderjyske by med de stolte traditioner.

Honningkage fra Christiansfeld er en af Danmarks mest legendariske kager, og opskriften på honningkagerne er omgæret med stor mystik og hemmelighedskræmmeri.

Her er dog en fantastisk udgave af honningkagen fra den sønderjyske by, og den er udviklet af Ellen Jensen efter inspiration fra honningkagebagerne i Brødremenighedens by, Christiansfeld.

Se også: De bedste opskrifter på populære skærekager

Kagen er ikke speciel svær at bage og lave, men den tager samlet lidt tid, da både den bagte honningkage og mousse skal køle af og sætte sig. Men arbejdstiden er ikke voldsom, så kast dig endelig over opgaven.

Og honningkagen kan med fordel bages en dag eller to i forvejen, så den rigtig kan nå at sætte sig. God bagelyst.

Opskrift på honningkage fra Christiansfeld

honningkage fra Christiansfeld
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningkage fra Christiansfeld

5 fra 3 stemmer
Sådan bager du honningkage fra Christiansfeld. En opskrift på honningkager med inspiration fra den sønderjyske by med de stolte traditioner.
Samlet tid 2 timer t
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 349
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Honningkage
  • 125 g honning
  • 65 g brun farin
  • 150 g hvedemel
  • ¾ dl kaffe - kold
  • 0,5 tsk natron
  • 0,25 tsk nelliker - stødt
  • 0,5 tsk kanel
Marmelade
  • 6 spsk marmelade - evt. solbær eller ribs
Mousse
  • 200 g chokolade - mørk eller lys
  • 1 æggehvide - piskes med 2 spiseskefulde sukker
  • 1 æggeblomme - piskes med 2 spiseskefulde sukker
  • 3 dl fløde
  • 2 spsk Kahlua
Overtræk
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk honning
  • 100 g chokolade - hakkes fint

Fremgangsmåde
 

  1. Til honningkage fra Christiansfeld starter du med, at bage selve kagen, Og er ret nemt. Honning og brun farin piskes grundigt sammen i en skål.
  2. Derefter sigtes hvedemel i sammen med natron, stødte nelliker og kanel. Kom også kold kaffe i, og rør det sammen indtil dejen er glat og fin.
  3. Honningkagedejen fordeles i en form på 20 gange 20 centimeter, som du har beklædt med bagepapir. Honningkagen bages i ca. 40 minutter ved 170 grader varmluft.
  4. Lad honningkagen køle af, og du kan faktisk med fordel bage kagen dagen før den skal bruges.
  5. Mousse til honningkage: Her smeltes chokolade i en gryde ved svag varme, og du kan enten bruge en mørk eller lys chokolade. Lad den smeltede chokolade køle lidt af.
  6. Imens piskes æggehvide sammen med sukker i en skål, mens æggeblomme og sukker piskes sammen i en anden skål.
  7. I de piskede æggeblommer vendes lidt Kahlua.
  8. I en tynd stråle tilsætte den smeltede chokolade nu i skålen med æggeblommer, og du skal røre rundt imens.
  9. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i skålen sammen med de piskede æggehvider. Her skal ikke piskes men blot vendes forsigtigt rundt, så din mousse får luft og fylde.
  10. Vend det så i chokoladeblandingen, og igen gøres det med forsigtighed. Stil din mousse på køl.
  11. Smør et tyndt lag marmelade på den afkølede honningkage. Solbær- eller ribsmarmelade er godt, men abrikos er også fin.
  12. Når din mousse er blevet fast, kan den fordeles over kagen. Bemærk, at du har en stor potion mousse i denne opskrift, så du skal ikke bruge det hele. Kum omkring ca. halvdelen. Det er en god idé, at have noget rundt om. En form der passer, eller andet der giver en forholdsvis fast kant.
  13. Nu skal kage og mousse stivne helt, så lad den gerne stå til næste dag.
  14. Her overtrækkes med chokolade, som du laver ved at varme fløde og honning op til kogepunktet. Hæld det over den finthakkede chokolade. Rør det stille rundt, så chokoladen smelter. Lad det køle af, men det skal stadig være lidt flydende. Hæld chokoladen over honningkagen.

Næringsindhold

Kalorier: 349kcalKulhydrater: 51gProtein: 3gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 38mgNatrium: 73mgKalium: 122mgKostfibre: 2gSukker: 35gVitamin A: 381IUVitamin C: 1mgCalcium: 29mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige honningkage fra Christiansfeld køles og skal være helt kold.

Derefter kan den skæres ud i passende stykker. Efter hvert snit tørres kniven af, så snittene bliver pænere.

Se også: Alletiders mumse chokoladekage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. S F

    september 19, 2023 at 5:09 pm

    Smager dejligt, men jeg synes den er mere sej end andre honningkager?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required