Hjemmelavet smør er virkelig nemt at lave, og kræver kun to ingredienser. Og så smager det endnu bedre på brød end det smør, vi køber.
Hjemmelavet smør er lavet af frisk piskefløde og lidt flagesalt, som giver en dejlig smag. Det er super nemt selv at lave det, og det giver en ekstra luksus-smag fremfor købesmør.
Når man kærner smørret, vil fedet samle sig og afgive en væske. Denne væske er faktisk kærnemælk, som du sagtens kan gemme og bruge i både bagværk eller til at drikke.
Du kan forme smørret enten i en skål, som jeg har gjort, eller ved at pakke det ind i bagepapir. Derefter kan du bruge til at smøre på brød eller i din madlavning.
Opskrift på hjemmelavet smør
Ingredienser
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Start med at hælde piskefløden i en skål. Brug nu en elektrisk håndpisker og pisk fløden.
- Først vil det begynde at ligne flødeskum, men forsæt med at piske det i knap 10 minutter i alt - eller indtil du kan se, at det begynder at skille.
- Når fløden er skilt og du ser en hvid væske, så betyder det, at du har pisket længe nok.
- Tag et osteklæde og hæld den skilte fløde igennem. Kram nu al væden fra. Put smørret i en ren skål og tilføj salt, rør det godt sammen.
- Put nu det hjemmelavet smør i en lille skål eller pak det ind i bagepapir og lad det køle ned i køleskabet.
Tip
Hjemmelavet smør får en mere cremet konsistens end det, vi køber. Man kan nærmest spise det uden brød, selvom det måske ikke er den bedste ide, da det indeholder mange kalorier.
Prøv også at tilføje lidt friske krydderurter til opskriften, så får du en lækker kryddersmør.
Se også andre opskrifter på flere slags smør:
Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør
Ramsløgssmør - hjemmelavet kryddersmør

trine
hej rakel,
tak for din gode opskrift. Slutproduktet er rigtig fin-også uden kærnemælk. opskriften kan varmt anbefales videre.
trine