Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Hjemmelavet smør - super lækkert på brød

Hjemmelavet smør - super lækkert på brød

Hjemmelavet smør
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Hjemmelavet smør er virkelig nemt at lave, og kræver kun to ingredienser. Og så smager det endnu bedre på brød end det smør, vi køber.

Hjemmelavet smør er lavet af frisk piskefløde og lidt flagesalt, som giver en dejlig smag. Det er super nemt selv at lave det, og det giver en ekstra luksus-smag fremfor købesmør.

Når man kærner smørret, vil fedet samle sig og afgive en væske. Denne væske er faktisk kærnemælk, som du sagtens kan gemme og bruge i både bagværk eller til at drikke.

Du kan forme smørret enten i en skål, som jeg har gjort, eller ved at pakke det ind i bagepapir. Derefter kan du bruge til at smøre på brød eller i din madlavning.

Se også disse opskrifter:

  • Pisket smør
  • Hjemmelavet hvidløgssmør
  • Bearnaisesmør
  • Ramsløgssmør

Opskrift på hjemmelavet smør

Hjemmelavet smør

Rakel Seneca
4.6 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Hjemmelavet smør er virkelig nemt at lave, og kræver kun to ingredienser. Og så smager det endnu bedre på brød end det smør, vi køber.
Antal: 100 gram
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Start med at hælde piskefløden i en skål. Brug nu en elektrisk håndpisker og pisk fløden.
  2. Først vil det begynde at ligne flødeskum, men forsæt med at piske det i knap 10 minutter i alt - eller indtil du kan se, at det begynder at skille.
  3. Når fløden er skilt og du ser en hvid væske, så betyder det, at du har pisket længe nok.
  4. Tag et osteklæde og hæld den skilte fløde igennem. Kram nu al væden fra. Put smørret i en ren skål og tilføj salt, rør det godt sammen.
  5. Put nu det hjemmelavet smør i en lille skål eller pak det ind i bagepapir og lad det køle ned i køleskabet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hjemmelavet smør får en mere cremet konsistens end det, vi køber. Man kan nærmest spise det uden brød, selvom det måske ikke er den bedste ide, da det indeholder mange kalorier.

Prøv også at tilføje lidt friske krydderurter til opskriften, så får du en lækker kryddersmør.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. trine skriver

    marts 24, 2023 at 1:13 pm

    hej rakel,
    tak for din gode opskrift. Slutproduktet er rigtig fin-også uden kærnemælk. opskriften kan varmt anbefales videre.
    trine

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required