Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Hjemmelavet smør - super lækkert på brød

Hjemmelavet smør - super lækkert på brød

Hjemmelavet smør
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2022 - Udgivet: 9. februar 2022

Hjemmelavet smør er virkelig nemt at lave, og kræver kun to ingredienser. Og så smager det endnu bedre på brød end det smør, vi køber.

Hjemmelavet smør er lavet af frisk piskefløde og lidt flagesalt, som giver en dejlig smag. Det er super nemt selv at lave det, og det giver en ekstra luksus-smag fremfor købesmør.

Når man kærner smørret, vil fedet samle sig og afgive en væske. Denne væske er faktisk kærnemælk, som du sagtens kan gemme og bruge i både bagværk eller til at drikke.

Du kan forme smørret enten i en skål, som jeg har gjort, eller ved at pakke det ind i bagepapir. Derefter kan du bruge til at smøre på brød eller i din madlavning.

Se også disse opskrifter:

  • Pisket smør
  • Hjemmelavet hvidløgssmør
  • Bearnaisesmør
  • Ramsløgssmør

Opskrift på hjemmelavet smør

Rakel Seneca

Hjemmelavet smør

4.60 fra 10 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 100 gram
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk flagesalt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hælde piskefløden i en skål. Brug nu en elektrisk håndpisker og pisk fløden.
  2. Først vil det begynde at ligne flødeskum, men forsæt med at piske det i knap 10 minutter i alt - eller indtil du kan se, at det begynder at skille.
  3. Når fløden er skilt og du ser en hvid væske, så betyder det, at du har pisket længe nok.
  4. Tag et osteklæde og hæld den skilte fløde igennem. Kram nu al væden fra. Put smørret i en ren skål og tilføj salt, rør det godt sammen.
  5. Put nu det hjemmelavet smør i en lille skål eller pak det ind i bagepapir og lad det køle ned i køleskabet.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Hjemmelavet smør får en mere cremet konsistens end det, vi køber. Man kan nærmest spise det uden brød, selvom det måske ikke er den bedste ide, da det indeholder mange kalorier.

Prøv også at tilføje lidt friske krydderurter til opskriften, så får du en lækker kryddersmør.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. trine skriver

    marts 24, 2023 at 1:13 pm

    hej rakel,
    tak for din gode opskrift. Slutproduktet er rigtig fin-også uden kærnemælk. opskriften kan varmt anbefales videre.
    trine

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required