• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)

Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)

Hjemmelavet pretzel
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. juni 2024 - Udgivet:  24. september 2021

Indhold

  1. Hjemmelavet pretzel er en blød saltkringle med en sprød overflade og en dejlig svampet midte. Og så ser de bare så fine ud på morgenbordet
  2. Opskrift på hjemmelavet pretzel
  3. Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)
  4. Tips

Hjemmelavet pretzel er en blød saltkringle med en sprød overflade og en dejlig svampet midte. Og så ser de bare så fine ud på morgenbordet

Hjemmelavet pretzel er oprindelig en opskrift fra Tyskland, men mange lande har taget dem til sig og lavet deres udgave af de fine brød, som både skal koges og bages. Denne opskrift er på de amerikanske pretzels.

Forskellen er, at den amerikanskes udgave er blødere end tyskernes, og så er de heller ikke lige så mørke i overfladen.

Jeg foretrækker klart denne version, da jeg synes, den minder lidt om bagels, som jeg virkelig elsker.

Grunden til, at de minder lidt om bagels, er, at de skal koges i vand med natron, før de bages. Dette giver deres krumme mere bid.

Prøv også de lækre opskrifter på durumboller og amerikanske chokolade cookies.

Opskrift på hjemmelavet pretzel

Hjemmelavet pretzel
Rakel Seneca

Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)

4.67 fra 3 stemmer
Hjemmelavet pretzel er en blød saltkringle med en sprød overflade og en dejlig svampet midte. Og så ser de bare så fine ud på morgenbordet
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
hævning 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 254
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vand
  • 11 g tørgær
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk smør
  • 480 g hvedemel
  • 1 tsk salt - groft
  • 1 spsk natron

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme vand op til lillefingervarme. Tilføj nu tørgær og sukker til vandet, bland det sammen og lad det står i et par minutter.
  2. Smelt smørret og tilføj det til en stor skål, tilføj salt og gærblandingen. Rør rundt.
  3. Tilføj nu hvedemelet, i mens du rører rundt. Forsæt med ælte dejen sammen, indtil alt melet er inkorporeret.
  4. Ælt dejen yderligere i fem minutter, indtil den er smidig. Put dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve i 40 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 230 grader almindelig ovn og gør to bageplader klar med bagepapir.
  6. Når dejen er færdighævet, deler du den i otte dele. Tag nu én del af gangen, rul den til en lang pølse med en bredde på cirka tre centimeter. Form den til et u, twist de to ender og tag derefter enderne ned mod midten af u'et.
  7. Forsæt til alle otte dele af dejen er formet til kringler.
  8. Tag en stor gryde og fyld dem med vand, sæt den over kog. Når vandet koger tilføjer du natron. Tilføj nu en pretzel af gangen til vandet og lad den koge i 30 sekunder. Brug en ske med huller i til af få dine pretzels op af vandet, flyt dem til bagepladen. Forsæt, indtil alle pretzels er kogte.
  9. Drys generøst med groft salt og bag en bageplade af gangen i cirka 12 minutter, så de bliver gyldne.
  10. Server dem straks, da de smager helt fantastisk varme.

Næringsindhold

Kalorier: 254kcalKulhydrater: 48gProtein: 7gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 8mgNatrium: 728mgKalium: 78mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 87IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 12mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan også vælge at gøre dine kringler søde i stedet for salte. Drys i stedet for med perlesukker i stedet for salt.

Du kan også prøve at drysse med kanelsukker, det smager også super godt.

Se også vores andre opskrifter på flettet brød, for eksempel brioche-fletbrød med chokolade eller kardemommesnurrer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required