Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)

Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)

Hjemmelavet pretzel
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Hjemmelavet pretzel er en blød saltkringle med en sprød overflade og en dejlig svampet midte. Og så ser de bare så fine ud på morgenbordet

Hjemmelavet pretzel er oprindelig en opskrift fra Tyskland, men mange lande har taget dem til sig og lavet deres udgave af de fine brød, som både skal koges og bages. Denne opskrift er på de amerikanske pretzels.

Forskellen er, at den amerikanskes udgave er blødere end tyskernes, og så er de heller ikke lige så mørke i overfladen.

Jeg foretrækker klart denne version, da jeg synes, den minder lidt om bagels, som jeg virkelig elsker.

Grunden til, at de minder lidt om bagels, er, at de skal koges i vand med natron, før de bages. Dette giver deres krumme mere bid.

Prøv også de lækre opskrifter på durumboller og amerikanske chokolade cookies.

Opskrift på hjemmelavet pretzel

Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)

Rakel Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
hævning: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 25 minutter min
Hjemmelavet pretzel er en blød saltkringle med en sprød overflade og en dejlig svampet midte. Og så ser de bare så fine ud på morgenbordet
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3,5 dl vand
  • 11 g tørgær
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk smør
  • 480 g hvedemel
  • 1 tsk salt groft
  • 1 spsk natron

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme vand op til lillefingervarme. Tilføj nu tørgær og sukker til vandet, bland det sammen og lad det står i et par minutter.
  2. Smelt smørret og tilføj det til en stor skål, tilføj salt og gærblandingen. Rør rundt.
  3. Tilføj nu hvedemelet, i mens du rører rundt. Forsæt med ælte dejen sammen, indtil alt melet er inkorporeret.
  4. Ælt dejen yderligere i fem minutter, indtil den er smidig. Put dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve i 40 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 230 grader almindelig ovn og gør to bageplader klar med bagepapir.
  6. Når dejen er færdighævet, deler du den i otte dele. Tag nu én del af gangen, rul den til en lang pølse med en bredde på cirka tre centimeter. Form den til et u, twist de to ender og tag derefter enderne ned mod midten af u'et.
  7. Forsæt til alle otte dele af dejen er formet til kringler.
  8. Tag en stor gryde og fyld dem med vand, sæt den over kog. Når vandet koger tilføjer du natron. Tilføj nu en pretzel af gangen til vandet og lad den koge i 30 sekunder. Brug en ske med huller i til af få dine pretzels op af vandet, flyt dem til bagepladen. Forsæt, indtil alle pretzels er kogte.
  9. Drys generøst med groft salt og bag en bageplade af gangen i cirka 12 minutter, så de bliver gyldne.
  10. Server dem straks, da de smager helt fantastisk varme.

Næringsindhold

Kalorier254kcalKulhydrater48gProtein7gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol8mgNatrium728mgKalium78mgKostfibre2gSukker2gVitamin A87IUVitamin C0.004mgCalcium12mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan også vælge at gøre dine kringler søde i stedet for salte. Drys i stedet for med perlesukker i stedet for salt.

Du kan også prøve at drysse med kanelsukker, det smager også super godt.

Se også vores andre opskrifter på flettet brød, for eksempel brioche-fletbrød med chokolade eller kardemommesnurrer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required