Hjemmelavet pretzel er en blød saltkringle med en sprød overflade og en dejlig svampet midte. Og så ser de bare så fine ud på morgenbordet
Hjemmelavet pretzel er oprindelig en opskrift fra Tyskland, men mange lande har taget dem til sig og lavet deres udgave af de fine brød, som både skal koges og bages. Denne opskrift er på de amerikanske pretzels.
Forskellen er, at den amerikanskes udgave er blødere end tyskernes, og så er de heller ikke lige så mørke i overfladen.
Jeg foretrækker klart denne version, da jeg synes, den minder lidt om bagels, som jeg virkelig elsker.
Grunden til, at de minder lidt om bagels, er, at de skal koges i vand med natron, før de bages. Dette giver deres krumme mere bid.
Prøv også de lækre opskrifter på durumboller og amerikanske chokolade cookies.
Opskrift på hjemmelavet pretzel
Hjemmelavet pretzel (opskrift på bløde saltkringler)
Ingredienser
- 3,5 dl vand
- 11 g tørgær
- 1 spsk sukker
- 2 spsk smør
- 480 g hvedemel
- 1 tsk salt - groft
- 1 spsk natron
Fremgangsmåde
- Start med at varme vand op til lillefingervarme. Tilføj nu tørgær og sukker til vandet, bland det sammen og lad det står i et par minutter.
- Smelt smørret og tilføj det til en stor skål, tilføj salt og gærblandingen. Rør rundt.
- Tilføj nu hvedemelet, i mens du rører rundt. Forsæt med ælte dejen sammen, indtil alt melet er inkorporeret.
- Ælt dejen yderligere i fem minutter, indtil den er smidig. Put dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve i 40 minutter.
- Forvarm ovnen til 230 grader almindelig ovn og gør to bageplader klar med bagepapir.
- Når dejen er færdighævet, deler du den i otte dele. Tag nu én del af gangen, rul den til en lang pølse med en bredde på cirka tre centimeter. Form den til et u, twist de to ender og tag derefter enderne ned mod midten af u'et.
- Forsæt til alle otte dele af dejen er formet til kringler.
- Tag en stor gryde og fyld dem med vand, sæt den over kog. Når vandet koger tilføjer du natron. Tilføj nu en pretzel af gangen til vandet og lad den koge i 30 sekunder. Brug en ske med huller i til af få dine pretzels op af vandet, flyt dem til bagepladen. Forsæt, indtil alle pretzels er kogte.
- Drys generøst med groft salt og bag en bageplade af gangen i cirka 12 minutter, så de bliver gyldne.
- Server dem straks, da de smager helt fantastisk varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også vælge at gøre dine kringler søde i stedet for salte. Drys i stedet for med perlesukker i stedet for salt.
Du kan også prøve at drysse med kanelsukker, det smager også super godt.
Se også vores andre opskrifter på flettet brød, for eksempel brioche-fletbrød med chokolade eller kardemommesnurrer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: