Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Hjemmelavet paneer - nem opskrift på indisk ost

Hjemmelavet paneer - nem opskrift på indisk ost

Hjemmelavet paneer
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMS

Hjemmelavet paneer er virkelig let at lave. Det kræver kun tre ingredienser, og så er osten helt perfekt i vegetariske indiske retter.

Hjemmelavet paneer er en ost som er super udbredt i det indiske køkken. Paneer kan bedst beskrives som en slags hytteost, der er presset sammen, så man kan tilføje dem i en lækker indisk curry.

Osten smager ikke af særlig meget, men når den tilføjes en curry eller i retten Palak Paneer, optager den smagen af krydderierne fra sovsen, og det er super lækkert. Der er også mange proteiner i hjemmelavet paneer - hvilket er et plus.

Det kan godt være svært at finde paneer i danske supermarkeder og min erfaring er, at den man kan købe, ikke er nær så god som den hjemmelavet .

Dog kan den hjemmelavet være en smule blødere end købeversionen, så det vil sige, at du først skal tilsætte den til din ret, når retten er færdig og klar til servering. Ellers kan du risikere, at osten kan smuldrer.

Opskriften på denne paneer giver cirka 75-125 gram ost. Den kan spises med det samme, men hvis man ønsker sig en smule fastere ost, vil jeg anbefale at lade den hvile i køleskabet natten over.

Opskrift på hjemmelavet paneer

Hjemmelavet paneer - nem indisk ost

Rakel Seneca
4.7 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Paneer er virkelig let at lave, det kræver kun tre ingredienser, og så er den perfekt i vegetariske indiske retter.
Antal: 125 gram
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 l sødmælk
  • 2 spsk eddike
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Tag en stor gryde og tilføj mælken. Varm mælken langsomt op.
  2. Når mælken koger, skal du skrue ned på mellem varme.
  3. Tilføj salt og eddike, bland det godt sammen.
  4. Lad den stå i et par minutter, og du burde nu kunne se mælken skille. Hvis mælken ikke skiller efter maximum fem minutter, så kan du prøve at skrue temperaturen op til kogepunktet igen, og så burde det virke.
  5. Tag en si og put et osteklæde eller rent viskestykke i. Hæld nu den skilte mælk igennem, så alt vandet bliver siet fra.
  6. Lad osten køle af i cirka 15 minutter, imens den ligger i sien.
  7. Saml klæden og vrid det, så alt væden bliver siet fra og osten bliver formet.
  8. Put osten - som stadig er i sit klæde - på en tallerken og put et tungt objekt ovenpå, foreksempel en morter eller en lille tung gryde med vand i.
  9. Put det i køleskabet og lade den sætte sig i minimum en time.
  10. Tag osten ud og skær den i firkanter. Den er nu klar til at blive tilføjet i din yndlingscurry.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Prøv også vores andre indiske opskrifter:

Indisk street food Vada Pav
Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Se opskriften her
ndisk street food: Vada Pav
Samosa fra Goa
Samosa er sprøde, lækre madbrød, som vi kender fra Indien. Her er en opskrift med et krydret kartoffelfyld, som er lige til at spise.
Se opskriften her
Samosa fra Indien
Vegetar curry med svampe og ærter
Vegetar curry med svampe og ærter - eller Mutter Mushroom som retten hedder i Indien - er let at lave og smager supergodt. Her er min personlige opskrift.
Se opskriften her
vegetar curry
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required