Hjemmelavet paneer er virkelig let at lave. Det kræver kun tre ingredienser, og så er osten helt perfekt i vegetariske indiske retter.
Hjemmelavet paneer er en ost som er super udbredt i det indiske køkken. Paneer kan bedst beskrives som en slags hytteost, der er presset sammen, så man kan tilføje dem i en lækker indisk curry.
Osten smager ikke af særlig meget, men når den tilføjes en curry eller i retten Palak Paneer, optager den smagen af krydderierne fra sovsen, og det er super lækkert. Der er også mange proteiner i hjemmelavet paneer - hvilket er et plus.
Det kan godt være svært at finde paneer i danske supermarkeder og min erfaring er, at den man kan købe, ikke er nær så god som den hjemmelavet .
Dog kan den hjemmelavet være en smule blødere end købeversionen, så det vil sige, at du først skal tilsætte den til din ret, når retten er færdig og klar til servering. Ellers kan du risikere, at osten kan smuldrer.
Opskriften på denne paneer giver cirka 75-125 gram ost. Den kan spises med det samme, men hvis man ønsker sig en smule fastere ost, vil jeg anbefale at lade den hvile i køleskabet natten over.
Opskrift på hjemmelavet paneer
Hjemmelavet paneer - nem indisk ost
Ingredienser
- 1 l sødmælk
- 2 spsk eddike
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Tag en stor gryde og tilføj mælken. Varm mælken langsomt op.
- Når mælken koger, skal du skrue ned på mellem varme.
- Tilføj salt og eddike, bland det godt sammen.
- Lad den stå i et par minutter, og du burde nu kunne se mælken skille. Hvis mælken ikke skiller efter maximum fem minutter, så kan du prøve at skrue temperaturen op til kogepunktet igen, og så burde det virke.
- Tag en si og put et osteklæde eller rent viskestykke i. Hæld nu den skilte mælk igennem, så alt vandet bliver siet fra.
- Lad osten køle af i cirka 15 minutter, imens den ligger i sien.
- Saml klæden og vrid det, så alt væden bliver siet fra og osten bliver formet.
- Put osten - som stadig er i sit klæde - på en tallerken og put et tungt objekt ovenpå, foreksempel en morter eller en lille tung gryde med vand i.
- Put det i køleskabet og lade den sætte sig i minimum en time.
- Tag osten ud og skær den i firkanter. Den er nu klar til at blive tilføjet i din yndlingscurry.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv også vores andre indiske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: