Hjemmelavet pålægschokolade med chokolade af en god kvalitet er det perfekte pålæg til en friskbagt bolle på en dejlig søndag morgen.
Hjemmelavet pålægschokolade smager fantastisk i og med, at du selv kan vælge, hvilken chokolade du bruger i opskriften. Så du kan både bruge mørk, hvid og mælkechokolade.
Jeg har selv brugt mælkechokolade, og så smeltede jeg også en smule mørkt, så jeg kunne lave et fint mønster, før det størknede. Det behøves selvfølgelig ikke, men jeg synes, det er meget fint.
Opskriften er derudover ekstrem nem at lave, den kræver jo kun en ingrediens.
Opskrift på hjemmelavet pålægschokolade
Hjemmelavet pålægschokolade
Ingredienser
- 100 g chokolade - lys eller mørk
Fremgangsmåde
- Start med at tage en bageplade og beklæd den med bagepapir, så den er klar til senere.
- Hak chokoladen og tilføj lidt over halvdelen i en glasskål, smelt den nu over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, så tilføjes resten af den hakkede chokolade, og der slukkes for varmen.
- Rør det godt sammen, indtil det er helt smeltet. Hæld derefter den smeltede chokolade ud på bagepapiret.
- Brug en smørkniv eller spartel til at glatte det ud, så det er jævnt og har en tykkelse på cirka et par milimeter.
- Hvis du ønsker at pynte pålægschokoladen, så skal det gøres nu.
- Lad den stivne en smule i cirka fem minutter, derefter kan du skære den i passende stykker.
- Lad din hjemmelavet pålægschokolade fuldstændig stivne nu, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Prøv også at drysse lidt hakkede nødder udover din hjemmelavet pålægschokolade - eller måske krymmel hvis de laves til børn.
Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan endda komme rosa peber på.
Se også vores andre hjemmelavet pålæg her:
Figenpålæg - smørepålæg med figner
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: