Her er min opskrift på hjemmelavet karryketchup, og den er nem at lave. En lækker ketchup med karry, som blandt andet er god til hotdogs, karrywurst osv.
Karryketchup laver man da selv. Det er er i hvert fald nemt og så kan man jo smage den til, som man nu synes den skal smage.
Opskriften giver rigeligt ketchup med karry til fire personer.
Ingredienser
1 skalotteløg
2 teskefulde karry
1 teskefuld paprika
1 dåse hakkede tomater
100 gram vand
4 spiseskefulde ketchup
1 spiseskefuld eddike
Sukker
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skalotteløg hakkes fint og sauteres af i lidt olivenolie i en lille gryde. Løget skal ikke tage farve.
- Kom så karry og paprika ved, og lad det sautere med et halvt minuts tid under omrøring.
- Derefter tilsættes hakkede tomater, vand, ketchup og eddike. Eventuelt en hvidvinseddike eller anden lys eddike.
- Skru lidt ned for varmen og lad nu din karryketchup simre i ca. 15 minutter uden låg.
- Smag til med sukker, salt og peber. Sukkeret er vigtigt, og du skal nok bruge mindst 1-2 teskefulde - men smag dig frem. Der kan også tilsættes mere karry, hvis dette ønskes. Køles af.
Hvis du ønsker en karryketchup uden klumper af løg, kan du blot blende ketchuppen med en stavblender.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: