• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Fondant

Fondant

hjemmelavet fondant opskrift
En lagkage eller en bryllupskage bliver ekstra flot af et lag fondant, Og så kan man lave alle mulige figurer af fondanten som pynt, da konsistensen er ligesom modellervoks. Foto: iStock.com/Victoria Koskela.

Opdateret:  10. november 2023 - Udgivet:  23. marts 2020

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hjemmelavet fondant er billigere end den, du køber. Og så kan du matche farverne, nøjagtigt som du vil. Her får du en nem opskrift til en festlig kage.
  2. Opskrift på fondant
  3. Fondant
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips og tricks
Gå til opskrift

Hjemmelavet fondant er billigere end den, du køber. Og så kan du matche farverne, nøjagtigt som du vil. Her får du en nem opskrift til en festlig kage.

Hjemmelavet fondant er slet ikke svært at lave. Det eneste du skal bruge er skumfiduser, flormelis og olie - samt en god portion knofedt.

Selvom man kan købe fondant til at overtrække kager med, er det tilfredsstillende at servere en kage, hvor alt er hjemmelavet.

Og så kan du selv bestemme lige netop den farve, du gerne vil have i stedet for at nøjes med butikkernes udvalg.

Opskriften her er til en lagkage, der er bagt i en springform med 22 cm. i diameter.

Jeg har beregnet lidt ekstra, så der er plads til fejl, når du ruller fondanten ud.

Vild med bagning? Så se også disse artikler:

  • Hulplade til bagning
  • Isomalt guide
  • Hvad er smagsneutral olie?

Opskrift på fondant

hjemmelavet fondant opskrift

Fondant

Hjemmelavet fondant er billigere end den, du køber. Og så kan du matche farverne, nøjagtigt som du vil. Her får du en nem opskrift til en festlig kage.
Bedømmelse
4.7 fra 35 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 1 portion
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 150 g skumfiduser
  • 300 g flormelis
  • 1,5 spsk madolie - skal være neutral
  • ½ tsk frugtfarve - hvis ønsket
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom skumfiduserne, olien og eventuelt frugtfarve i en skål. Varm det hele op i et vandbad, til skumfiduserne er smeltet. Det tager ca. otte-ti minutter.
  • Hæld indholdet i en større skål og begynd at blande flormelis i massen med elpisker lidt efter lidt. Brug dejkroge i stedet for piskeris og rør det sammen, til fondanten er sej og fast.
  • Ælt "dejen" på et plastikunderlag drysset med lidt flormelis, indtil den er formbar. Hvis den er for tør, kommer du et par dråber olie ned i midten og ælter det ind i din hjemmelavede fondant.
  • Når fondanten har samme konsistens som modellervoks, ruller du den ud med en kagerulle på en dækkeserviet af plastik eller lignende. Husk, at den skal være bredere i diameter end selve kagen, da du dels skal dække kagens sider, dels have nok til at skære grimme ender af for neden og dels kan lave flotte figurer af resterne.
  • Når kagen skal overtrækkes, kan du placere dækkeservietten over kagen og lade fondanten falde ned over. Du kan også bruge hænderne til at samle fondanten op og lægge ud over kagen, men der er større risiko for, at din fondant revner, så jeg foretrækker den første metode.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1830
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Natrium
 
126
mg
5
%
Kalium
 
14
mg
0
%
Kulhydrater
 
421
g
140
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
380
g
422
%
Protein
 
3
g
6
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips og tricks

Det er lettest at få din hjemmelavet fondant til at sidde flot på kagen, hvis du har smurt godt med smørcreme på toppen og siderne af kagen.

Det fungerer nærmest som lim, men lad være med at overdrive smørcremen, for så kan din fondant smelte og blive blød.

Det kræver lidt øvelse at få en fondant placeret helt perfekt på kagen - og at få det helt rette overtræk uden lufthuller og revner.

Er der lufthuller, kan de punkteres forsigtigt med en nål.

Du kan også smelte skumfiduserne i mikrobølgeovnen ved at lægge dem i en skål med olien og et par spiseskefulde vand.

Her skal de kun have et minut, men du skal røre i blandingen efter et halvt minut og sætte dem ind i mikrobølgeovnen igen.

Personligt foretrækker jeg vandbadet, da man hele tiden kan holde øje med sin hjemmelavet fondant, mens den smelter.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria Secher Trudsø

    juli 10, 2022 at 7:36 am

    Kan fondanten opbevares til senere brug? Er den følsom overfor luft?

    Svar
    • Karen Seneca

      juli 11, 2022 at 11:35 am

      Den kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder, for eksempel en plastikbøtte. Bedste hilsner Karen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required