Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Fondant

Hjemmelavet fondant (opskrift på flot kageovertræk)

hjemmelavet fondant opskrift
4.7 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fondant
  • Opskrift på fondant
  • Tips og tricks
  • Kommentarer

Fondant

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Hjemmelavet fondant er billigere end den, du køber. Og så kan du matche farverne, nøjagtigt som du vil. Her får du en nem opskrift til en festlig kage.
Antal: 1 portion
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g skumfiduser
  • 300 g flormelis
  • 1,5 spsk madolie skal være neutral
  • ½ tsk frugtfarve hvis ønsket

Fremgangsmåde

  1. Kom skumfiduserne, olien og eventuelt frugtfarve i en skål. Varm det hele op i et vandbad, til skumfiduserne er smeltet. Det tager ca. otte-ti minutter.
  2. Hæld indholdet i en større skål og begynd at blande flormelis i massen med elpisker lidt efter lidt. Brug dejkroge i stedet for piskeris og rør det sammen, til fondanten er sej og fast.
  3. Ælt "dejen" på et plastikunderlag drysset med lidt flormelis, indtil den er formbar. Hvis den er for tør, kommer du et par dråber olie ned i midten og ælter det ind i din hjemmelavede fondant.
  4. Når fondanten har samme konsistens som modellervoks, ruller du den ud med en kagerulle på en dækkeserviet af plastik eller lignende. Husk, at den skal være bredere i diameter end selve kagen, da du dels skal dække kagens sider, dels have nok til at skære grimme ender af for neden og dels kan lave flotte figurer af resterne.
  5. Når kagen skal overtrækkes, kan du placere dækkeservietten over kagen og lade fondanten falde ned over. Du kan også bruge hænderne til at samle fondanten op og lægge ud over kagen, men der er større risiko for, at din fondant revner, så jeg foretrækker den første metode.

Næringsindhold

Kalorier1830kcalKulhydrater421gProtein3gFedt21gMættet fedt2gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.1gNatrium126mgKalium14mgKostfibre0.1gSukker380gCalcium8mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fondant

Hjemmelavet fondant er slet ikke svært at lave. Det eneste du skal bruge er skumfiduser, flormelis og olie - samt en god portion knofedt.

Selvom man kan købe fondant til at overtrække kager med, er det tilfredsstillende at servere en kage, hvor alt er hjemmelavet.

Og så kan du selv bestemme lige netop den farve, du gerne vil have i stedet for at nøjes med butikkernes udvalg.

Opskriften her er til en lagkage, der er bagt i en springform med 22 cm. i diameter.

Jeg har beregnet lidt ekstra, så der er plads til fejl, når du ruller fondanten ud.

Vild med bagning? Så se også disse artikler:

  • Hulplade til bagning
  • Isomalt guide
  • Hvad er smagsneutral olie?

Tips og tricks

Det er lettest at få din hjemmelavet fondant til at sidde flot på kagen, hvis du har smurt godt med smørcreme på toppen og siderne af kagen.

Det fungerer nærmest som lim, men lad være med at overdrive smørcremen, for så kan din fondant smelte og blive blød.

Det kræver lidt øvelse at få en fondant placeret helt perfekt på kagen - og at få det helt rette overtræk uden lufthuller og revner.

Er der lufthuller, kan de punkteres forsigtigt med en nål.

Du kan også smelte skumfiduserne i mikrobølgeovnen ved at lægge dem i en skål med olien og et par spiseskefulde vand.

Her skal de kun have et minut, men du skal røre i blandingen efter et halvt minut og sætte dem ind i mikrobølgeovnen igen.

Personligt foretrækker jeg vandbadet, da man hele tiden kan holde øje med sin hjemmelavet fondant, mens den smelter.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria Secher Trudsø skriver

    juli 10, 2022 at 7:36 am

    Kan fondanten opbevares til senere brug? Er den følsom overfor luft?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      juli 11, 2022 at 11:35 am

      Den kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder, for eksempel en plastikbøtte. Bedste hilsner Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required