• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Forretter › Hjemmelavede tarteletter

Hjemmelavede tarteletter

billederesultat for tarteletter
Hjemmelavede tarteletter, der nemt laves af butterdejsplader. Klar til at blive fyldt med eksempelvis høns i asparges. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  30. december 2019

Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du nemt hjemmelavede tarteletter af butterdej. Der anvendes frosne butterdejsplader, og jeg viser dig to måder at gøre det på.
  2. Opskrift på hjemmelavede tarteletter
  3. Hjemmelavede tarteletter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Firkantede tarteletter
Gå til opskrift

Sådan laver du nemt hjemmelavede tarteletter af butterdej. Der anvendes frosne butterdejsplader, og jeg viser dig to måder at gøre det på.

Hjemmelavede tarteletter er hurtige at bage, og her viser jeg dig hvordan du gør. Ja, der er faktisk to måder, du nemt kan lave tarteletterne på.

Her er nemlig en fremgangsmåde på både en klassisk tartelet - og så de firkantede, som jeg også ynder at lave.

Og de selvfølgelig blandt andet gode til tarteletter med høns i asparges.

Opskrift på hjemmelavede tarteletter

billederesultat for tarteletter

Hjemmelavede tarteletter

Sådan laver du nemt hjemmelavede tarteletter af butterdej. Der anvendes frosne butterdejsplader, og jeg viser dig to måder at gøre det på.
Bedømmelse
4.8 fra 30 stemmer
RetForret
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 5 plader butterdej - fra frost
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Her skal du anvende frossen butterdej, som tøs op i cirka 10-15 minutter. Eller lav din egen butterdej.
  • Når butterdejspladerne tages ud af fryseren, skilles de straks fra hinanden.
  • Af hver plade kan du lave to almindelige tarteletter, som du laver ved at udstikke dem med et glas eller en udstikker, så den passer med formen. Så af 5 plader butterdej får du 10 hjemmelavede tarteletter.
    butterdej til tarteletter
  • Du kan enten bruge en særlig tarteletform - eller blot anvende hullerne i en muffinsform. Sådan en med 12 huller.
  • Klem forsigtigt butterdejen ned i formen, og prik med en gaffel.
    hjemmelavede tarteletter i form
  • Klip en rund cirkel bagepapir ud, som lægges i tarteletten, fyld op med tørrede bønner eller lignende, og bag 7-8 minutter ved 200 grader varmluft midt i ovnen.
  • Tag tarteletterne ud og hæld de tørrede bønner fra, og bag videre i 12-15 minutter indtil tarteletterne er færdige. Hold øje med dem.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
129
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
59
mg
3
%
Kalium
 
14
mg
0
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
0.2
IU
0
%
Calcium
 
2
mg
0
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Firkantede tarteletter

Jeg laver dem også firkantede, da alle tarteletter jo ikke altid skal være runde, ens og kedelige.

Og de runde har vi jo set gennem mange årtier - nu skal det være anderledes.

Køb en pakke færdige plader af butterdej, og hver plade deler du i to stykker med en skarp kniv.

Husk at tø butterdejen op i et kvarters tid før brug, da pladerne ellers risikerer at knække.

Se i denne video hvordan du folder dine egne tarteletter af butterdej:

Buk kanterne ind mod midten, og saml dem til noget, der nærmest ligner en kasse med åbne sider - se i videoen hvordan.

Stil butterdejskasserne på en bageplade beklædt med bagepapir.

De hjemmelavede tarteletter skal nu bages midt i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.

Du skal ikke blive nervøs over, at kasserne falder helt sammen i starten i ovnen - de kommer stærkt tilbage.

De er færdige når de har fået en flot, mørkegylden farve. Pas på ikke at bage tarteletterne for længe!

Fordelen ved at folde butterdejen på denne måde er, at du får en flot og fyldig firkant.

Når tarteletterne er færdigbagte, skal de lige køle af.

Så tager du en skarp kniv, skærer den øverste top af, og udhuler helt forsigtigt de firkantede tarteletter.

Nu kan du så komme høns i asparges ned i tarteletterne, og de er klar til servering.

Jeg synes disse hjemmelavede tarteletter er langt mere elegante end de runde, som man kan købe alle steder i butikkerne.

Og så smager disse også bedre, da de ikke har den fede smag, som købe-tarteletterne ofte har.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Christensen

    februar 26, 2024 at 1:47 pm

    Hej🙂
    Jeg vil gerne lave de gammel dags fuglereder med sukker på, men ingen idé om hvordan.
    Vh Jytte

    Svar
  2. Jytte Dahl-Thorup

    oktober 19, 2021 at 2:38 pm

    Hjemmelavede tarteletter, ja de firkantede-bare super nemme og ligner en nem vol-au-vent,så mange tak!

    Svar
  3. Sabina Leth Steensen

    maj 23, 2021 at 12:35 pm

    Hejsa,
    Hvor stor er den tarteletform du bruger - der er mange størrelser og jeg ville gerne have den mest normale størrelse eller størrelsen derefter.
    Så hvilken størrelse bruger du ?
    Bruger dine opskrifter flittigt. 😊

    Mvh Sabina

    Svar
  4. Pernille

    marts 31, 2021 at 9:06 am

    Hvor længe kan tarteletterne holde sig ...jeg forestiller mig at lave dem dagen før de skal bruges og opbevare dem i en beholder eller en plastpose i skabet ..mon det går?
    Vh Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2021 at 9:12 am

      Hej Pernille
      Kom de færdigbagte og afkølede tarteletter i en lufttæt beholder (evt. en kagedåse), og så kan de sagtens holde sig.
      Det er hyggeligt at lave tarteletter selv - rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste - og god påske
      Holger

      Svar
  5. Marie

    oktober 21, 2020 at 11:35 pm

    Tak for opskriften!
    Kan jeg bruge ris til at fylde op med i stedet for bønner - vel at mærke uden at ødelægge risene? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 22, 2020 at 8:12 am

      Hej Marie
      Velbekomme. Ja, det kan du sagtens 🙂
      Man kan også bruge salt.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required