Her får du min opskrift på hindbærgalette i airfryer. En skøn og nem kage med hindbær på en sprøde mørdejsbund til kaffen eller som dessert.
Bag den lækreste hindbærgalette i airfryer, og kagen er nem at bage.
Her får du en lækker galette med friske hindbær, som har en skøn bund og kant af mørdej med mandelmel.
Hindbær kan sagtens udskiftes med andre bær, og opskriften stammer fra Madens Verdens kogebog til airfryer, som du kan købe her.
Der er kage nok til 4-6 personer, og du kan servere den til kaffen eller som en lækker dessert.
Opskrift på nem hindbærgalette i airfryer
Hindbærgalette i airfryer
Ingredienser
Mørdej
- 100 g smør - koldt
- 150 g hvedemel
- 75 g mandelmel
- 25 g sukker
- 1 æg
Fyld
- 40 g marcipan - revet
- 30 g mandelmel
- 30 g sukker
- 175 g hindbær - friske
- 10 g vaniljesukker
- 20 g sukker
Pensling
- 1 æg - sammenpisket
- 1 tsk sukker
- 1 spsk hasselnøddefager
Fremgangsmåde
- Til hindbærgalette i airfryer starter du med, at skære 100 g smør (køleskabskoldt i tern. Kom smørret i en skål sammen med 150 g hvedemel, 75 g mandelmel og 25 g sukker.
- Smuldr smørret godt ud i de tørre ingredienser, ogsamle derefter dejen med 1 æg.
- Form dejen til en kugle og læg den på køl i en times tid.
- Tag så mørdejen ud af køleskabet, og ælt den smidig. Ikke mere end det!
- Rul mørdejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 25 centimeter, og læg den i en form, der kan passe ned i din airfryer.
- Læg formen med bunden i vejret på dejen, og skær rundt langs kanten. Vend rundt, spray formen med smør eller olie, og læg dejen ned i formen.
- I en skål vendes 40 g marcipan (revet) sammen med 30 g mandelmel og 30 g sukker. Fordel det over mørdejen, men hold ca. 3 centimeter fri langs kanten hele vejen rundt.
- 175 g hindbær vendes med 10 g vaniljesukker og 20 g sukker, hvorefter de fordeles forsigtigt på mørdejen. Stadig med 3 centimeters afstand til kanten.
- Fold så forsigtigt kanten lidt over hindbærrene.
- Pensl kanten med 1 æg (sammenpisket), og drys med 1 tsk sukker og 1 spsk hasselnøddefager.
- Bag din hindbærgalette i airfryer ved 160 grader i 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den bagte hindbærgalette tages op af airfryeren og køles lidt af.
Du kan eventuelt sigte lidt flormelis over kagen inden servering. Kan serveres med creme fraiche eller flødeskum.
Se også mine populære opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift, og du er meget velkommen til at give din egen vurdering af hindbærgaletten her.