• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Heksefingre - uhyggelige småkager til Halloween

Heksefingre - uhyggelige småkager til Halloween

Heksefingre
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  26. oktober 2023

Heksefingre er uhyggelige - og velsmagende - småkager, som du kan 'skræmme' med til Halloween. Lavet med mandler som negle.

Heksefingre ser skræmmende ud, men de smager godt.

De krogede fingre er lavet af småkagedej med blodige negle lavet med hindbærsyltetøj og mandler.

Til sidst er fingrene penslet med lidt kakao, så de også ser beskidte og gamle ud.

Heksefingre er dermed helt perfekte til at skræmme livet af besøgende til Halloween.

De vækker på en gang gys og glæde, for de smager skønt, når man først tør tage en bid af de krogede fingre.

Børn kan bage heksefingre alene

De populære småkager er også meget nemme at lave. Dejen samles med hænderne, så du har ikke brug for en røremaskine.

Derfor kan du sagtens tage børnene med i køkkenet til en omgang (u)hygge!

Ligesom lidt større børn også kan gå i køkkenet alene og sætte gang i det grufulde bageri.

Se også de her opskrifter til Halloween:

  • Halloween småkager - uhyggelige nemme at lave
  • Halloween muffins med chokoladekage og motiver
  • Alle vores Halloween opskrifter her

Opskrift på Heksefingre

Heksefingre
KatrineKatrine Rørby Madsen

Heksefingre

4.75 fra 20 stemmer
Heksefingre er uhyggelige - og velsmagende - småkager, som du kan 'skræmme' med til Halloween. Lavet med mandler som negle.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 16 minutter min
Samlet tid 36 minutter min
Antal: 15 stk.
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 117
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 10 g vaniljesukker
  • 85 g smør
  • 1 æg
Pynt
  • 1 spsk kakao
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 15 mandler - hele

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på over- og undervarme ved 200 grader.
  2. Dejen til heksefingre er meget nem at lave. Det første du skal er at veje hvedemel, flormelis og vaniljesukker af i en skål.
  3. Bland de tre ingredienser forsigtigt sammen med en grydeske.
  4. Skær smørret i mindre tern og kom det i skålen.
  5. Nu skal du smuldre smørret ud i mel-blandingen med fingrene. Du skal ende med en fin, smuldret masse.
  6. Tilsæt et æg og saml dejen. Når den er næsten samlet, kan du drysse lidt mel på bordet og samle dejen færdig på bordpladen.
  7. Nu skal du i gang med at forme heksefingre.
  8. Du vejer dejen af og laver hver finger på cirka 20-25 gram.
  9. Form dejen til en aflang pølse, som du lægger på bagepladen, som du beklæder med bagepapir.
  10. Det er vigtigt, at du laver fingeren lidt tyndere end en rigtig finger, da den flyder en smule ud i ovnen.
  11. Tryk forsigtigt på pølsen to steder, så du ligesom laver en kno midt på fingeren og gør fingeren kroget.
  12. Tag en mandel og tryk den ned i den ene ende af fingeren. Tag den op igen og læg en lille smule hindbærmarmelade i hullet. Læg nu mandlen ned oven i marmeladen som negl på heksefingeren.
  13. Skær forsigtigt nogle ridser med en kniv på heksefingerens knoer.
  14. Gentag med alle heksefingre.
    Heksefingre - før bagning
  15. Pensl til sidst alle heksefingrene med en smule kakao, så de kommer til at se lidt beskidte ud.
  16. Bag nu dine heksefingre ved 200 grader over- og undervarme i 14 til 16 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor hårdt din ovn varmer.
  17. Tag småkagerne ud, når de er blevet lidt mørke i bunden.
  18. Køl heksefingrene af på en rist, så de bliver lækre og sprøde.

Næringsindhold

Kalorier: 117kcalKulhydrater: 15gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 23mgNatrium: 41mgKalium: 29mgKostfibre: 1gSukker: 7gVitamin A: 157IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Heksefingre er perfekte til at skræmme med til Halloween og servere, når uhyggeligt udklædte børn banker på d. 31. oktober.

Læg heksefingrene tilfældigt på et fad, så de ligner afskårne fingre og server dem.

Det vil helt sikkert skabe gys og uhygge!

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lonnie Løber

    oktober 29, 2024 at 4:21 pm

    Lavede dem sidste år og selvfølgelig igen i år. De er fantastiske ❤️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 29, 2024 at 4:39 pm

      Hej Lonnie
      Dejligt at høre - tusind tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Malene Christiansen

    oktober 28, 2023 at 12:59 pm

    Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men de flød fuldstændig ud og blev helt flade som almindelige småkager?😩

    Svar
  3. Ida

    september 30, 2022 at 8:09 am

    Kan de fryses og tages op på dagen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required