Heksefingre er uhyggelige - og velsmagende - småkager, som du kan 'skræmme' med til Halloween. Lavet med mandler som negle.
Heksefingre ser skræmmende ud, men de smager godt.
De krogede fingre er lavet af småkagedej med blodige negle lavet med hindbærsyltetøj og mandler.
Til sidst er fingrene penslet med lidt kakao, så de også ser beskidte og gamle ud.
Heksefingre er dermed helt perfekte til at skræmme livet af besøgende til Halloween.
De vækker på en gang gys og glæde, for de smager skønt, når man først tør tage en bid af de krogede fingre.
Børn kan bage heksefingre alene
De populære småkager er også meget nemme at lave. Dejen samles med hænderne, så du har ikke brug for en røremaskine.
Derfor kan du sagtens tage børnene med i køkkenet til en omgang (u)hygge!
Ligesom lidt større børn også kan gå i køkkenet alene og sætte gang i det grufulde bageri.
Se også de her opskrifter til Halloween:
Opskrift på Heksefingre
Heksefingre
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 10 g vaniljesukker
- 85 g smør
- 1 æg
Pynt
- 1 spsk kakao
- 2 spsk hindbærmarmelade
- 15 mandler - hele
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på over- og undervarme ved 200 grader.
- Dejen til heksefingre er meget nem at lave. Det første du skal er at veje hvedemel, flormelis og vaniljesukker af i en skål.
- Bland de tre ingredienser forsigtigt sammen med en grydeske.
- Skær smørret i mindre tern og kom det i skålen.
- Nu skal du smuldre smørret ud i mel-blandingen med fingrene. Du skal ende med en fin, smuldret masse.
- Tilsæt et æg og saml dejen. Når den er næsten samlet, kan du drysse lidt mel på bordet og samle dejen færdig på bordpladen.
- Nu skal du i gang med at forme heksefingre.
- Du vejer dejen af og laver hver finger på cirka 20-25 gram.
- Form dejen til en aflang pølse, som du lægger på bagepladen, som du beklæder med bagepapir.
- Det er vigtigt, at du laver fingeren lidt tyndere end en rigtig finger, da den flyder en smule ud i ovnen.
- Tryk forsigtigt på pølsen to steder, så du ligesom laver en kno midt på fingeren og gør fingeren kroget.
- Tag en mandel og tryk den ned i den ene ende af fingeren. Tag den op igen og læg en lille smule hindbærmarmelade i hullet. Læg nu mandlen ned oven i marmeladen som negl på heksefingeren.
- Skær forsigtigt nogle ridser med en kniv på heksefingerens knoer.
- Gentag med alle heksefingre.
- Pensl til sidst alle heksefingrene med en smule kakao, så de kommer til at se lidt beskidte ud.
- Bag nu dine heksefingre ved 200 grader over- og undervarme i 14 til 16 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor hårdt din ovn varmer.
- Tag småkagerne ud, når de er blevet lidt mørke i bunden.
- Køl heksefingrene af på en rist, så de bliver lækre og sprøde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Heksefingre er perfekte til at skræmme med til Halloween og servere, når uhyggeligt udklædte børn banker på d. 31. oktober.
Læg heksefingrene tilfældigt på et fad, så de ligner afskårne fingre og server dem.
Det vil helt sikkert skabe gys og uhygge!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lonnie Løber
Lavede dem sidste år og selvfølgelig igen i år. De er fantastiske ❤️
Holger Rørby Madsen
Hej Lonnie
Dejligt at høre - tusind tak.
Alt det bedste
Holger
Malene Christiansen
Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men de flød fuldstændig ud og blev helt flade som almindelige småkager?😩
Ida
Kan de fryses og tages op på dagen?