Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Hakket oksekød med blomkål i fad

Hakket oksekød med blomkål i fad

billederesultat for hakket oksekød med blomkål i ovn
4.7 fra 109 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13.4k
SHARES
FacebookMessenger13.4kPinterestEmailSMS
Opdateret: 2. april 2024 - Udgivet: 1. oktober 2023

Nem opskrift på en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker hverdagsmad, som alle kan lide.

Hakket oksekød med blomkål er en populær ret, som er ret nem at lave, og som elskes af både store og små.

Det hakkede oksekød steges til en lækker kødsovs, der bages i ovnen i et fad, hvor blomkålsmosen er lagt på som låg. Imellem kød og blomkål lægges skiver af tomater.

Blomkålsmosen kan drysses med enten rasp eller parmesan. Opskriften er til fire personer, og det er en virkelig dejlig hverdagsmad.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris
  • Millionbøf i fad i ovn (oksekød med kartoffelmos)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Millionbøf (opskrift på nem og hurtig millionbøf)
Oversigt over indhold
  • Nem opskrift på en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker hverdagsmad, som alle kan lide.
  • Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hakket oksekød med blomkål i fad

4.73 fra 109 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 29 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 516
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød - med 10% fedt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 tomater
Blomkålsmos
  • 1 blomkål
  • 2 spsk smør
  • Lidt piskefløde
  • muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt rasp
  • persille - til pynt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Løg og hvidløg hakkes fint, og svitses på en varm pande med lidt olie.
  2. Det hakkede oksekød smuldres ved og det hele brunes nu godt af ved en god varme. Hvis varmen er for lav, risikerer du at kødet koger med end steger - og det skal det ikke. Det skal have en god stegeskorpe.
  3. Kom de hakkede tomater ved og skyl dåsen af med lidt vand, som også kommes ved.
  4. Tilsæt spidskommen, oregano, timian, paprika og engelsk sauce og smag til med salt og peber.
  5. Lad kødet simre i 10 minutter og tilfør om nødvendigt en smule mere vand, men kødsovsen må ikke blive tynd.
  6. Blomkål skæres i små buketter, der dampes helt møre i usaltet vand i en gryde. Det tager 10-15 minutter.
  7. Hæld vandet fra blomkålen og kom smør, lidt piskefløde og muskatnød ved. Mos blomkålen med et piskeris og smag til med salt og friskkværnet peber.
  8. Smør et ildfast fad med olie eller smør, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem et enkelt lag over kødet.
  9. Fordel derefter blomkålsmosen over tomaterne, og drys med lidt rasp på toppen. Du kan også drysse med parmesan.
  10. Bag fadet med hakket oksekød og blomkålsmos i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 516kcalKulhydrater: 23gProtein: 27gFedt: 36gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 2gKolesterol: 118mgNatrium: 1566mgKalium: 1324mgKostfibre: 6gSukker: 10gVitamin A: 1418IUVitamin C: 99mgCalcium: 149mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag fadet ud af ovnen, og lad det lige sætte sig fem minutter inden det spises.

Pynt med friskhakket persille, og servér eventuelt med en lækker spidskålssalat til. Den kan du søge opskriften frem på øverst i søgefeltet her på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten skriver

    september 30, 2024 at 5:49 pm

    Når jeg bedømmer en opskrift laver jeg den som den er skrevet. Jeg ville ændre at hælde fedtet af fra når kødet og løget er stegt. Smagen var god og blomkål toppen vil jeg bruge i stedet for kartoffelmos, da det giver sundere opskrifter. Jeg brugte Gluten-free brødkrummer og parmesan på toppen. Min Canadiske mand sagde, “Det smagte godt.”

    Svar
  2. Mie skriver

    august 06, 2024 at 7:18 pm

    Nemt at lave og meget velsmagende.

    Svar
  3. Eva skriver

    juli 23, 2024 at 6:13 pm

    Den er go, jeg puttede lidt grønt i. Ku fint lave den lidt tidligere og sætte den i ovnen lige inden vi sku spise. Så 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra

    Svar
  4. Lone skriver

    juli 23, 2024 at 8:29 am

    Väldig god

    Svar
  5. Christina skriver

    februar 25, 2024 at 1:17 pm

    Kan HAKKET OKSEKØD MED BLOMKÅL I FAD retten fryses ?

    Mvh Christina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 25, 2024 at 2:35 pm

      Hej Christina
      Jep - du kan sagtens fryse retten ned 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Sanne Tyllesen skriver

    oktober 02, 2023 at 7:18 am

    Lyder virkelig lækkert 😄.
    Kan man forbedrede retten tidligere på dagen og bare lægge den sammen inden den skal i ovnen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2023 at 8:55 am

      Hej Sanne
      Tak for det - og ja, det burde du sagtens kunne gøre 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Nina Lotte Kofoed-Nielsen skriver

    marts 30, 2023 at 12:29 pm

    Hakket oksekød med Blomkål skal bages ved 200gr., jeg går ud fra, at det er varmluft?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 30, 2023 at 3:48 pm

      Hej Nina
      Det er det nemlig, jeg har rettet den til. Og tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Erik Tofting skriver

    februar 05, 2023 at 7:08 pm

    Meget lækkert og mætter godt .
    Vh Erik fra Viborg

    Svar
  9. Camilla Hejlesen skriver

    september 14, 2022 at 10:15 pm

    Kan man bruge andet end engelsk sovs?

    Svar
    • Jolanda skriver

      marts 06, 2023 at 4:43 pm

      Hej Camilla
      Du kunne prøve med lidt soja eller alternativt lidt tomatketchup.
      Hilsen Jolanda

      Svar
  10. Tove Guldhammer Basland skriver

    juni 28, 2022 at 10:58 pm

    jeg lavede hakket oksekød med blomkål i fad , det smagte bare så godt, en rigig skøn opskrift, let at gå til. Venligst Tove Guldhammer Basland

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 29, 2022 at 2:30 pm

      Hej Tove
      1000 tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Med de bedste hilsner og ønsket om en god sommer
      Holger

      Svar
  11. Edel Petersen Madsen skriver

    februar 07, 2022 at 6:12 pm

    Den smager dejligt

    Svar
  12. Tine skriver

    oktober 04, 2021 at 7:40 pm

    Det smagte godt - kom en dåse kidney bønner i også.

    Svar
  13. Gitte skriver

    juni 04, 2020 at 8:15 pm

    Super lækker mad, som Holger Madsen laver, og jeg elsker de fine opskrifter og laver gerne mad efter hans opskrifter.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required