• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Gulab jamun - opskrift på indernes favoritdessert

Gulab jamun - opskrift på indernes favoritdessert

Indisk dessert gulab jamun
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  5. marts 2021

Gulab jamun er Indiens favorit dessert og kendt i hele verden. Med god grund. Se her, hvordan du laver denne søde og ekstremt lækre dessert.

Gulab jamun, Indiens favoritdessert er blevet min nye afhængighed, den er seriøst alt for lækker. Og så kræver den faktisk hellere ikke særligt mange ingredienser.

Den skål af ren nydelse består af friturestegte kugler med en svampet og blød midte - men med en lækker fast ydre. Disse kugler ligger i blød i en sukkersirup med smag af kardemomme.

Selve opskriften er ikke særlig svær at lave, men den kræver alligevel en smule tålmodighed, da der er mange trin, der skal følges.

Det skal dog ikke lade dig skræmme, da resultatet er det hele værd. Tro mig, lige så snart du smager dem, så ved du, at dette bliver en opskrift, som du efterfølgende vil lave mange gange igen.

Opskrift direkte fra bageren

Jeg har boet i Indien i over to år, og i starten af mit ophold smagte jeg slet ikke nogen af deres søde desserter, da jeg normalt ikke er så vild med søde kager.

Men det var en ret så fjollet fordom, som kom helt til skamme, da min nabo kom og gav mig en tallerken fuld af forskellige søde indiske lækkerier.

Jeg måtte indse, at Indien ikke kun har de bedste currys og masalas, men også har de mest smagsfulde desserter, hvoraf gulab jamun er den bedste.

Opskriften nedenunder har jeg fået fra mit lokale bageri i Goa. Det er her, jeg normalt køber ind til min søde tand.

I Indien er det let at skaffe ghee og mælkepulver, som er væsentlige ingredienser til denne opskrift.

Jeg ved, at man i Danmark også godt kan skaffe disse to varer blandt andet hos den indiske købmand på Nørrebrogade, Kbh, ellers kan ghee skiftes ud med almindelig olie uden smag.

Opskrift på indisk dessert: Gulab jamun

Indisk dessert gulab jamun
Rakel Seneca

Gulab jamun - opskrift på Indiens favoritdessert

5 fra 5 stemmer
Gulab jamun, Indiens favoritdessert er kendt i hele verden og med god grund. Se her, hvordan du laver denne søde og ekstremt lækre dessert.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hviletid 2 timer t 10 minutter min
Samlet tid 2 timer t 50 minutter min
Antal: 14 stk
Ret: Dessert
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Gulab Jamun kuglerne
  • 100 g mælkepulver
  • 60 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 spsk ghee
  • 1-3 spsk mælk
  • 250 ml olie - friture
Sirup
  • 4,5 dl sukker
  • 4,5 dl vand
  • 2 stk grøn kardemomme - hele
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

Sirup
  1. Start med at lave siruppen. Dette gør du ved at putte sukker, vand og kardemommefrø i en gryde. Kog den op i cirka fem minutter. Konsistensen skal være en smule klistret.
  2. Tilsæt nu citronsaft og stil siruppen til siden.
Gulab jamun
  1. Start med at blande mælkepuvler, hvedemel og bagepulver sammen.
  2. Tilsæt nu ghee og bland dejen sammen. Tilføj en smule mælk ad gangen, indtil dejen er blød og sidder sammen. Dejen skal ikke æltes, så lige så snart ingredienserne er blandet sammen, skal du ikke røre for meget ved den.
  3. Dæk dejen til og lad den hvile i 10 minutter på køkkenbordet.
  4. Form nu dejen til 14 kugler, sørg for at der ikke er nogen revner, og at kuglerne har samme størrelse.
  5. Varm olie op ved mellem varme og tilføj cirka halvdelen af kuglerne. Skrue nu varmen ned på lav/mellem varme og frituresteg dem, til de bliver gyldne hele vejen rundt. Forsæt, indtil alle kuglerne er færdige.
  6. Siruppen skal være varm, men ikke varmere end dine fingre ville kunne røre den. Tilføj alle kuglerne ned i siruppen og lad dem stå i blød i cirka to timer.
  7. Nu er de klar til servering. Server dem, som de er eller drys lidt hakkede nødder på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også vores andre autentiske retter direkte fra Indien:

Samosa fra Goa

4.9 fra 16 stemmer
Samosa er sprøde, lækre madbrød, som vi kender fra Indien. Her er en opskrift med et krydret kartoffelfyld, som er lige til at spise.
Gå til opskrift
Samosa fra Indien

Indisk vegetarret Malai Kofta med kartoffelkugler

5 fra 1 stemme
Malai Kofta er en indisk vegetarret, som smager fantastisk. De friturestegte kartoffelkugler serveres med chapatibrød og en krydret sauce.
Gå til opskrift
Indisk vegetarrret

Biryani (indisk risret med mynte og svampe)

4.5 fra 4 stemmer
Biryani er en indisk risret uden kød. Denne udgave er med frisk mynte og svampe. En super lækker opskrift, som kan begejstre de fleste.
Gå til opskrift
Biryani indisk risret
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required