Gulab jamun er Indiens favorit dessert og kendt i hele verden. Med god grund. Se her, hvordan du laver denne søde og ekstremt lækre dessert.
Gulab jamun, Indiens favoritdessert er blevet min nye afhængighed, den er seriøst alt for lækker. Og så kræver den faktisk hellere ikke særligt mange ingredienser.
Den skål af ren nydelse består af friturestegte kugler med en svampet og blød midte - men med en lækker fast ydre. Disse kugler ligger i blød i en sukkersirup med smag af kardemomme.
Selve opskriften er ikke særlig svær at lave, men den kræver alligevel en smule tålmodighed, da der er mange trin, der skal følges.
Det skal dog ikke lade dig skræmme, da resultatet er det hele værd. Tro mig, lige så snart du smager dem, så ved du, at dette bliver en opskrift, som du efterfølgende vil lave mange gange igen.
Opskrift direkte fra bageren
Jeg har boet i Indien i over to år, og i starten af mit ophold smagte jeg slet ikke nogen af deres søde desserter, da jeg normalt ikke er så vild med søde kager.
Men det var en ret så fjollet fordom, som kom helt til skamme, da min nabo kom og gav mig en tallerken fuld af forskellige søde indiske lækkerier.
Jeg måtte indse, at Indien ikke kun har de bedste currys og masalas, men også har de mest smagsfulde desserter, hvoraf gulab jamun er den bedste.
Opskriften nedenunder har jeg fået fra mit lokale bageri i Goa. Det er her, jeg normalt køber ind til min søde tand.
I Indien er det let at skaffe ghee og mælkepulver, som er væsentlige ingredienser til denne opskrift.
Jeg ved, at man i Danmark også godt kan skaffe disse to varer blandt andet hos den indiske købmand på Nørrebrogade, Kbh, ellers kan ghee skiftes ud med almindelig olie uden smag.
Opskrift på indisk dessert: Gulab jamun
Gulab jamun - opskrift på Indiens favoritdessert
Ingredienser
Gulab Jamun kuglerne
- 100 g mælkepulver
- 60 g hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 2 spsk ghee
- 1-3 spsk mælk
- 250 ml olie - friture
Sirup
- 4,5 dl sukker
- 4,5 dl vand
- 2 stk grøn kardemomme - hele
- 1 tsk citronsaft
Fremgangsmåde
Sirup
- Start med at lave siruppen. Dette gør du ved at putte sukker, vand og kardemommefrø i en gryde. Kog den op i cirka fem minutter. Konsistensen skal være en smule klistret.
- Tilsæt nu citronsaft og stil siruppen til siden.
Gulab jamun
- Start med at blande mælkepuvler, hvedemel og bagepulver sammen.
- Tilsæt nu ghee og bland dejen sammen. Tilføj en smule mælk ad gangen, indtil dejen er blød og sidder sammen. Dejen skal ikke æltes, så lige så snart ingredienserne er blandet sammen, skal du ikke røre for meget ved den.
- Dæk dejen til og lad den hvile i 10 minutter på køkkenbordet.
- Form nu dejen til 14 kugler, sørg for at der ikke er nogen revner, og at kuglerne har samme størrelse.
- Varm olie op ved mellem varme og tilføj cirka halvdelen af kuglerne. Skrue nu varmen ned på lav/mellem varme og frituresteg dem, til de bliver gyldne hele vejen rundt. Forsæt, indtil alle kuglerne er færdige.
- Siruppen skal være varm, men ikke varmere end dine fingre ville kunne røre den. Tilføj alle kuglerne ned i siruppen og lad dem stå i blød i cirka to timer.
- Nu er de klar til servering. Server dem, som de er eller drys lidt hakkede nødder på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre autentiske retter direkte fra Indien:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: