Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Grøntsagsmos med kartofler, kål og gulerødder

Grøntsagsmos med kartofler, kål og gulerødder

grøntsagsmos
4.7 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
685
SHARES
FacebookMessenger685PinterestEmailSMS

Her får du en nem og lækker opskrift på grøntsagsmos. En sund mos, der bla. laves af kartofler, broccoli og blomkål. God som tilbehør til eks. frikadeller.

Grøntsagsmos er en mere farverig udgave af den klassiske kartoffelmos, og her får du virkelig mos med smag.

Jeg har lavet den med kartofler, broccoli, blomkål og gulerødder, og de passer perfekt sammen i en mos.

Mængden af de enkelte ingredienser behøver du ikke stå og veje af, men brug som du synes. Sådan nogenlunde lige meget af hver, så går det ikke helt galt.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på grøntsagsmos

Grøntsagsmos med kartofler, kål og gulerødder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 26 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her får du en nem og lækker opskrift på grøntsagsmos. En sund mos, der bla. laves af kartofler, broccoli og blomkål. God som tilbehør til eks. frikadeller.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g kartofler skrællede
  • 200 g gulerødder skrællede
  • 1 porre
  • 0,5 broccoli
  • 0,5 blomkål
  • 50 g smør
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i mindre stykker, der kommes i en gryde.
  2. En halv broccoli skæres i mindre stykker og det samme med en halv blomkål. Snittes i grove stykker, der kommes i gryden.
  3. Porre skæres i tynde skiver - husk at få renset porren grundigt for jord! Kommes i gryden.
  4. Tilsæt koldt vand så det netop dækker.
  5. Kog grøntsagerne indtil de helt møre - det tager typisk 15 minutter, måske nogle minutter mere. Koges under låg ved svag varme.
  6. Hæld vandet fra, og lad lige grøntsagerne dampe af.
  7. Tilsæt smør i tern og mos det godt. En grøntsagsmos må gerne være lidt rustik og jeg plejer blot at lave mosen med et piskeris.
  8. Smages til med salt og peber.
  9. Lige inden servering vendes finthakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Prøv også den rigtige kartoffelmos.

Kartoffelmos
Lær hvordan du laver verdens bedste kartoffelmos med denne nemme opskrift. Få gode råd og undgå fejl for den perfekte mos.
Se opskriften her
Billede af kartoffelmos.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required