Se den perfekte opskrift på grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg. Nakkekammen grilles ved både direkte og indirekte varme.
Grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg er den perfekte steg på grillen.
Nakkekammen er godt fedtmarmoreret, og den bliver derfor meget mør og smagfuld efter en god tur på grillen.
Den steges først ved direkte varme, og derefter steges nakkekammen færdig ved indirekte varme. Den er perfekt når kernetemperaturen er 65 grader.
Opskriften er nakkekam til fire personer.
SÅDAN GRILLER DU en lækker chokoladekage i en kyllingeholder
Til grillet nakkekam med rossmarin og hvidløg skal du bruge:
1 kilo nakkekam
2 store kviste rosmarin
5 fed hvidløg
5 spiseskefulde rapsolie
2 spiseskefulde honning
Groft salt
TILBEHØR TIL GRILLET NAKKEKAM er denne kartoffelsalat med grillede peberfrugter
Sådan laver du grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg:
- Dup nakkekammen tør med et stykke køkkenrulle, og giv den en god omgang groft salt hele vejen rundt.
- Tænd grillen - her er den grillet i min Weber q3200 gasgrill, men den kan selvfølgelig også tilberedes i en kuglegrill. Du skal grille ved både direkte og indirekte varme.
- Grillen skal have en temperatur på omkring 200 grader eller lidt over, og nu skal nakkekammen så tilberedes.
- Først grilles den ved direkte varme cirka syv minutter på den ene side, hvorefter den vendes om og får tilsvarende syv minutter på den anden.
- Nu pensles nakkekammen med hvidløgs- og rosmarinmarinaden, og stegen vendes med 1-2 minutters mellemrum, hvor du hver gang pensler kødet. Du skal vende stegen 5-6 gange, og pensle hver gang.
- Resten af tilberedningen foregår nu ved indirekte varme, Stik et stegetermometer i nakkekammen, og grill den indtil den har en kernetemperatur på 65 grader. Den samlede stegetid er cirka 45-50 minutter - afhængig af varmen i grillen.
- Tag nakkekammen af grillen og læg den på et skærebræt, hvor den skal hvile 20 minutter uden at være dækket til. Nu kan du så skære den i tynde skiver, og det smager fantastisk godt.
SE HVORDAN du bager rabarberkage med marengslåg
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Claus Nielsen
Den bliver endnu bedre, hvis du smækker den op på et kyllingespyd som drejer rundt med indirekte varme. Her kan du også pensle og bruge stegetermomenter.... Claus