Grillet ananas med dessertblinis, der også bages på grillen, er en anderledes dessert, som vil vække lykke. Se opskrift og videoguide.
Grillet ananas med dessertblinis og vaniljeis er en dessert, som kan laves på grillen, imens I sidder omkring havebordet.
Lav dejen til dine blinis og skær ananassen ude, før I spiser aftensmad, og så er den klar, når I skal have dessert.
Grillmad forbindes med kød, fisk og grøntsager, men der er mange andre muligheder. Ananas er for eksempel fortrinlig, når den grilles.
Under opskriften finder du en videoguide, så du kan se, hvordan du gør trin for trin.
Opskrift på grillet ananas med dessertblinis
Ingredienser
- 1 ananas
- 5 gram kanel
- 20 gram sukker
- 30 gram brun farin
- 20 gram rom
Dessertblinis
- 70 gram hvedemel
- 35 gram boghvedemel
- 2 gram salt
- 15 gram sukker
- 2 gram bagepulver
- 1 gram natron
- 225 gram kærnemælk
- 30 gram smør - smeltet
- 20 gram æggeblommer
- 35 gram æggehvider
- 10 gram solsikkeolie
Sådan gør du
- Skræl ananassen, og skær den ud i 6 stykker på langs. Fjern den hårde midte.
- Bland sukker, brun farin, rom og kanel i en skål, og bland ananasstykkerne i. Sæt til side.
Dessertblinis
- Bland alle tørvarer i én skål, og i en anden blandes smeltet smør, kærnemælk, olie og æggeblommer. Rør sammen med tørvarerne.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt med dejen.
- Hæld dejen i en sprøjtepose, eller form den på panden med en ske. Dessertblinis skal være på størrelse med en mariekiks. Steg dem på begge sider på en grillpande ved medium varme i ca. 1-2 minutter.
- Skru grillen op på høj varme, og grill ananasstykkerne i ca. 5-8 minutter. Skær dem ud i mindre stykker, så de passer til størrelsen på blinis.
- Server med et scoop vaniljeis pr person.
Se video til opskrift
Tips
Du kan lave din egen vaniljeis til desserten, prøv for eksempel denne nemme opskrift på is.
Køber du en is, kan du med fordel tjekke vores smagstest af vaniljeis ud. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten.

Comments
No Comments