• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Græskartærte – opskrift på pumpkin pie

Græskartærte – opskrift på pumpkin pie

Græskartærte
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. oktober 2022 - Udgivet:  30. september 2021

Græskartærte smager skønt af efterår med masser af varme krydderier. Den sprøde tærtebund med det bløde græskarfyld er et sikkert hit.

Græskartærte eller pumpkin pie er en amerikansk klassiker, der typisk serveres til halloween og thanksgiving.

Tærten spises som dessert og består af en sprød tærtebund med fyld af græskarmos, der er krydret med kanel, ingefær, nellike og muskatnød.

De varme krydderier gør tærten perfekt til efterårets hyggestunder.

Her serveres den med en creme af flødeskum, cremefraiche og vanilje, men du kan også sagtens servere ren flødeskum eller ren creme fraiche til tærten.

Opskrift på græskartærte

Græskartærte
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Græskartærte – pumpkin pie

4.78 fra 9 stemmer
Græskartærte smager skønt af efterår med masser af varme krydderier. Den sprøde tærtebund med det bløde græskarfyld er et sikkert hit.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Køletid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t 30 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 373
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tærtebund
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 4-5 spsk vand
Græskarfyld
  • 500 g græskar - fx hokkaido eller butternut squash
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk citronskal - økologisk
Creme
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave tærtedejen: Bland mel og sukker i en skål. Skær det kolde smør i tern og smuldr det i mel og sukker.
  2. Tilsæt vand og ælt dejen til den samles. Arbejd ikke for længe med den, så smørret bliver for varmt.
  3. Pak dejen ind i film og stil den i køleskab i 20-30 minutter.
  4. Begynd imens på græskarfyldet: Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det i små stykker.
  5. Kom græskarstykkerne i en kasserolle med vand, så det kun lige dækker. Kog græskarene i 10-15 minutter til de er møre og bløde.
  6. Hæld vandet fra og blend græskarstykkerne til en puré.
  7. Pisk æg og sukker let sammen. Kom græskarpuré, krydderier og citronskal i og pisk til en jævn masse.
  8. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til størrelsen på din tærteform. Flyt forsigtigt dejen over i en smurt tærteform og tryk kanterne på plads op ad siderne. Skær evt overskydende dej fra kanterne. Læg evt et stykke bagepapir over dejen og hæld tørrede ris eller bønner over dejen, så den holder sin form under bagningen.
  9. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 15 minutter.
  10. Fordel græskarfyldet i den forbagte bund og bag græskartærten færdig i cirka 40-50 minutter eller til fyldet har sat sig.
  11. Stil tærten i køleskabet og lad den sætte sig og køle helt af i minimum 2 timer, inden der skæres i den.
  12. Server græskartærte med en creme af flødeskum vendt med creme fraiche, vaniljesukker og flormelis.

Næringsindhold

Serving: 100gramKalorier: 373kcalKulhydrater: 47gProtein: 6gFedt: 19gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 102mgNatrium: 170mgKalium: 282mgKostfibre: 1gSukker: 25gVitamin A: 5907IUVitamin C: 6mgCalcium: 42mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når du laver græskartærte, så pas på med at arbejde for meget med tærtedejen, når du skal samle den.

Ælter du den for meget med dine varme hænder, vil smørret begynde at smelte og blive for blødt at arbejde med. Er dejen blevet for varm, så giv den en hurtig tur på køl.

Har du ikke tid til at lægge dejen i køleskab i 20-30 minutter, kan tiden forkortes ved at komme den i fryseren i stedet. Men pas på den ikke bliver for hård, så du ikke kan rulle den ud, uden den flækker og smuldrer.

Vild med græskarfyld?

I denne opskrift er mængden af fyld tilpasset, så der ikke er en meget stor mængde, men en god mængde i forhold til mængden af tærtebund.

Er du vild med det bløde græskarfyld, kan du godt lave tærten med mere fyld end her. Så bare gang opskriften på græskarfyld op.

Få inspiration til flere opskrifter på kager og tærter her:

  • Klassisk Key Lime Pie
  • Heksefingre - uhyggelige småkager til Halloween
  • Nem æbletærte - super lækker tærte med æbler
  • Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required