Græskartærte smager skønt af efterår med masser af varme krydderier. Den sprøde tærtebund med det bløde græskarfyld er et sikkert hit.
Græskartærte eller pumpkin pie er en amerikansk klassiker, der typisk serveres til halloween og thanksgiving.
Tærten spises som dessert og består af en sprød tærtebund med fyld af græskarmos, der er krydret med kanel, ingefær, nellike og muskatnød.
De varme krydderier gør tærten perfekt til efterårets hyggestunder.
Her serveres den med en creme af flødeskum, cremefraiche og vanilje, men du kan også sagtens servere ren flødeskum eller ren creme fraiche til tærten.
Opskrift på græskartærte
Græskartærte – pumpkin pie
Ingredienser
Tærtebund
- 200 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 100 g smør
- 4-5 spsk vand
Græskarfyld
- 500 g græskar - fx hokkaido eller butternut squash
- 3 æg
- 150 g sukker
- 1 knsp salt
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt nellike
- ¼ tsk stødt muskatnød
- 1 tsk citronskal - økologisk
Creme
- 1 dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at lave tærtedejen: Bland mel og sukker i en skål. Skær det kolde smør i tern og smuldr det i mel og sukker.
- Tilsæt vand og ælt dejen til den samles. Arbejd ikke for længe med den, så smørret bliver for varmt.
- Pak dejen ind i film og stil den i køleskab i 20-30 minutter.
- Begynd imens på græskarfyldet: Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det i små stykker.
- Kom græskarstykkerne i en kasserolle med vand, så det kun lige dækker. Kog græskarene i 10-15 minutter til de er møre og bløde.
- Hæld vandet fra og blend græskarstykkerne til en puré.
- Pisk æg og sukker let sammen. Kom græskarpuré, krydderier og citronskal i og pisk til en jævn masse.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til størrelsen på din tærteform. Flyt forsigtigt dejen over i en smurt tærteform og tryk kanterne på plads op ad siderne. Skær evt overskydende dej fra kanterne. Læg evt et stykke bagepapir over dejen og hæld tørrede ris eller bønner over dejen, så den holder sin form under bagningen.
- Forbag tærtebunden ved 180 grader i 15 minutter.
- Fordel græskarfyldet i den forbagte bund og bag græskartærten færdig i cirka 40-50 minutter eller til fyldet har sat sig.
- Stil tærten i køleskabet og lad den sætte sig og køle helt af i minimum 2 timer, inden der skæres i den.
- Server græskartærte med en creme af flødeskum vendt med creme fraiche, vaniljesukker og flormelis.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Når du laver græskartærte, så pas på med at arbejde for meget med tærtedejen, når du skal samle den.
Ælter du den for meget med dine varme hænder, vil smørret begynde at smelte og blive for blødt at arbejde med. Er dejen blevet for varm, så giv den en hurtig tur på køl.
Har du ikke tid til at lægge dejen i køleskab i 20-30 minutter, kan tiden forkortes ved at komme den i fryseren i stedet. Men pas på den ikke bliver for hård, så du ikke kan rulle den ud, uden den flækker og smuldrer.
Vild med græskarfyld?
I denne opskrift er mængden af fyld tilpasset, så der ikke er en meget stor mængde, men en god mængde i forhold til mængden af tærtebund.
Er du vild med det bløde græskarfyld, kan du godt lave tærten med mere fyld end her. Så bare gang opskriften på græskarfyld op.
Få inspiration til flere opskrifter på kager og tærter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: