Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Græskarkage

Græskarkage

græskarkage
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Græskarkage med krydderier er den perfekte efterårskage. Den er dejlig svampet og har en lækker smag af kardemomme.

Græskarkage med krydderier er den lækreste efterårskage, som er helt perfekt at bage til en kold eftermiddag i efterårsferien.

Mange forbinder nemlig græskar med halloween og efterår, og det gør jeg sørme også.

Du kan vælge at smøre glasur eller frosting på toppen. For eksempel passer flødeostecreme rigtig godt til denne kage. Jeg synes, at kagen er lidt i familie med en gulerodskage.

Du kan bruge alle former for orange græskar, jeg bruger selv hokkaido, da den er en smule sød, og så kan den købes i supermarkedet året rundt.

Opskrift på græskarkage med krydderier

Græskarkage med krydderier

Rakel Seneca
4.3 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Græskarkage med krydderier er den perfekte efterårskage. Den er dejlig svampet og har en lækker smag af kardemomme.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g græskar (for eksempel hokkaido)
  • 0,5 dl yoghurt (natural)
  • 6 stk æg
  • 250 g smør (blødt)
  • 300 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk bagepulver
  • 2 spsk maizena
  • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 190 grader almindelig ovn og gør en rund kageform klar med bagepapir.
  2. Skær græskar i mindre stykker og put dem i en gryde, dæk dem med vand og lad dem koge, indtil de er helt møre. Det tager cirka 15 minutter.
  3. Hæld vandet fra og mos græskarstykkerne sammen. Lad dem køle en smule ned.
  4. Når græskaren er kølet ned, så tilføjer du yoghurt, æg, smør og sukker. Pisk det godt sammen.
  5. Tilføj derefter kanel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver, maizena og hvedemel og rør dejen godt sammen.
  6. Hæld dejen i en kageform og bag kagen i cirka en time, eller indtil en tandstik kan komme ren ud.
  7. Server græskarkage varm med lidt creme fraiche til. Du kan også køle den ned og pynte den med Halloweenfarver.

Næringsindhold

Kalorier745kcalKulhydrater103gProtein8gFedt35gMættet fedt22gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol94mgNatrium1370mgKalium353mgKostfibre2gSukker54gVitamin A7440IUVitamin C7mgCalcium52mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jeg har valgt ikke at skrælle det græskar, som jeg bruger til græskarkage.

Så længe man skyller græskarret godt, kan man sagtens spise skrællen.

Se andre kageopskrifter fuld af krydderier her:

Gulerodskage med ostecreme

Krydderkage med varme krydderier

Squashkage

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required