• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Græskarkage

Græskarkage

græskarkage
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. oktober 2022 - Udgivet:  19. oktober 2022

Græskarkage med krydderier er den perfekte efterårskage. Den er dejlig svampet og har en lækker smag af kardemomme.

Græskarkage med krydderier er den lækreste efterårskage, som er helt perfekt at bage til en kold eftermiddag i efterårsferien.

Mange forbinder nemlig græskar med halloween og efterår, og det gør jeg sørme også.

Du kan vælge at smøre glasur eller frosting på toppen. For eksempel passer flødeostecreme rigtig godt til denne kage. Jeg synes, at kagen er lidt i familie med en gulerodskage.

Du kan bruge alle former for orange græskar, jeg bruger selv hokkaido, da den er en smule sød, og så kan den købes i supermarkedet året rundt.

Opskrift på græskarkage med krydderier

græskarkage
Rakel Seneca

Græskarkage med krydderier

4.34 fra 3 stemmer
Græskarkage med krydderier er den perfekte efterårskage. Den er dejlig svampet og har en lækker smag af kardemomme.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 745
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g græskar - for eksempel hokkaido
  • 0,5 dl yoghurt - natural
  • 6 stk æg
  • 250 g smør - blødt
  • 300 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk bagepulver
  • 2 spsk maizena
  • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen til 190 grader almindelig ovn og gør en rund kageform klar med bagepapir.
  2. Skær græskar i mindre stykker og put dem i en gryde, dæk dem med vand og lad dem koge, indtil de er helt møre. Det tager cirka 15 minutter.
  3. Hæld vandet fra og mos græskarstykkerne sammen. Lad dem køle en smule ned.
  4. Når græskaren er kølet ned, så tilføjer du yoghurt, æg, smør og sukker. Pisk det godt sammen.
  5. Tilføj derefter kanel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver, maizena og hvedemel og rør dejen godt sammen.
  6. Hæld dejen i en kageform og bag kagen i cirka en time, eller indtil en tandstik kan komme ren ud.
  7. Server græskarkage varm med lidt creme fraiche til. Du kan også køle den ned og pynte den med Halloweenfarver.

Næringsindhold

Kalorier: 745kcalKulhydrater: 103gProtein: 8gFedt: 35gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 94mgNatrium: 1370mgKalium: 353mgKostfibre: 2gSukker: 54gVitamin A: 7440IUVitamin C: 7mgCalcium: 52mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg har valgt ikke at skrælle det græskar, som jeg bruger til græskarkage.

Så længe man skyller græskarret godt, kan man sagtens spise skrællen.

Se andre kageopskrifter fuld af krydderier her:

Gulerodskage med ostecreme

Krydderkage med varme krydderier

Squashkage

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required