Gambas al Ajillo er en spansk ret med rejer i en lækker hvidløgsolie med chili. Retten smager super skønt og kan serveres som en del af tapas
Gambas al Ajillo er en rigtig populær ret med rejer, som serveres i hele Spanien, men bestemt også internationalt.
Den smager virkelig godt, da der både er masser af hvidløg og god olivenolie i.
Du kan i princippet bruge alle slags rejer, men jo større, desto bedre, vil jeg sige.
Jeg bruger store tigerrejer, som jeg køber frisk fra fiskehandleren. Jeg vil også anbefale, at lade halen blive sidde på, da den giver smag.
Opskrift på spansk Gambas al Ajillo
Gambas al Ajillo
Ingredienser
- 600 g store rejer
- 8 fed hvidløg
- 2 tsk chiliflager
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 2 spsk hvidvin - tør
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 tsk salt
- 1 drys friskkværnet peber
- frisk persille - kan undværes
Fremgangsmåde
- Start med at rense og pille rejerne, men lad halen sidde, da den giver god smag.
- Dup rejerne tørre og put dem i en skål. Tag halvdelen af hvidløgsfeddene og knus dem henover rejerne. Rør det godt sammen.
- Snit den anden halvdelen af hvidløget i meget tynde skiver.
- Tag en pande og hæld smør og olivenolie på. Varm det op langsomt og tilføj de snittede stykker hvidløg. Tilføj chiliflager og lad det stege i et halvt til et helt minut.
- Tilføj nu rejerne og drys med salt og sort peber henover dem. Tilføj straks hvidvin og citronsaft. Vend rejerne efter cirka et minut, og lad dem stege et minut mere. De skal have cirka to til tre minutter i alt afhængig af deres størrelse.
- Drys med lidt persille, og så er din Gambas al Ajillo klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Bortset fra halen, skal resten af rejen renses. Hoved, skal og tarm skal fjernes, men du kan vælge at gemme skallerne og hovederne til at koge fiskesuppe- eller fond på.
Gambas al Ajillo kan serveres med et godt brød til som hovedret, men retten kan også være en del af tapas.
Se også andre opskrifter med rejer:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: