Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo

Gamas al Ajillo - spansk ret med rejer
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Gambas al Ajillo er en spansk ret med rejer i en lækker hvidløgsolie med chili. Retten smager super skønt og kan serveres som en del af tapas

Gambas al Ajillo er en rigtig populær ret med rejer, som serveres i hele Spanien, men bestemt også internationalt.

Den smager virkelig godt, da der både er masser af hvidløg og god olivenolie i.

Du kan i princippet bruge alle slags rejer, men jo større, desto bedre, vil jeg sige.

Jeg bruger store tigerrejer, som jeg køber frisk fra fiskehandleren. Jeg vil også anbefale, at lade halen blive sidde på, da den giver smag.

Opskrift på spansk Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo

Rakel Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Gambas al Ajillo er en spansk ret med rejer i en lækker hvidløgsolie med chili. Retten smager super skønt og kan serveres som en del af tapas
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g store rejer
  • 8 fed hvidløg
  • 2 tsk chiliflager
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk hvidvin tør
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 drys friskkværnet peber
  • frisk persille kan undværes

Fremgangsmåde

  1. Start med at rense og pille rejerne, men lad halen sidde, da den giver god smag.
  2. Dup rejerne tørre og put dem i en skål. Tag halvdelen af hvidløgsfeddene og knus dem henover rejerne. Rør det godt sammen.
  3. Snit den anden halvdelen af hvidløget i meget tynde skiver.
  4. Tag en pande og hæld smør og olivenolie på. Varm det op langsomt og tilføj de snittede stykker hvidløg. Tilføj chiliflager og lad det stege i et halvt til et helt minut.
  5. Tilføj nu rejerne og drys med salt og sort peber henover dem. Tilføj straks hvidvin og citronsaft. Vend rejerne efter cirka et minut, og lad dem stege et minut mere. De skal have cirka to til tre minutter i alt afhængig af deres størrelse.
  6. Drys med lidt persille, og så er din Gambas al Ajillo klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Bortset fra halen, skal resten af rejen renses. Hoved, skal og tarm skal fjernes, men du kan vælge at gemme skallerne og hovederne til at koge fiskesuppe- eller fond på.

Gambas al Ajillo kan serveres med et godt brød til som hovedret, men retten kan også være en del af tapas.

Se også andre opskrifter med rejer:

Shrimp scampi

Tigerrejer og grøntsager i chilisauce

Rejecocktail med et twist

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required