• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fyldte bagekartofler med kylling og spinat

Fyldte bagekartofler med kylling og spinat

billede til fyldte bagekartofler med kylling og spinat
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
260
SHARES
FacebookMessenger260PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  7. september 2022

Se her hvordan du laver fyldte bagekartofler med kylling og spinat. De bagte kartofler med fyld er gode som et helt måltid til aftensmad.

Prøv lige denne opskrift på de bedste fyldte bagekartofler med kylling og spinat.

Det er en nem ret, som sagtens kan gå som aftensmad, da den er meget mættende.

Her bages de lækre bagekartofler i en time i ovnen, hvorefter de fyldes med en stuvning bestående af bla. kylling og spinat.

Som altid skal du bage bagekartoflerne uden sølvpapir!

Som udgangspunkt er en fyldt bagekartoffel nok pr. person, men til fire personer plejer jeg at lave seks bagekartofler, så er der altid lige en halv ekstra til hver. Hvis nu...

Og ellers fylder du de tilbageværende bagekartofler med stuvningen, sætter på køl og varmer dem til frokost dagen efter. Kan evt. varmes i mikroovn.

Opskrift på fyldte kartofler

billede til fyldte bagekartofler med kylling og spinat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fyldte bagekartofler med kylling og spinat

4.88 fra 16 stemmer
Se her hvordan du laver fyldte bagekartofler med kylling og spinat. De bagte kartofler med fyld er gode som et helt måltid til aftensmad.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 384
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Bagte kartofler
  • 6 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
Fyld
  • 450 g kyllingebryst - i mindre tern
  • smør - til stegning
  • 1 stort rødløg - eller alm. løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg - knust og hakket
  • 100 g champignon - eller mere, grofthakket
  • 2 persillerødder - i små tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl bouillon - laves af 4 dl vand og 1 bouillonterning (hønse)
  • 1 dl fløde
  • 200 g spinat - frisk
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Vask bagekartoflerne og tør dem i et rent viskestykke.
  3. Skær det nederste af bunden af, netop så meget at bagekartoflerne kan stå fast.
  4. Smør et ildfast fad med lidt olie eller smør og stil bagekartoflerne i fadet. Skær også et snit midt i hver bagekartoffel på langs, hvor du skærer lidt mere end halvvejs ned. Pas på du ikke skærer for langt ned! Pensles med lidt olivenolie og drysses med flagesalt.
  5. Sæt bagekartoflerne ind i ovnen, hvor de skal have ca. 1 time. Prik i dem for at tjekke om de er gennembagte.
  6. Imens laver du fyldet til de fyldte bagekartofler med kylling og spinat. Her kommes en klat smør på en varm pande, og kyllingekødet steges i ca. 5-6 minutter, så det er gennemstegt og har fået lidt stegeskorpe. Lægges til side.
  7. Kom en klat smør mere på panden, og sauter nu løg sammen med hvidløg, champignon og persillerødder. Det tager 2-3 minutter.
  8. Kog vand op sammen med bouillonterning i en lille gryde og stil til side.
  9. Drys hvedemel over indholdet i panden, og vend rundt. Tilsæt derefter gradvist bouillon og til sidst lidt fløde. Den nøjagtige mængde er svær at angive, da det afhænger af den præcise mængde mel, men er sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.
  10. Lad stuvningen simre 5 minutter.
  11. Kom så gradvist den friske spinat i stuvningen på panden, og lad spinaten falde sammen. Husk altid at skylle frisk spinat grundigt - eller køb en skyllet spinat i supermarkedet.
  12. Smag stuvningen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  13. Tag de færdigbagte bagekartofler ud af ovnen, og åbn dem lidt op med en kniv. Da du allererede skar et snit i kartoflerne før bagning, er det nemt lige at åbne dem lidt.
  14. Kom fyld i hver bagekartoffel, og så er de fyldte bagekartofler med kylling og spinat klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 384kcalKulhydrater: 12gProtein: 29gFedt: 25gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.2gKolesterol: 115mgNatrium: 1781mgKalium: 1008mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 10373IUVitamin C: 26mgCalcium: 107mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De fyldte bagekartofler med kylling og spinat nydes med det samme.

Vær dog opmærksom på, at bagte kartofler kan være meget varme, så derfor kan det være en fordel at lade bagekartoflerne køle en smule af før de fyldes og serveres.

Se også disse opskrifter:

  • Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad
  • Kartoffelbåde af bagekartofler bagt med olie og oregano
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dan

    maj 03, 2024 at 7:46 am

    Skal der have salt og pepper på før mam steger kylling?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 03, 2024 at 8:42 am

      Hej Dan
      Det kan du godt, men jeg plejer at smage til når stuvningen er ved at være færdig. Men du kan sagtens også krydre kyllingekødet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jan pedersen

    juli 12, 2021 at 1:35 pm

    Den er så god

    Svar
  3. Ida

    marts 13, 2021 at 5:00 pm

    De er gode, dem har jeg prøvet

    Svar
  4. Lily Karina

    marts 13, 2021 at 4:59 pm

    Nøj hvor lyder det lækkert.

    Svar
  5. Karina

    marts 13, 2021 at 4:59 pm

    Uhmm det lyder lækkert

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required