Se her hvordan du laver fyldte bagekartofler med kylling og spinat. De bagte kartofler med fyld er gode som et helt måltid til aftensmad.
Prøv lige denne opskrift på de bedste fyldte bagekartofler med kylling og spinat.
Det er en nem ret, som sagtens kan gå som aftensmad, da den er meget mættende.
Her bages de lækre bagekartofler i en time i ovnen, hvorefter de fyldes med en stuvning bestående af bla. kylling og spinat.
Som altid skal du bage bagekartoflerne uden sølvpapir!
Som udgangspunkt er en fyldt bagekartoffel nok pr. person, men til fire personer plejer jeg at lave seks bagekartofler, så er der altid lige en halv ekstra til hver. Hvis nu...
Og ellers fylder du de tilbageværende bagekartofler med stuvningen, sætter på køl og varmer dem til frokost dagen efter. Kan evt. varmes i mikroovn.
Opskrift på fyldte kartofler
Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Ingredienser
Bagte kartofler
- 6 store bagekartofler
- olivenolie
- flagesalt
Fyld
- 450 g kyllingebryst - i mindre tern
- smør - til stegning
- 1 stort rødløg - eller alm. løg, finthakket
- 3 fed hvidløg - knust og hakket
- 100 g champignon - eller mere, grofthakket
- 2 persillerødder - i små tern
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl bouillon - laves af 4 dl vand og 1 bouillonterning (hønse)
- 1 dl fløde
- 200 g spinat - frisk
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask bagekartoflerne og tør dem i et rent viskestykke.
- Skær det nederste af bunden af, netop så meget at bagekartoflerne kan stå fast.
- Smør et ildfast fad med lidt olie eller smør og stil bagekartoflerne i fadet. Skær også et snit midt i hver bagekartoffel på langs, hvor du skærer lidt mere end halvvejs ned. Pas på du ikke skærer for langt ned! Pensles med lidt olivenolie og drysses med flagesalt.
- Sæt bagekartoflerne ind i ovnen, hvor de skal have ca. 1 time. Prik i dem for at tjekke om de er gennembagte.
- Imens laver du fyldet til de fyldte bagekartofler med kylling og spinat. Her kommes en klat smør på en varm pande, og kyllingekødet steges i ca. 5-6 minutter, så det er gennemstegt og har fået lidt stegeskorpe. Lægges til side.
- Kom en klat smør mere på panden, og sauter nu løg sammen med hvidløg, champignon og persillerødder. Det tager 2-3 minutter.
- Kog vand op sammen med bouillonterning i en lille gryde og stil til side.
- Drys hvedemel over indholdet i panden, og vend rundt. Tilsæt derefter gradvist bouillon og til sidst lidt fløde. Den nøjagtige mængde er svær at angive, da det afhænger af den præcise mængde mel, men er sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.
- Lad stuvningen simre 5 minutter.
- Kom så gradvist den friske spinat i stuvningen på panden, og lad spinaten falde sammen. Husk altid at skylle frisk spinat grundigt - eller køb en skyllet spinat i supermarkedet.
- Smag stuvningen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Tag de færdigbagte bagekartofler ud af ovnen, og åbn dem lidt op med en kniv. Da du allererede skar et snit i kartoflerne før bagning, er det nemt lige at åbne dem lidt.
- Kom fyld i hver bagekartoffel, og så er de fyldte bagekartofler med kylling og spinat klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De fyldte bagekartofler med kylling og spinat nydes med det samme.
Vær dog opmærksom på, at bagte kartofler kan være meget varme, så derfor kan det være en fordel at lade bagekartoflerne køle en smule af før de fyldes og serveres.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Dan
Skal der have salt og pepper på før mam steger kylling?
Holger Rørby Madsen
Hej Dan
Det kan du godt, men jeg plejer at smage til når stuvningen er ved at være færdig. Men du kan sagtens også krydre kyllingekødet.
Alt det bedste
Holger
Jan pedersen
Den er så god
Ida
De er gode, dem har jeg prøvet
Lily Karina
Nøj hvor lyder det lækkert.
Karina
Uhmm det lyder lækkert