• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Snacks og søde sager › Fudge med vanilje og nødder - bløde og søde

Fudge med vanilje og nødder - bløde og søde

Fudge med nødder
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. oktober 2020 - Udgivet: 12. oktober 2020

Fudge med vanilje bliver lyse og lækre. Opskriften er til alle jer, der er vilde med karamelsmag og nødder. Her er både pistacie og valnødder.

Fudge med vanilje er et must for mig. Vanilje kan noget med smag, som intet andet krydderi.

For at give modspil til de søde fudge med vanilje er der brugt hakket valnødder og pistacie.

De grønne pistacienødder ser ikke kun pæne ud i de lyse fudge, de giver også salt til smagen. Jeg har nemlig valgt at bruge saltede pistacie.

Det er naturligvis frivilligt, om du vælger usaltede eller saltede. Min erfaring er bare, at det bliver lidt for sødt, hvis der ikke er tilsat det mindste salt.

Vigtigt at vide når du laver fudge

Vælger du usaltede pistacienødder, skal du huske at tilsætte en lille smule flagesalt.

Det er virkelig nemt at arbejde med fudge, hvis du følger disse råd: Lad karamelmassen koge i mindst 20 minutter, og lad den køle af, før du pisker den.

Hvis du tager fudgen direkte fra den skoldhede gryde, hælder den i en skål og piske, risikerer du, at den aldrig stivner nok.

Den bliver så blød, at du næsten ikke kan skære den i tern. Og det er ærgerligt at stå med en omgang ubrugelig karamelmasse.

Opskrift på fudge med vanilje og nødder

Fudge med nødder
Karen SenecaKaren Seneca

Fudge med vanilje og nødder - bløde og søde

5 fra 2 stemmer
Fudge med vanilje bliver lyse og lækre. Opskriften er til alle jer, der er vilde med karamelsmag og nødder. Her er både pistacie og valnødder.
Antal: 24 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 450 g sukker
  • 120 g smør
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk
  • 100 g hakkede nødder - pistacie og valnødder

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld kondenseret mælk, mælk, smør, sukker og vanilje i en gryde.
  2. Bring massen i kog. Massen skal koge i 20 minutter, og du skal først tage tid, når der er begyndt at komme bobler i den.
  3. Rør godt rundt især i begyndelsen, da det hurtigt kan brænde på, hvis du ikke er omhyggelig.
  4. Du kan se, om din karamelmasse har fået nok ved at bruge følgende tip: Hæld iskoldt vand i et glas, dryp fudge-masse ned i vandet. Hvis du kan tage fudgen og forme en kugle, kan du tage den af varmen.
  5. Hæld fudgeblandingen i en skål. Lad den køle af, før du pisker. Pisk i ca. 10 minutter. Du vil opleve, at den begynder at blive tykkere, når du pisker.
  6. Tilsæt de hakkede nødder.
  7. Beklæd en firkantet form med film, hæld fudgen ned i formen og sæt den i køleskabet et par timer.
  8. Tag fudgen ud og skær den i tern.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Her er flere opskrifter på hjemmelavet konfekt:

Hjemmelavet marcipanbrød med forskellige smage

4.8 fra 4 stemmer
Hjemmelavet marcipanbrød smager bare bedst. Her får du opskriften på tre forskellige med hver sit fyld: Lakrids, cognac og nødder.
Gå til opskrift
Hjemmelavet marcipanbrød

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade

4.7 fra 7 stemmer
Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Gå til opskrift
Marcipanhjerter

Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

4.8 fra 70 stemmer
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Gå til opskrift
billederesultat for havregrynskugler
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required