Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Fudge med vanilje og nødder - bløde og søde

Fudge med vanilje og nødder - bløde og søde

Fudge med nødder
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Fudge med vanilje bliver lyse og lækre. Opskriften er til alle jer, der er vilde med karamelsmag og nødder. Her er både pistacie og valnødder.

Fudge med vanilje er et must for mig. Vanilje kan noget med smag, som intet andet krydderi.

For at give modspil til de søde fudge med vanilje er der brugt hakket valnødder og pistacie.

De grønne pistacienødder ser ikke kun pæne ud i de lyse fudge, de giver også salt til smagen. Jeg har nemlig valgt at bruge saltede pistacie.

Det er naturligvis frivilligt, om du vælger usaltede eller saltede. Min erfaring er bare, at det bliver lidt for sødt, hvis der ikke er tilsat det mindste salt.

Vigtigt at vide når du laver fudge

Vælger du usaltede pistacienødder, skal du huske at tilsætte en lille smule flagesalt.

Det er virkelig nemt at arbejde med fudge, hvis du følger disse råd: Lad karamelmassen koge i mindst 20 minutter, og lad den køle af, før du pisker den.

Hvis du tager fudgen direkte fra den skoldhede gryde, hælder den i en skål og piske, risikerer du, at den aldrig stivner nok.

Den bliver så blød, at du næsten ikke kan skære den i tern. Og det er ærgerligt at stå med en omgang ubrugelig karamelmasse.

Opskrift på fudge med vanilje og nødder

Fudge med vanilje og nødder - bløde og søde

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Fudge med vanilje bliver lyse og lækre. Opskriften er til alle jer, der er vilde med karamelsmag og nødder. Her er både pistacie og valnødder.
Antal: 24 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g sukker
  • 120 g smør
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk
  • 100 g hakkede nødder pistacie og valnødder

Fremgangsmåde

  1. Hæld kondenseret mælk, mælk, smør, sukker og vanilje i en gryde.
  2. Bring massen i kog. Massen skal koge i 20 minutter, og du skal først tage tid, når der er begyndt at komme bobler i den.
  3. Rør godt rundt især i begyndelsen, da det hurtigt kan brænde på, hvis du ikke er omhyggelig.
  4. Du kan se, om din karamelmasse har fået nok ved at bruge følgende tip: Hæld iskoldt vand i et glas, dryp fudge-masse ned i vandet. Hvis du kan tage fudgen og forme en kugle, kan du tage den af varmen.
  5. Hæld fudgeblandingen i en skål. Lad den køle af, før du pisker. Pisk i ca. 10 minutter. Du vil opleve, at den begynder at blive tykkere, når du pisker.
  6. Tilsæt de hakkede nødder.
  7. Beklæd en firkantet form med film, hæld fudgen ned i formen og sæt den i køleskabet et par timer.
  8. Tag fudgen ud og skær den i tern.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Her er flere opskrifter på hjemmelavet konfekt:

Hjemmelavet marcipanbrød med forskellige smage
Hjemmelavet marcipanbrød smager bare bedst. Her får du opskriften på tre forskellige med hver sit fyld: Lakrids, cognac og nødder.
Se opskriften her
Hjemmelavet marcipanbrød
Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade
Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Se opskriften her
Marcipanhjerter
Havregrynskugler
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Se opskriften her
billederesultat for havregrynskugler
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required