Fudge med vanilje bliver lyse og lækre. Opskriften er til alle jer, der er vilde med karamelsmag og nødder. Her er både pistacie og valnødder.
Fudge med vanilje er et must for mig. Vanilje kan noget med smag, som intet andet krydderi.
For at give modspil til de søde fudge med vanilje er der brugt hakket valnødder og pistacie.
De grønne pistacienødder ser ikke kun pæne ud i de lyse fudge, de giver også salt til smagen. Jeg har nemlig valgt at bruge saltede pistacie.
Det er naturligvis frivilligt, om du vælger usaltede eller saltede. Min erfaring er bare, at det bliver lidt for sødt, hvis der ikke er tilsat det mindste salt.
Vigtigt at vide når du laver fudge
Vælger du usaltede pistacienødder, skal du huske at tilsætte en lille smule flagesalt.
Det er virkelig nemt at arbejde med fudge, hvis du følger disse råd: Lad karamelmassen koge i mindst 20 minutter, og lad den køle af, før du pisker den.
Hvis du tager fudgen direkte fra den skoldhede gryde, hælder den i en skål og piske, risikerer du, at den aldrig stivner nok.
Den bliver så blød, at du næsten ikke kan skære den i tern. Og det er ærgerligt at stå med en omgang ubrugelig karamelmasse.
Opskrift på fudge med vanilje og nødder
Fudge med vanilje og nødder - bløde og søde
Ingredienser
- 450 g sukker
- 120 g smør
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl mælk
- 100 g hakkede nødder - pistacie og valnødder
Fremgangsmåde
- Hæld kondenseret mælk, mælk, smør, sukker og vanilje i en gryde.
- Bring massen i kog. Massen skal koge i 20 minutter, og du skal først tage tid, når der er begyndt at komme bobler i den.
- Rør godt rundt især i begyndelsen, da det hurtigt kan brænde på, hvis du ikke er omhyggelig.
- Du kan se, om din karamelmasse har fået nok ved at bruge følgende tip: Hæld iskoldt vand i et glas, dryp fudge-masse ned i vandet. Hvis du kan tage fudgen og forme en kugle, kan du tage den af varmen.
- Hæld fudgeblandingen i en skål. Lad den køle af, før du pisker. Pisk i ca. 10 minutter. Du vil opleve, at den begynder at blive tykkere, når du pisker.
- Tilsæt de hakkede nødder.
- Beklæd en firkantet form med film, hæld fudgen ned i formen og sæt den i køleskabet et par timer.
- Tag fudgen ud og skær den i tern.
Få tilsendt opskriften på mail
Her er flere opskrifter på hjemmelavet konfekt:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: