Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Frikadeller med havregryn

Frikadeller med havregryn og lækkert tilbehør

billede til frikadeller med havregryn
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
54
DELINGER
Facebook54PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Frikadeller med havregryn og lækkert tilbehør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på frikadeller med havregryn
  • Servering
  • Kommentarer

Frikadeller med havregryn og lækkert tilbehør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Frikadeller med havregryn er garanti for saftige frikadeller, og denne opskrift er særlig god. Nyd dem med det lækre tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød (med 10% fedt)
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 æg
  • 75 g havregryn
  • 4 dl mælk (måske lidt mere)
Pastasalat laves af
  • 400 g pasta (gerne frisk)
  • 1 lille broccoli
  • 200 g gulerødder
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom det hakkede svinekød i en skål sammen med salt. Jeg bruger gerne røremaskinen, men du kan selvfølgelig sagtens blot røre frikadellefarsen i hånden. Men det er vigtigt at røre farsen grundigt!
  2. Rør så peber, finthakket løg, æg, havregryn og mælk ind i farsen. Det plejer at passe med omkring fire deciliter mælk, men prøv dig lidt frem, så du får den helt rigtige konsistens på frikadellefarsen, der hverken skal være for tyk eller tynd. Den skal netop være lind.
  3. Stil derefter den færdige fars på køl i mindst 30 minutter.
  4. Frikadellerne formes med en spiseske i hånden, og steges ved middel varme i olie og smør i fem minutter på hver side, og lægges i et ildfast fad. Holdes varme ved 70 grader i ovnen.
  5. Broccoli skæres i mundrette stykker/buketter, og gulerødderne vaskes og deles ligeledes i mundrette stykker. Begge deles dampes i letsaltet vand i 4-5 minutter, og de må gerne stadig have lidt bid. Hæld vandet fra.
  6. Kog pastaen som anvist på pakken i letsaltet vand, hæld vandet fra, og bland pastaen med grøntsagerne i en stor salatskål. Hæld olivenolie og citronsaft over.
  7. Hak persillen fint, og vend den godt rundt med de øvrige ingredienser.

Næringsindhold

Kalorier940kcalKulhydrater90gProtein44gFedt45gMættet fedt14gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt21gTransfedt0.01gKolesterol216mgNatrium818mgKalium1443mgKostfibre8gSukker11gVitamin A9662IUVitamin C144mgCalcium265mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på frikadeller med havregryn

Frikadeller med havregryn er en god opskrift på de bedste frikadeller med både en god konsistens og smag.

Som altid skal du røre kødet grundigt med salt før du tilsætter de øvrige ingredienser, og rører frikadellefarsen lind og lækker.

Det gode tilbehør til frikadeller med havregryn er denne dejlige pastasalat, der laves med letdampet broccoli og gulerødder.

Opskriften er til seks personer, hvor du sikkert efterfølgende kan lægge nogle gode frikadeller i fryseren. Og det er bestemt ikke dårligt.

Se også mine opskrifter på:

  • Slagterens frikadeller
  • Kyllingefrikadeller
  • Frikadeller i ovn

Servering

Servér den lækre pastasalat til de færdigstegte frikadeller med havregryn. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nicolai skriver

    marts 04, 2025 at 6:21 pm

    For meget mælk. Skulle redde det med ekstra havregryn

    Svar
  2. Kirsten Ketty Damgaard Pedersen skriver

    december 04, 2024 at 6:08 pm

    For meget mælk i din opskrift

    Svar
  3. Hans Bork-Rasmussen skriver

    september 11, 2024 at 11:55 am

    Denne samt mange andre gode madiddeer. Tak

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required