Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Figenkage med mandler

Figenkage med mandler

Figenkage med mandler
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS

Figenkage med mandler er den lækreste dessert fra de varmere himmelstøj i Italien. I opskriften bruges der friske figner og mandelmel.

Figenkage med mandler er nærmest en slags tærte. Den har nemlig en helt vidunderlig konsistens på grund den høje indhold af mandelmel fremfor almindelig hvedemel.

Mandlerne giver den lækreste smag og en krumme, der både er sprød og svampet.

Kagen smager dejlig, som den er, men du kan også vælge at servere den sammen med en god kugle vaniljeis, creme fraiche eller lidt flødeskum.

Se også disse opskrifter:

  • Bagte figner
  • Sydfynsk æblekage
  • Dadelkager fra Mellemøsten
  • Hjemmebagt pærekage

Opskrift på figenkage med mandler

Figenkage med mandler

Rakel Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Figenkage med mandler er den lækreste dessert fra de varmere himmelstøj i Italien. I opskriften bruges der friske figner og mandelmel.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 æg
  • 50 g mandelmel
  • 30 g hvedemel
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 30 g sukker (plus en spiseske)
  • 4 figner (friske )

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 190 grader almindelig ovn og smør en rund kageform.
  2. I en skål røres mandelmel, hvedemel, bagepulver, kanel, salt og sukker sammen.
  3. I en lille gryde smeltes smørret, lad det derefter køle lidt ned.
  4. Kom æggene i smørret og pisk det let sammen. Rør de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld nu dejen i kageformen.
  5. Skær de friske figener i skiver og placer dem i kagedejen, drys med en spiseske sukker udover dem og bag kagen i cirka 30 minutter - eller indtil den er gylden og en tandstik kan komme ren ud af den.
  6. Server din figenkage med mandler, som den er, eller sammen med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum.

Næringsindhold

Kalorier160kcalKulhydrater17gProtein4gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol64mgNatrium146mgKalium105mgKostfibre2gSukker11gVitamin A231IUVitamin C1mgCalcium41mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Figenkage med mandler er superlækker, men du kan også bruge denne opskrift på selve kagedejen til hvilken som helst frugt, du ønsker.

Prøv for eksempel at udskifte fignerne med friske blommer om efteråret, hvor vi har blommesæson.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Schmidt skriver

    august 19, 2024 at 10:35 pm

    Har friske figner af egen avl. Er interesseret i opskriften med figner og mandelmel.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required