• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Fastelavnsbolle muffins

Fastelavnsbolle muffins

fastelavnsbolle nmuffins
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2024 - Udgivet:  26. januar 2024

En opskrift på fastelavnsbolle muffins, der nemt bages i muffinsform. Det sikrer, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Kan fryses ned.

Så er der lækre fastelavnsbolle muffins, der er fyldt med æble og kagecreme, og de er lavet helt fra bunden.

Det er smart at lave dem i muffinsforme, for så er du helt sikker på, at fyldet ikke løber ud. Husk at bruge store muffinsforme.

Du kan selvfølgelig også bage dem uden muffinsforme, hvor de blot lægges på bageplade med bagepapir. Bagetiden er den samme.

Du får 16 styk ud af opskriften.

Se også disse opskrifter:

  • Fastelavnsbollekage
  • Gammeldags fastelavnsboller
  • Fastelavnsboller af vandbakkelser

Opskrift på fastelavnsbolle muffins

fastelavnsbolle nmuffins
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fastelavnsbolle muffins

5 fra 2 stemmer
En opskrift på fastelavnsbolle muffins, der nemt bages i muffinsform. Det sikrer, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Kan fryses ned.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 5 minutter min
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 304
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk - lunken
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 150 g smør - blødt
  • 400 g hvedemel - cirka mængde - prøv dig frem
Fyld
  • 1 kg æbler
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Kagecreme
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 3 dl mælk
  • 1 vaniljestang
Pynt
  • 1 æg - til pensling
  • 150 g flormelis - til glasur

Fremgangsmåde
 

  1. Til fastelavnsbolle muffins starter du med at røre gæren ud i mælk. Tilsæt så sukker sammen med kardemomme, æg, smør og ca. halvdelen af hvedemelet og salt.
  2. Kør dejen på røremaskine og tilsæt mel indtil dejen ikke klistrer, men den skal stadig være blød.
  3. Lad dejen hæve 1 time, og imens kan du lave fyld.
  4. Til æblefyldet skrælles æblerne og kernehuset fjernes. Skær æblerne i mindre tern, og kog dem i en gryde sammen med sukker og lidt vaniljesukker. Kogetiden er ca. 10 minutter, hvorefter fyldet køles af.
  5. Til vaniljecremen flækkes vaniljestangen, og kornene tages ud og mases sammen med sukkeret. Kom alle ingredienserne til cremen i en lille gryde, og under omrøring koges cremen op til den tykner. Kog gerne vaniljestangen med. Lad cremen køle af.
  6. Dejen deles i 16 lige store stykker, der hver trykkes ud til en lille cirkel. Kom lidt kagecreme og æblefyld på hvert stykke. Husk at du skal bruge æblestykker - og ikke væske!
  7. Luk bollerne sammen og læg dem i muffinsforme med samlingen nedad.
  8. Lad dine fastelavnsbolle muffins hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og bages i 10-15 minutter ved 200 grader over- og undervarme, så de bliver flotte og gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 304kcalKulhydrater: 49gProtein: 5gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 65mgNatrium: 114mgKalium: 168mgKostfibre: 2gSukker: 27gVitamin A: 378IUVitamin C: 3mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De bagte fastelavsbolle muffins køles af.

Fryseegnet: Du kan sagtens fryse kagerne ned, men lad dem køle af inden turen i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Mette Schou

    januar 31, 2024 at 7:22 pm

    Mon ikke der mangler en bagetemperatur i opskriften?

    Svar
    • Jolanda

      februar 21, 2025 at 12:42 pm

      Nej du. 😉 Se punkt 8. Der står 200 grader ved over og undervarme.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required