Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Fastelavnsbolle muffins

Fastelavnsbolle muffins

fastelavnsbolle nmuffins
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

En opskrift på fastelavnsbolle muffins, der nemt bages i muffinsform. Det sikrer, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Kan fryses ned.

Så er der lækre fastelavnsbolle muffins, der er fyldt med æble og kagecreme, og de er lavet helt fra bunden.

Det er smart at lave dem i muffinsforme, for så er du helt sikker på, at fyldet ikke løber ud. Husk at bruge store muffinsforme.

Du kan selvfølgelig også bage dem uden muffinsforme, hvor de blot lægges på bageplade med bagepapir. Bagetiden er den samme.

Du får 16 styk ud af opskriften.

Se også disse opskrifter:

  • Fastelavnsbollekage
  • Gammeldags fastelavnsboller
  • Fastelavnsboller af vandbakkelser

Opskrift på fastelavnsbolle muffins

Fastelavnsbolle muffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 5 minutter min
En opskrift på fastelavnsbolle muffins, der nemt bages i muffinsform. Det sikrer, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Kan fryses ned.
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk (lunken)
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 150 g smør (blødt)
  • 400 g hvedemel (cirka mængde - prøv dig frem)
Fyld
  • 1 kg æbler
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Kagecreme
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 3 dl mælk
  • 1 vaniljestang
Pynt
  • 1 æg (til pensling)
  • 150 g flormelis (til glasur)

Fremgangsmåde

  1. Til fastelavnsbolle muffins starter du med at røre gæren ud i mælk. Tilsæt så sukker sammen med kardemomme, æg, smør og ca. halvdelen af hvedemelet og salt.
  2. Kør dejen på røremaskine og tilsæt mel indtil dejen ikke klistrer, men den skal stadig være blød.
  3. Lad dejen hæve 1 time, og imens kan du lave fyld.
  4. Til æblefyldet skrælles æblerne og kernehuset fjernes. Skær æblerne i mindre tern, og kog dem i en gryde sammen med sukker og lidt vaniljesukker. Kogetiden er ca. 10 minutter, hvorefter fyldet køles af.
  5. Til vaniljecremen flækkes vaniljestangen, og kornene tages ud og mases sammen med sukkeret. Kom alle ingredienserne til cremen i en lille gryde, og under omrøring koges cremen op til den tykner. Kog gerne vaniljestangen med. Lad cremen køle af.
  6. Dejen deles i 16 lige store stykker, der hver trykkes ud til en lille cirkel. Kom lidt kagecreme og æblefyld på hvert stykke. Husk at du skal bruge æblestykker - og ikke væske!
  7. Luk bollerne sammen og læg dem i muffinsforme med samlingen nedad.
  8. Lad dine fastelavnsbolle muffins hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og bages i 10-15 minutter ved 200 grader over- og undervarme, så de bliver flotte og gyldne.

Næringsindhold

Kalorier304kcalKulhydrater49gProtein5gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol65mgNatrium114mgKalium168mgKostfibre2gSukker27gVitamin A378IUVitamin C3mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De bagte fastelavsbolle muffins køles af.

Fryseegnet: Du kan sagtens fryse kagerne ned, men lad dem køle af inden turen i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Mette Schou skriver

    januar 31, 2024 at 7:22 pm

    Mon ikke der mangler en bagetemperatur i opskriften?

    Svar
    • Jolanda skriver

      februar 21, 2025 at 12:42 pm

      Nej du. 😉 Se punkt 8. Der står 200 grader ved over og undervarme.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required