En opskrift på fastelavnsbolle muffins, der nemt bages i muffinsform. Det sikrer, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Kan fryses ned.
Så er der lækre fastelavnsbolle muffins, der er fyldt med æble og kagecreme, og de er lavet helt fra bunden.
Det er smart at lave dem i muffinsforme, for så er du helt sikker på, at fyldet ikke løber ud. Husk at bruge store muffinsforme.
Du kan selvfølgelig også bage dem uden muffinsforme, hvor de blot lægges på bageplade med bagepapir. Bagetiden er den samme.
Du får 16 styk ud af opskriften.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på fastelavnsbolle muffins
Fastelavnsbolle muffins
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl mælk - lunken
- 2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 æg
- 150 g smør - blødt
- 400 g hvedemel - cirka mængde - prøv dig frem
Fyld
- 1 kg æbler
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Kagecreme
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 spsk majsstivelse
- 3 dl mælk
- 1 vaniljestang
Pynt
- 1 æg - til pensling
- 150 g flormelis - til glasur
Fremgangsmåde
- Til fastelavnsbolle muffins starter du med at røre gæren ud i mælk. Tilsæt så sukker sammen med kardemomme, æg, smør og ca. halvdelen af hvedemelet og salt.
- Kør dejen på røremaskine og tilsæt mel indtil dejen ikke klistrer, men den skal stadig være blød.
- Lad dejen hæve 1 time, og imens kan du lave fyld.
- Til æblefyldet skrælles æblerne og kernehuset fjernes. Skær æblerne i mindre tern, og kog dem i en gryde sammen med sukker og lidt vaniljesukker. Kogetiden er ca. 10 minutter, hvorefter fyldet køles af.
- Til vaniljecremen flækkes vaniljestangen, og kornene tages ud og mases sammen med sukkeret. Kom alle ingredienserne til cremen i en lille gryde, og under omrøring koges cremen op til den tykner. Kog gerne vaniljestangen med. Lad cremen køle af.
- Dejen deles i 16 lige store stykker, der hver trykkes ud til en lille cirkel. Kom lidt kagecreme og æblefyld på hvert stykke. Husk at du skal bruge æblestykker - og ikke væske!
- Luk bollerne sammen og læg dem i muffinsforme med samlingen nedad.
- Lad dine fastelavnsbolle muffins hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og bages i 10-15 minutter ved 200 grader over- og undervarme, så de bliver flotte og gyldne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De bagte fastelavsbolle muffins køles af.
Fryseegnet: Du kan sagtens fryse kagerne ned, men lad dem køle af inden turen i fryseren.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Mette Schou
Mon ikke der mangler en bagetemperatur i opskriften?
Jolanda
Nej du. 😉 Se punkt 8. Der står 200 grader ved over og undervarme.