• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager

Drømmekage - nem, lækker og klassisk opskrift fra Brovst

billede med drømmekage fra Brovst opskrifter

Opdateret:  14. maj 2025 - Udgivet:  5. april 2020

Del gerne:
372
SHARES
FacebookMessenger372PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Drømmekage fra Brovst
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Oprindelse
4.8 fra 123 stemmer
Gå til opskrift

Drømmekage fra Brovst har altid været en af mine yndlingskager, og det gode er, at den er meget nemmere at bage end du måske tror.

Det er den klassiske og populære kage med masser af kokostopping, og den minder lidt om både rytterkage og den du ved nok kage.

Der er nok kage til i hvert fald 12 personer i denne opskrift, og rester kan fryses.

Du kan også se min video med fremgangsmåde. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Chokoladekage
  • Svampet banankage
  • Gulerodskage
  • Kokoskage

Opskrift

billede med drømmekage fra Brovst opskrifter

Drømmekage fra Brovst

Bedømmelse
4.8 fra 123 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 12 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 3 æg - strl. M/L
  • 50 g smør
  • 200 g kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 8 g bagepulver
  • 5 g vaniljesukker
  • 50 g kokosmel

Topping

  • 200 g brun farin
  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 50 g mælk

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme. Det er den rette temperatur at bage drømmekage ved.
  • Vej bagesukker (du kan også bruge alm. sukker) af i en skål, og rør nu æg i med et æg ad gangen. Dermed får du en luftig æggemasse, og du skal ikke anvende elpisker, men blot en solid grydeske.
  • Smelt smør i mikroovn og rør derefter kærnemælk i det smeltede smør.
  • Vej hvedemel af sammen med bagepulver og vaniljesukker og sigt det ned i drømmekagedejen. Kom også det smeltede smør med kærnemælk i, og tilsæt så kokosmel. Rør dejen godt sammen så der ikke er klumper.
  • Beklæd en bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
  • Bag kagen i ca. 25 minutter.
  • Imens røres den lækre kokostopping din drømmekage sammen. Vej brun farin af i en lille gryde sammen med smør, kokosmel og mælk. Kog det op under omrøring og tag det af blusset.
  • Efter de 25 minutter tages drømmekagen ud af ovnen, toppingen fordeles ovenpå kagen, og nu skal din drømmekage fra Brovst bages færdig i oven i yderligere cirka 10 minutter. Pas på fyldet ikke bliver for mørkt, da det jo indeholder sukker (brun farin)!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
405
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
75
mg
25
%
Natrium
 
330
mg
14
%
Kalium
 
85
mg
2
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
40
g
44
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
458
IU
9
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
38
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Lad den færdigbagte kage køle lidt af inden udskæring.

Drømmekagen er kendetegnet ved en lækker kagebund, der er dækket med den mest fantastiske kokostopping.

Nogen siger, at kokostoppen næsten ikke kan være for tyk, men det er godt at tilpasse den til kagen. Og gør vi i denne opskrift.

Jeg plejer at lave drømmekagen med kærnemælk, fordi det giver en bedre kagebund med bedre holdbarhed. Men du kan sagtens erstatte kærnemælk med almindelig mælk.

Du kan bage kagen på lige omkring en halv times tid, og den er det hele værd.

Opskriften her giver en lille bradepande med kage, og der er rigeligt til otte personer eller lidt flere. Afhængig af hvor store stykker kagen skæres ud i.

Oprindelse

Drømmekagen er opfundet i Danmark, og er i øvrigt en af de mest populære, danske kager. Det var Jytte Andersen, der i 1960 havde taget sin mormors opskrift med til en bagekonkurrence i Brovst.

Alle kalder den drømmekagen fra Brovst, og det er også næsten rigtigt, at kagen stammer fra den nordjyske by. Det var i hvert fald her den var med i en stor bagekonkurrence første gang.

Men mere præcist menes den at stamme fra byen Klokkerholm, der ligger ca. 25 kilometer nordøst for Aalborg. Så stadig i Nordjylland, og ikke frygtelig langt væk fra Brovst.

Udbredelsen af drømmekagen skyldes Amo, der i årtier har markedsført kagen som netop drømmekagen fra Brovst. Amo drømmekage er en klassisk kageblanding , som man let kan bage, hvis man ikke vil lave den hjemmelavede opskrift.

Selvom fortællingen om drømmekagen i Danmark er, at den stammer fra Brovst, så er det måske ikke hele sandheden.

For der er nemlig også ting der tyder på, at en amerikansk husmoder allerede i starten af 1900-tallet havde en lavet en opskrift, der til forveksling minder meget om drømmekagen.

Den hed Lazy Daisy Cake, så måske er drømmekagen i virkeligheden The Amercian Dream, altså den amerikanske drøm. Det er ikke til at sige med sikkerhed.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mie

    april 08, 2025 at 12:17 am

    Den bliver ikke bagt ordentligt i midten, tænker 200° ville have været bedre eller give den 35 min før fyld kommer på også 10-12 minutter derefter.

    Svar
  2. Magdalena

    september 09, 2024 at 10:41 pm

    Jeg er fra Polen, men jeg vil rigtig gerne prøve at bage denne kage.

    Svar
  3. Sonja Thomsen

    september 08, 2024 at 4:51 pm

    rigtig god opskrift hilsen Sonja

    Svar
  4. Erik Vinkel

    august 31, 2024 at 9:07 pm

    Der en inkonsistens mellem opskriften og videoen: i opskriften nævnes at kagen bages ved over og undervarme på 180 grader mens videoen nævner 180 grader varmluft. Jeg bagte min drømmekage, der sad lige i skabet i en stor bradepande på 35x42 cm - dvs tre gange mængderne i opskriften. Efter 25 min på over/undervarme valgte jeg at give basisdejen 10 min ekstra med varmluft så den fik samme farve som din kage i videoen. Det var et godt valg. Fin opskrift men du skal skærpe opskriften.

    Svar
  5. +Helga eskildsen

    juni 23, 2024 at 3:07 pm

    Hej Holger.
    Jeg er en gammel dame på 74 år som godt kan lide og bage. Da jeg var 13 - 14 år kunne man få Amo bageopskrifter gratis rundt omkring hos købmændene, som lå og man kunne bare tage en.
    Der var "Drømmekage fra Brovst" Den er gengivet mange gange og altid er noget ændret i opskriften, det er rigtig synd, - for det er det der gør, den ikke er rigtig. Den du har lavet er rigtig tung og kedelig. FOR ÆGGENE OG SUKKER --- SKAL SKAL SKAL --- PISKES OVER KOGENDE VANDBAD til det lyder hult. Det er det der gør kagen let og luftig, - så det er en ommer Hr. Madsen. Jeg har set mange kager blive til skosåler fordi de ikke bliver pisket over vandbad. God fornøjelse

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required