Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Drømmekage

Drømmekage fra Brovst (nem, svampet og klassisk)

Billede af drømmekage fra Brovst.
4.8 fra 123 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
402
SHARES
FacebookMessenger402PinterestEmailSMS
Indhold
  • Drømmekage fra Brovst
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på drømmekage
  • Billeder
  • Tips
  • Oprindelse
  • FAQ
  • Kommentarer

Drømmekage fra Brovst

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 123 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Drømmekage. Her er min opskrift på den klassiske kage fra Brovst med ekstra fyld på toppen. En populær kokoskage, der er nem at bage.
Antal: 12
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g bagesukker (eller alm. sukker)
  • 3 æg (strl. M/L)
  • 50 g smør
  • 200 g kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 8 g bagepulver
  • 5 g vaniljesukker
  • 50 g kokosmel
Topping
  • 200 g brun farin
  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 50 g mælk
Makes: 0cm20 x 25cm rectangle

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Vej 250 g bagesukker (du kan også bruge alm. sukker) af i en skål, og rør nu 3 æg i med et æg ad gangen. Dermed får du en luftig æggemasse, og du skal ikke anvende elpisker, men blot en solid grydeske.
  3. Smelt 50 g smør i mikroovn og rør derefter 200 g kærnemælk i det smeltede smør.
  4. Vej 250 g hvedemel af sammen med 8 g bagepulver og 5 g vaniljesukker og sigt det ned i drømmekagedejen. Kom også det smeltede smør med kærnemælk i, og tilsæt så 50 g kokosmel. Rør dejen godt sammen så der ikke er klumper.
  5. Beklæd en bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
  6. Bag kagen i ca. 25 minutter.
  7. Imens røres den lækre kokostopping din drømmekage sammen. Vej 200 g brun farin af i en lille gryde sammen med 125 g smør, 100 g kokosmel og 50 g mælk. Kog det op under omrøring og tag det af blusset.
  8. Efter de 25 minutter tages drømmekagen ud af ovnen, toppingen fordeles ovenpå kagen, og nu skal din drømmekage fra Brovst bages færdig i oven i yderligere cirka 10 minutter. Pas på fyldet ikke bliver for mørkt, da det jo indeholder sukker (brun farin)!

Næringsindhold

Kalorier405kcalKulhydrater60gProtein6gFedt16gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.5gKolesterol75mgNatrium330mgKalium85mgKostfibre4gSukker40gVitamin A458IUVitamin C0.1mgCalcium38mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på drømmekage

Sådan en svampet drømmekage fra Brovst har altid været en af mine yndlingskager, og det gode er, at den er meget nemmere at bage end du måske tror.

Det er den klassiske og populære kage med masser af kokostopping, og den minder lidt om både rytterkage og den du ved nok kage.

Der er nok kage til i hvert fald 12 personer i denne opskrift, og rester kan fryses. Du kan også se min video med fremgangsmåde. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Drømmemuffins
  • Drømmekageroulade
  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Banankage
  • Gulerodskage
  • Lækker kokoskage

Billeder

Her er et par billeder til opskriften på drømmekage:

drømmekage dej i bradepande
drømmekage fra brovst

Tips

Lad den færdigbagte kage køle lidt af inden udskæring.

Drømmekagen er kendetegnet ved en lækker kagebund, der er dækket med den mest fantastiske kokostopping.

Nogen siger, at kokostoppen næsten ikke kan være for tyk, men det er godt at tilpasse den til kagen. Og gør vi i denne opskrift.

Jeg plejer at lave drømmekagen med kærnemælk, fordi det giver en bedre kagebund med bedre holdbarhed. Men du kan sagtens erstatte kærnemælk med almindelig mælk.

Du kan bage kagen på lige omkring en halv times tid, og den er det hele værd. Opskriften her giver en lille bradepande med kage, og der er rigeligt til otte personer eller lidt flere. Afhængig af hvor store stykker kagen skæres ud i.

Oprindelse

Drømmekagen er opfundet i Danmark, og er i øvrigt en af de mest populære, danske kager. Det var Jytte Andersen, der i 1960 havde taget sin mormors opskrift med til en bagekonkurrence i Brovst.

Alle kalder den drømmekagen fra Brovst, og det er også næsten rigtigt, at kagen stammer fra den nordjyske by. Det var i hvert fald her den var med i en stor bagekonkurrence første gang.

Men mere præcist menes den at stamme fra byen Klokkerholm, der ligger ca. 25 kilometer nordøst for Aalborg. Så stadig i Nordjylland, og ikke frygtelig langt væk fra Brovst.

Udbredelsen af drømmekagen skyldes Amo, der i årtier har markedsført kagen som netop drømmekagen fra Brovst. Amo drømmekage er en klassisk kageblanding , som man let kan bage, hvis man ikke vil lave den hjemmelavede opskrift.

Selvom fortællingen om drømmekagen i Danmark er, at den stammer fra Brovst, så er det måske ikke hele sandheden.

For der er nemlig også ting der tyder på, at en amerikansk husmoder allerede i starten af 1900-tallet havde en lavet en opskrift, der til forveksling minder meget om drømmekagen.

Den hed Lazy Daisy Cake, så måske er drømmekagen i virkeligheden The American Dream, altså den amerikanske drøm. Det er ikke til at sige med sikkerhed.

FAQ

Er drømmekagen en dansk opfindelse?

Ja, drømmekagen er formentlig opfundet i Danmark, og er i øvrigt en af de mest populære, danske kager. Det var Jytte Andersen, der i 1960 havde taget sin mormors opskrift med til en bagekonkurrence i netop Brovst.

Er drømmekagen virkelig fra Brovst?

Alle kalder den drømmekagen fra Brovst, og det er også næsten rigtigt, at kagen stammer fra den nordjyske by. Det var i hvert fald her den var med i en stor bagekonkurrence første gang. Men mere præcist menes den at stamme fra byen Klokkerholm, der ligger ca. 25 kilometer nordøst for Aalborg. Så stadig i Nordjylland, og ikke frygtelig lang væk fra Brovst.

Hvordan blev drømmekagen så kendt?

Udbredelsen af drømmekagen skyldes Amo, der i årtier har markedsført kagen som netop drømmekagen fra Brovst. Opskriften dukkede op til en bagekonkurence i Brovst.

Hvad er drømmekage lavet af?

Drømmekage laves bla. sukker, æg og hvedemel, mens den populære kokostopping blandt andet består af kokosmel og brun farin. Det er en nem kage at bage.

Kan man fryse drømmekage?

Ja, drømmekagen kan sagtens fryses ned. Optø den gerne ved stuetemperatur, hvorefter den igen er klar til servering.

Hvor lang tid holder drømmekagen?

Du skal forvente at drømmekagen har en holdbarhed på op til 5 dage.

Hvordan opbevarer man drømmekagen bedst?

Det bedste er at opbevare drømmekagen i en tæt beholder og ved stuetemperatur. Altså gerne på køkkenbordet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit skriver

    august 12, 2025 at 3:18 pm

    En helt fantastisk lækker kage

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 12, 2025 at 3:46 pm

      Tusind tak, Birgit - det er jeg glad for at høre. Drømmekagen er også en af mine yndlingskager 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mie skriver

    april 08, 2025 at 12:17 am

    Den bliver ikke bagt ordentligt i midten, tænker 200° ville have været bedre eller give den 35 min før fyld kommer på også 10-12 minutter derefter.

    Svar
  3. Magdalena skriver

    september 09, 2024 at 10:41 pm

    Jeg er fra Polen, men jeg vil rigtig gerne prøve at bage denne kage.

    Svar
  4. Sonja Thomsen skriver

    september 08, 2024 at 4:51 pm

    rigtig god opskrift hilsen Sonja

    Svar
  5. Erik Vinkel skriver

    august 31, 2024 at 9:07 pm

    Der en inkonsistens mellem opskriften og videoen: i opskriften nævnes at kagen bages ved over og undervarme på 180 grader mens videoen nævner 180 grader varmluft. Jeg bagte min drømmekage, der sad lige i skabet i en stor bradepande på 35x42 cm - dvs tre gange mængderne i opskriften. Efter 25 min på over/undervarme valgte jeg at give basisdejen 10 min ekstra med varmluft så den fik samme farve som din kage i videoen. Det var et godt valg. Fin opskrift men du skal skærpe opskriften.

    Svar
  6. +Helga eskildsen skriver

    juni 23, 2024 at 3:07 pm

    Hej Holger.
    Jeg er en gammel dame på 74 år som godt kan lide og bage. Da jeg var 13 - 14 år kunne man få Amo bageopskrifter gratis rundt omkring hos købmændene, som lå og man kunne bare tage en.
    Der var "Drømmekage fra Brovst" Den er gengivet mange gange og altid er noget ændret i opskriften, det er rigtig synd, - for det er det der gør, den ikke er rigtig. Den du har lavet er rigtig tung og kedelig. FOR ÆGGENE OG SUKKER --- SKAL SKAL SKAL --- PISKES OVER KOGENDE VANDBAD til det lyder hult. Det er det der gør kagen let og luftig, - så det er en ommer Hr. Madsen. Jeg har set mange kager blive til skosåler fordi de ikke bliver pisket over vandbad. God fornøjelse

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required