Dobos tærte er en ungarsk kage, som er det rene kræs. Her er lag af tynde vaniljekagebunde og den lækreste chokoladecreme med masser af smag.
Dobos tærte er en traditionel ungarsk kage, som er helt utrolig lækker. Det er lige sådan en kage, som alle vil elsker.
Hvem elsker mon ikke vaniljekage med chokolade? Det er to klassiske smage, hvor alle kan være med.
Det unikke ved kagen er, at den består af seks lag. Det gør, at den skiller sig ud og er smuk at se på ved servering.
Cremen laves på den franske måde, som giver en hel fløjlsblød konsistens, der smelter på tungen.
Se også: Daimlagkage med kaffeglasur.
Opskrift på Dobos tærte
Ingredienser
Kagebunde
- 4 stk æg
- 125 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teskefuld bagepulver
- 110 gram hvedemel
Chokoladecreme
- 75 gram chokolade - mørk
- 75 gram smør - stuetemperatur
- 1 stk æg
- 25 gram sukker
- 1 teskefuld kakaopulver
Sådan gør du
Kagebunde
- Start med at adskille æggeblommer og æggehvider. I en skål pisker du æggehviderne helt stive.
- I en anden skål tilføjes æggeblommer, sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen, indtil det bliver lysegult og luftigt. Tilføj nu hvedemel og bagepulver og vend det sammen.
- Tilføj æggehvider lidt af gangen og vend dem rundt i æggeblommeblandingen.
- Fordel dejen i to runde kageforme på 15 centimeter i diameter.
- Bag kagerne ved 170 grader varmluft i cirka 20 minutter.
- Lad kagerne køle helt ned og skær hver kage i tre lag, så du i alt nu har seks lag.
Chokoladecreme
- Start med at smelte chokoladen ved at hakke den og smelte den over vandbad. Stil den nu til siden og lad det køle ned end smule.
- Pisk smørret luftigt og tilføj chokoladen og kakao. Pisk det godt sammen og stil til siden.
- I en skål tilføjes æg og sukker, sæt det over vandbad og varm det op under middel varme, i mens du pisker det sammen. Det skal piskes konstant, så det bliver luftigt og sukkeret smelter.
- Tag gryden af varmen og forsæt med at piske, indtil æggemassen føles nedkølet.
- Vend den nu sammen med chokoladesmørret og stil cremen på køl.
Sæt kagen sammen
- Tag et lag kagebund og fordel et tyndt lag chokoladecreme på. Top med endnu et lag kage og forsæt, indtil alle lag er smurt med creme og ovenpå hinanden.
- Lad Dobos tærte køle ned, indtil den er klar til servering.
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens lave Dobos tærte dagen i forvejen, da den smager skønt, når den har stået på køl, og smagen rigtigt har sat sig.
Pynt kagen efter smag. Normalt vil der blot være chokoladecreme på toppen, men du kan sagtens tilføje hakkede nødder eller anden pynt.
Se også, hvordan du laver en lækker, svampet Gateau Marcel eller en citrontærte med chokoladeganache.

Comments
No Comments