Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Dobos tærte med skøn chokoladecreme

Dobos tærte med skøn chokoladecreme

Dobos tærte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Dobos tærte er en ungarsk kage, som er det rene kræs. Her er lag af tynde vaniljekagebunde og den lækreste chokoladecreme med masser af smag.

Dobos tærte er en traditionel ungarsk kage, som er helt utrolig lækker. Det er lige sådan en kage, som alle vil elsker.

Hvem elsker mon ikke vaniljekage med chokolade? Det er to klassiske smage, hvor alle kan være med.

Det unikke ved kagen er, at den består af seks lag. Det gør, at den skiller sig ud og er smuk at se på ved servering.

Cremen laves på den franske måde, som giver en hel fløjlsblød konsistens, der smelter på tungen.

Se også: Daimlagkage med kaffeglasur.

Opskrift på Dobos tærte

Dobos tærte med chokoladecreme

Rakel Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Dobos tærte er en ungarsk kage, som er det rene kræs. Her er lag af tynde vaniljekagebunde og den lækreste chokoladecreme med masser af smag.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Ungarsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kagebunde
  • 4 stk æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 110 g hvedemel
Chokoladecreme
  • 75 g chokolade mørk
  • 75 g smør stuetemperatur
  • 1 stk æg
  • 25 g sukker
  • 1 tsk kakaopulver

Fremgangsmåde

Kagebunde
  1. Start med at adskille æggeblommer og æggehvider. I en skål pisker du æggehviderne helt stive.
  2. I en anden skål tilføjes æggeblommer, sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen, indtil det bliver lysegult og luftigt. Tilføj nu hvedemel og bagepulver og vend det sammen.
  3. Tilføj æggehvider lidt af gangen og vend dem rundt i æggeblommeblandingen.
  4. Fordel dejen i to runde kageforme på 15 centimeter i diameter.
  5. Bag kagerne ved 170 grader varmluft i cirka 20 minutter.
  6. Lad kagerne køle helt ned og skær hver kage i tre lag, så du i alt nu har seks lag.
Chokoladecreme
  1. Start med at smelte chokoladen ved at hakke den og smelte den over vandbad. Stil den nu til siden og lad det køle ned end smule.
  2. Pisk smørret luftigt og tilføj chokoladen og kakao. Pisk det godt sammen og stil til siden.
  3. I en skål tilføjes æg og sukker, sæt det over vandbad og varm det op under middel varme, i mens du pisker det sammen. Det skal piskes konstant, så det bliver luftigt og sukkeret smelter.
  4. Tag gryden af varmen og forsæt med at piske, indtil æggemassen føles nedkølet.
  5. Vend den nu sammen med chokoladesmørret og stil cremen på køl.
Sæt kagen sammen
  1. Tag et lag kagebund og fordel et tyndt lag chokoladecreme på. Top med endnu et lag kage og forsæt, indtil alle lag er smurt med creme og ovenpå hinanden.
  2. Lad Dobos tærte køle ned, indtil den er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier320kcalKulhydrater47gProtein3gFedt15gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol30mgNatrium267mgKalium63mgKostfibre1gSukker32gVitamin A317IUCalcium10mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lave Dobos tærte dagen i forvejen, da den smager skønt, når den har stået på køl, og smagen rigtigt har sat sig.

Pynt kagen efter smag. Normalt vil der blot være chokoladecreme på toppen, men du kan sagtens tilføje hakkede nødder eller anden pynt.

Se også, hvordan du laver en lækker, svampet Gateau Marcel eller en citrontærte med chokoladeganache.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required