Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skinkeschnitzel

Skinkeschnitzel (med råstegte kartofler og ærter)

billederesultat for skinkeschnitzel
4.6 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook57PinterestSMSEmailMessenger
57
DELINGER
Indhold
  • Skinkeschnitzel
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på skinkeschnitzel
  • Tips
  • Kommentarer

Skinkeschnitzel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på lækker og mør skinkeschnitzel, der paneres og steges i smør på panden. Schnitzlen serveres med råstegte kartofler og ærter.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 skinkeschnitzler
  • 2 æg
  • Lidt mælk
  • 2 dl rasp
  • 2 tsk paprika
  • smør (rigeligt med smør til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
  • 800 g kartofler (se opskrift på råstegte kartofler her)
  • 400 g ærter (se opskrift på letkogte ærter her)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skinkeschnitzlerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle.
  2. Bank dem let mellem to fryseposer, og jeg plejer at anvende min kagerulle.
  3. Pisk æg sammen med en smule mælk i en dyb tallerken.
  4. Rør rasp sammen med paprika en anden tallerken.
  5. Dyp nu hver skinkeschnitzel i æg på alle sider, og derefter i rasp. Læg til side i 10-15 minutter.
  6. Varm en pande op ved middel varme, og panden skal være helt varm inden du starter med at stege de panerede skinkeschnitzler. Kom en stor klat smør på panden.
  7. Steg nu schnitzlerne 2-3 minutter på hver side ved middel varme, og de skal blot være flotte og gyldne på begge sider. Det er vigtigt der er smør nok at stege i, for ellers bliver schnitzlerne for mørke. Så spar ikke på smørret.
  8. Når schnitzlerne er færdigstegte, krydres de med salt og friskkværnet peber, hvorefter de serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier556kcalKulhydrater68gProtein49gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.04gKolesterol181mgNatrium886mgKalium1751mgKostfibre11gSukker9gVitamin A965IUVitamin C83mgCalcium115mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på skinkeschnitzel

Skinkeschnitzel er en traditionel dansk ret, både er nem at lave, men som samtidig også kan blive en trist og affære.

Typisk bliver skinkeschnitzlerne kedelige fordi de dels ikke bliver banket, og dels bliver stegt for længe. For lang stegetid betyder tørt kød.

Og så et lille trick til paneringen. Nej, faktisk to gode fifs. Tilsæt lidt paprika til raspen, for det giver en lidt mere krydret smag og en smule mere farve til de færdige schnitzler.

Og så skal du lige lade de panerede schnitzler ligge og hvile 10-15 minutter efter panering, så æg og rasp når at sætte sig på kødet. Det bliver resultatet kun bedre af.

Når du steger skinkeschnitzler er det vigtigt med rigeligt smør på panden. Ellers bliver de for nemt brankede og tørre, så spar ikke på smørret lige her.

Opskriften er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Wienerschnitzel med brasede kartofler
  • Sigøjnerschnitzel med pommes frites
  • Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Paneret flæsk - husmandskoteletter

Tips

Til skinkeschnitzlerne synes jeg du skal servere råstegte kartofler og ærter, og længere oppe i opskriften er der links til de to opskrifter.

Hvis du gerne vil have en sovs til dine schnitzler, vil jeg anbefale denne paprika flødesauce, der er virkelig lækker.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Nielsen Bach skriver

    september 18, 2024 at 7:20 am

    Virkelig lækkert opskrift

    Svar
  2. Ib jensen skriver

    juli 15, 2024 at 8:47 pm

    Mangler at få opgivet tykkelsen på en snitzel. De er ofte alt for tykke-jeg synes at 5/max 8 mm må være passende/ubehandlet ??!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required