Min opskrift på lækker og mør skinkeschnitzel, der paneres og steges i smør på panden. Schnitzlen serveres med råstegte kartofler og ærter.
Skinkeschnitzel er en traditionel dansk ret, både er nem at lave, men som samtidig også kan blive en trist og affære.
Typisk bliver skinkeschnitzlerne kedelige fordi de dels ikke bliver banket, og dels bliver stegt for længe. For lang stegetid betyder tørt kød.
Og så et lille trick til paneringen. Nej, faktisk to gode fifs. Tilsæt lidt paprika til raspen, for det giver en lidt mere krydret smag og en smule mere farve til de færdige schnitzler.
Og så skal du lige lade de panerede schnitzler ligge og hvile 10-15 minutter efter panering, så æg og rasp når at sætte sig på kødet. Det bliver resultatet kun bedre af.
Når du steger skinkeschnitzler er det vigtigt med rigeligt smør på panden. Ellers bliver de for nemt brankede og tørre, så spar ikke på smørret lige her.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på skinkeschnitzel
Skinkeschnitzel med råstegte kartofler og ærter
Ingredienser
- 4 skinkeschnitzler
- 2 æg
- Lidt mælk
- 2 dl rasp
- 2 tsk paprika
- smør - rigeligt med smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 800 g kartofler - se opskrift på råstegte kartofler her
- 400 g ærter - se opskrift på letkogte ærter her
Fremgangsmåde
- Skinkeschnitzlerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle.
- Bank dem let mellem to fryseposer, og jeg plejer at anvende min kagerulle.
- Pisk æg sammen med en smule mælk i en dyb tallerken.
- Rør rasp sammen med paprika en anden tallerken.
- Dyp nu hver skinkeschnitzel i æg på alle sider, og derefter i rasp. Læg til side i 10-15 minutter.
- Varm en pande op ved middel varme, og panden skal være helt varm inden du starter med at stege de panerede skinkeschnitzler. Kom en stor klat smør på panden.
- Steg nu schnitzlerne 2-3 minutter på hver side ved middel varme, og de skal blot være flotte og gyldne på begge sider. Det er vigtigt der er smør nok at stege i, for ellers bliver schnitzlerne for mørke. Så spar ikke på smørret.
- Når schnitzlerne er færdigstegte, krydres de med salt og friskkværnet peber, hvorefter de serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Til skinkeschnitzlerne synes jeg du skal servere råstegte kartofler og ærter, og længere oppe i opskriften er der links til de to opskrifter.
Hvis du gerne vil have en sovs til dine schnitzler, vil jeg anbefale denne paprika flødesauce, der er virkelig lækker.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susanne Nielsen Bach
Virkelig lækkert opskrift
Ib jensen
Mangler at få opgivet tykkelsen på en snitzel. De er ofte alt for tykke-jeg synes at 5/max 8 mm må være passende/ubehandlet ??!