• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Dark and Stormy - bedste opskrift på den populære drink

Dark and Stormy - bedste opskrift på den populære drink

billede med dark and stormy drink
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
104
SHARES
FacebookMessenger104PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. juli 2024 - Udgivet:  28. oktober 2023

Indhold

  1. Opskrift
  2. Dark and Stormy
  3. Angostura i Dark and Stormy
  4. Romsmagning

Dark and Stormy har for alvor fundet frem gennem de seneste år, men drinken er ikke ny.

Faktisk stammer den formentlig helt tilbage fra dengang den engelske flåde var til stede over det meste af kloden.

Her blev drinken nemlig lavet ombord, og det havde flere fordele. Dels kunne ginger beer holde længe, og dels fik søfolkene tilført vigtige C-vitaminer fra limefrugterne.

De seneste år har Dark 'n' Stormy haft et stormende indtog på hitlisten over de mest populære drinks. Måske på grund af smagen af ingefær.

Opskriften er beregnet til en drink.

Se også disse opskrifter:

  • Drink med rom og Ginger Ale
  • Moscow Mule
  • Shirley Tempel
  • Mango mojito

Opskrift

billede med dark and stormy drink
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Dark and Stormy

4.80 fra 44 stemmer
Her får du min opskrift på Dark 'n Stormy, der er en populær drink med mørk rom og ginger beer. Drinken smager af ingefær og er frisk i smagen.
Forb. tid 2 minutter min
Samlet tid 2 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Engelsk
Kalorier: 184
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 cl rom - mørk
  • 4 isterninger
  • 1 lime
  • 10 cl ginger beer
  • Angostura - 3 skvæt, kan undlades

Fremgangsmåde
 

  1. Rom (mørk) kommes i et glas sammen med isterninger.
  2. Skær lime over og pres saften af den halve lime i.
  3. Tilsæt ginger beer.
  4. Skær den anden halve lime ud i skiver eller mindre både, og kom dem i glasset til din dark 'n' stormy.
  5. Kom eventuelt også nogle skvæt Angostura i, men dette kan undlades. Angostura er en bitter, der laves på Trinidad.

Næringsindhold

Kalorier: 184kcalKulhydrater: 17gProtein: 0.5gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 12mgKalium: 70mgKostfibre: 2gSukker: 10gVitamin A: 34IUVitamin C: 20mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Angostura i Dark and Stormy

Som sagt kan du med fordel bruge lidt Angostura i drinken, men dette er ikke et krav.

Bitteren, der kommer fra den caribiske ø Triniad, har en intens smag, og derfor skal du ikke komme for meget i.

Men Angostura tilfører altså lige det sidste til drinken, så derfor vil jeg anbefale at du bruger lidt af den.

Romsmagning

Ekstra tip: Hvis du vil vide mere om rom, så prøv en romsmagning med Romhatten.dk.

For er der nogen i Danmark, der har styr på rom, så er det Mads Heitmann.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required