Her får du min opskrift på Dark and Stormy, der er en populær drink med mørk rom og ginger beer. Drinken smager af ingefær og er frisk i smagen.
Dark and Stormy har for alvor fundet frem gennem de seneste år, men drinken er ikke ny.
Faktisk stammer den formentlig helt tilbage fra dengang den engelske flåde var til stede over det meste af kloden.
Her blev drinken nemlig lavet ombord, og det havde flere fordele. Dels kunne ginger beer holde længe, og dels fik søfolkene tilført vigtige C-vitaminer fra limefrugterne.
De seneste år har Dark 'n' Stormy haft et stormende indtog på hitlisten over de mest populære drinks. Måske på grund af smagen af ingefær.
Opskriften er beregnet til en drink.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på Dark and Stormy
Dark and Stormy
Ingredienser
- 5 cl rom - mørk
- 4 isterninger
- 1 lime
- 10 cl ginger beer
- Angostura - 3 skvæt, kan undlades
Fremgangsmåde
- Rom (mørk) kommes i et glas sammen med isterninger.
- Skær lime over og pres saften af den halve lime i.
- Tilsæt ginger beer.
- Skær den anden halve lime ud i skiver eller mindre både, og kom dem i glasset til din dark 'n' stormy.
- Kom eventuelt også nogle skvæt Angostura i, men dette kan undlades. Angostura er en bitter, der laves på Trinidad.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Angostura i Dark and Stormy
Som sagt kan du med fordel bruge lidt Angostura i drinken, men dette er ikke et krav.
Bitteren, der kommer fra den caribiske ø Triniad, har en intens smag, og derfor skal du ikke komme for meget i.
Men Angostura tilfører altså lige det sidste til drinken, så derfor vil jeg anbefale at du bruger lidt af den.
Romsmagning
Ekstra tip: Hvis du vil vide mere om rom, så prøv en romsmagning med Romhatten.dk.
For er der nogen i Danmark, der har styr på rom, så er det Mads Heitmann.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: