Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

Sprød mandelbund med cremet hindbærflødeskum med Daim og friske bær og chokolade på toppen – sådan ser den lækreste Daimkage ud. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailSMS

Den her Daimkage bliver du nødt til at prøve! Sprød mandelbund, hindbærflødeskum med Daim og masser af friske bær - den smager himmelsk!

Den her Daimkage ser fantastisk indbydende ud og smager, så englene synger.

I min kageglade familie er denne flotte kage med den lækreste hindbærflødeskum med hakket Daim og friske bær på toppen blevet en favorit.

Opskriften er udviklet af min mor, og jeg har fået lov at dele den her.

Den klassiske sprøde Daim

Den svenskproducerede Daim er en klassiker, der har eksisteret i Danmark siden 1971.

Den hårde karamelbar med chokoladeovertræk har en utrolig lækker sprødhed, der sammen med chokoladen, der langsomt smelter i munden, giver en utrolig lækker konsistens.

Samtidig er smagen af den let brændte karamel sammen med den søde chokolade en perfekt kombination.

Til denne Daimkage bidrager den med lækker sprødhed og karamelsmag, der sammen med mandelbund, hindbærflødeskum, friske bær og en smule chokolade giver en fuldent smagsoplevelse.

Masser af friske bær

Der skal både friske hindbær i flødeskummen og friske bær på toppen.

Friske bær smager skønt og bringer en frisk syrlighed og lækker sødme - og så er de fulde af sunde vitaminer.

I denne opskrift er der brugt friske hindbær og blåbær, men du kan selvfølgelig bruge de bær, du foretrækker og hvad der er i sæson.

Opskrift på Daimkage

Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.8 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Den her Daimkage bliver du nødt til at prøve! Sprød mandelbund, hindbærflødeskum med Daim og masser af friske bær - det smager himmelsk!
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g rørsukker
  • 3 æg
  • 200 g mandler
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 170 g Daim
  • ½ l piskefløde
  • 250 g hindbær
  • ½ - 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 200 g friske bær til pynt for eksempel hindbær, blåbær, jordbær

Fremgangsmåde

Mandelbund
  1. Pisk sukker og æg lyst og skummende.
  2. Hak mandlerne fint (men ikke så fint, at de bliver til mandelmel). Kom de hakkede mandler i sukker-æg blandingen og vend rundt.
  3. Kom bagepapir i bunden af en springform og hæld dejen i springformen.
  4. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  5. Lad bunden afkøle i formen.
Hindbærflødeskum med Daim
  1. Hak cirka 170 gram Daim.
  2. Pisk piskefløden til flødeskum.
  3. Mos 250 gram friske hindbær og vend dem i flødeskummet sammen med den hakkede Daim.
  4. Smag hindbærflødeskummet med Daim til med vaniljesukker.
Saml kagen
  1. Når mandelbunden er helt afkølet smøres et tyndt lag god hindbærmarmelade på.
  2. Fordel derefter hindbærflødeskummet med Daim over. Husk at beholde siderne på springformen, så du kan fordele cremen godt.
  3. Kom de friske bær på kagens top og drys til sidst med den hakkede mørke chokolade.
  4. Sæt kagen på køl indtil den skal spises.
  5. Skær forsigtigt med en kniv rundt i kanten af springformens sider, så du nemt kan fjerne siden og servere den lækreste og smukkeste Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Daim i is og kager

Daim kan bruges i mange andre sammenhænge end denne Daimkage. Prøv for eksempel disse opskrifter, der alle indeholder Daim:

Daim cookies
Her får du min opskrift på Daim cookies, der er helt uimodståelige kager med Daim. De lækre cookies er nemme at bage, også for børn.
Se opskriften her
billederesultat for Daim cookies
Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)
Sådan laver du hjemmelavet Daim is. En opskrift på cremet og lækker is med masser af Daim, og isen kan laves med eller uden en ismaskine.
Se opskriften her
billederesultat for Daim is
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    juli 03, 2023 at 12:24 pm

    Den ser lækker ud, og jeg vil gerne prøve at lave denne kage. Men hvor stor er den form, du har brugt?
    Venlig hilsen Jolanda

    Svar
  2. Janne Jacobsen skriver

    marts 01, 2023 at 4:10 pm

    Bages bunden ved alm. ovn eller ved varmluft?

    Svar
  3. Sv skriver

    november 01, 2022 at 8:55 pm

    Kan man bruge Alm sukker og hvor stor er springformen

    Svar
  4. Sarah skriver

    september 29, 2022 at 9:37 pm

    Hvor stor er springformen som du har brugt?

    Svar
  5. Trine skriver

    maj 14, 2022 at 5:38 pm

    Kan bunden fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 14, 2022 at 5:43 pm

      Hej Trine
      Yes - det burde du sagtens kunne gøre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Sv skriver

        november 02, 2022 at 10:41 am

        Skal man varme mandlerne og pille skralde af inden man skal stige dem eller hakker man dem bare med skrald på

  6. Tina skriver

    april 24, 2022 at 7:17 am

    Kan jeg bruge frosne hindbær i flødeskummet i stedet for friske?

    Svar
  7. Birgith skriver

    august 10, 2021 at 10:35 am

    Lækker kage 😋

    Svar
  8. Kristina Darville skriver

    august 02, 2021 at 10:49 pm

    Lækker kage - ny favorit

    Svar
  9. Birgith skriver

    juni 25, 2021 at 3:15 pm

    Super lækker kage

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required