Dadelmarcipan er det perfekte sunde alternativ. Den er nemlig sukkerfri og så består den kun af dadler og mandler, intet andet.
Dadelmarcipan er perfekt, hvis du ønsker noget, som er lige så lækkert som den klassiske marcipan, men samtidig gerne vil undgå for meget hvid sukker. Opskriften er helt sukkerfri.
Og så vil jeg også tilføje, at denne opskrift faktisk er endnu nemmere og hurtigere at lave fremfor den klassiske marcipanopskrift. Derfor tror jeg, at det bliver denne version med dadler, som jeg fremover vil lave.
Jeg har blandet min en lille smule grov i det, da jeg godt kan lide at have lidt at tygge på, men du kan sagens blende den helt jævn, hvis du foretrækker det.
Opskrift på dadelmarcipan
Ingredienser
- 150 gram dadler uden sten
- 200 gram mandler smuttede
Sådan gør du
- Start med at koge noget vand. Put derefter dadlerne i en skål og hæld det kogende vand ud over dem. Lad dem stå i vandet i cirka fem minutter og hæld derefter vandet fra.
- Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem til en grov mel. Tilføj nu dadlerne og blend yderligere.
- Blend dem godt sammen indtil, det er blevet en jævn masse.
- Klem massen og pak den ind i husholdningsfilm, og så er din dadelmarcipan klar til brug.
- Opbevar den på køl, det gør den mere fast og lettere at bruge til konfekt.
Tip
Denne opskrift er perfekt til konfekt, så lav endelig en stor portion dadelmarcipan, som du kan have klar i køleskabet.
Hvis du vil have de bedste dadler, skal du købe Medjoul, som er ekstra søde og saftige.
Se også andre opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.