Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dådyrryg

Dådyrryg

Dådyrryg med svampesky og glaserede rødbeder
4.4 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Dådyrryg skåret ud i fileter serveret med lækre, peberglaserede rødbeder, svampesky og syltede rødløg. Så bliver en vildt-ret ikke smukkere.

Dådyrryg kan skæres ud i den lækreste filet. Du kan selv gøre det, hvis du er så heldig at få fat i en dyreryg, men du kan også få en slagter med vildtkød til at gøre det.

Der er mange grunde til at spise vildtkød, blandt andet er det fedtfattigt, og dyrene har levet i det fri i stedet for i trange stalde.

Smagen er nu dog den vigtigste, for den kan være aldeles fremragende. Særligt med lækkert tilbehør som her.

Opskrift på dådyrryg med svampesky

Dådyrryg

Løgismose
4.4 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Dådyrryg skåret ud i fileter serveret med lækre, peberglaserede rødbeder, svampesky og syltede rødløg. Så bliver en vildt-ret ikke smukkere.
Antal: 4 personer
Ret: Vildt
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g dådyr
  • salt og friskkværnet peber
  • olie (til stegning)
  • smør (til stegning)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin
Peberglaserede rødbeder
  • 12 små rødbeder
  • 1 dl hønsesky
  • 0,5 dl kirsebæreddike
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
  • 4 rødløg
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 kvist rosmarin
Svampesky
  • 100 g svampe (blandede og rensede )
  • 1 spsk smør
  • 1 skalotteløg (hakket )
  • 1 dl tør madeira
  • 2 spsk sherryeddike
  • 2 dl hønsesky
  • 4 dl vildtsky (kraftig )
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Dyrefilet trimmes for sener og krydres godt med salt og peber.
  2. Steg fileten i olie og smør på en pande med hvidløg og urter. Kødet steges til medium-rare, ca. 4-5 minutter på hver side. Husk at lade kødet hvile minimum fem minutter på en rist inden det udskæres.
Glaserede rødbeder
  1. Rødbeder vaskes og koges møre i saltet vand. Hinden pilles af.
  2. Lige inden servering glaseres rødbederne op med hønsesky, kirsebæreddike, smør, salt og godt med peber.
Svampesky
  1. I en gryde ristes de rensede svampe i smør sammen med skalotteløg til det hele er gyldent.
  2. Tilsæt sherryeddike og kog helt ind. Tilsæt madeira og kog helt ind. Tilsæt hønse- og vildtsky og lad saucen reducere ned til en glace-agtig (tyk, lettere klistret) konsistens.
  3. Saucen smages til med salt og rigeligt peber.
Syltede rødløg
  1. Kog lage af vand, sukker, eddike, peberkorn og rosmarin. Lad lagen køle af.
  2. Løgene pilles og halveres på tværs. Blanchér løgene et minut i letsaltet, kogende vand. Afkøl straks løgene i isvand. Løgene deles ud i naturlige skaller og ligges i syltelagen minimum et døgn før servering.
  3. Ved servering lunes løgene i et minut i lagen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Husk at sylte rødløgene et døgn eller flere før, de skal serveres. Så trækker løgene mere smag.

Opskriften på dådyrryg er udviklet af Løgismose, der er en virksomhed, som blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.

Se flere vildtopskrifter her:

  • Stegt fasanbryst
  • Skovdue i rødvin med morkler
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required