• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Vegetar › Curry med butternut squash, kål og cashewnødder

Curry med butternut squash, kål og cashewnødder

Curry med butternut squash
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. november 2024 - Udgivet: 6. oktober 2020

Curry med butternut squash, indiske krydderier og grønkål samt ristede cashewnødder er den perfekte efterårs-ret. Her er både smag og varme.

Curry med butternut squash er oplagt at lave om efteråret og vinteren, hvor butternut squashen er i sæson.

Derudover er det en god ide at lave mad med Halloweens store stjerne, græskarret, når vi befinder os i tiden omkring festdagen.

I år frarådes det at gå fra dør til dør og samle slik ind, så Halloween-løjerne må foregå derhjemme.

Derfor har Dansk Gartneris hjemmeside Sæson udviklet opskrifter med græskar, som børn og voksne kan lave sammen - blandt andet denne curry.

Krydderierne er en kærlig hilsen til Indien, så retten luner også godt i mund og mave.

Opskrift på curry med butternut squash

Curry med butternut squash
Karen SenecaKaren Seneca

Curry med butternut squash, kål og cashewnødder

4.74 fra 15 stemmer
Curry med butternut squash, indiske krydderier og grønkål samt ristede cashewnødder er den perfekte efterårs-ret. Her er både smag og varme.
Tilb. tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • olie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 chilipebere - kan udelades
  • 20 g ingefær
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk gurkemeje
  • 4 spsk tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 håndfulde grønkål - fintsnittet
  • 40 g cashewnødder - ristet
  • ¼ bundt koriander - kan udelades
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl butternut squash, halvér den på langs, skrab indmaden ud med en ske og skær den i grove tern. Vend dem med olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sæt den i ovnen i ca. 25 minutter, til græskarternene er gyldne og møre.
  3. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og hak chilien. Skær skrællen af ingefæren og hak den.
  4. Sautér løgene i olie i en stegegryde i cirka 10- 15 min ved svag varme, til de er let karamelliserede.
  5. Skru lidt op for varmen og tilsæt hvidløg, chili og ingefær. Sautér videre i 2 minutter. Kom mere olie i gryden undervejs hvis nødvendigt og tilsæt krydderierne. Sautér videre 1 minut.
  6. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og kokosmælk og bring gryden i kog og lad den simre under låg i 20-25 minutter.
  7. Blend evt. for en finere konsistens. Tilsæt grønkålen og lad den simre med i 5 minutter. Tilsæt bagt græskar, vend det hele godt sammen og smag til med salt.
  8. Rist cashewnødderne på en tør pande, til de tager farve. Pluk korianderen.
  9. Pynt retten med cashewnødder og koriander ved servering og nyd med ris.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta om butternut squash

Butternut squash er et græskar, selvom navnet antyder noget andet. Den har en ret hård skal, der kan være svær at få hul på.

Men når du først får den åbnet, har kødet en blid, rund og nøddeagtig smag.

Kan du ikke finde butternut squash, kan du bruge andre græskarsorter som for eksempel hokkaidogræskar. 

Og husk: Gem kernerne, for de kan ristes og er supergode som snack eller i en hjemmelavet müsli.

Her er flere opskrifter, som passer til efteråret - og til Halloween:

Mexicansk suppe

5 fra 3 stemmer
Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.
Gå til opskrift
billederesultat for mexicansk suppe med græskar og chili
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Pedersen

    januar 26, 2024 at 12:45 pm

    Hvor meget ingefær skal der i til 12 personer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 26, 2024 at 3:23 pm

      Hej Joan
      Det kommer selvfølgelig an på hvor glad du er for ingefær, men et par gode knolde vil nok være fint. Måske lidt mere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Birthe Larsen

    december 10, 2022 at 9:45 am

    Jeg har læst flere steder, at det er en god ide, at gemme græskarkernerne for at bruge dem som snacks Jeg har eksperimenteret med det nogle gange, men det ender desværre altid med at de bliver seje og nærmest uspiselige. Hvad mon jeg gør forkert??Venlig hilsen Birthe

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required