Curry med butternut squash, indiske krydderier og grønkål samt ristede cashewnødder er den perfekte efterårs-ret. Her er både smag og varme.
Curry med butternut squash er oplagt at lave om efteråret og vinteren, hvor butternut squashen er i sæson.
Derudover er det en god ide at lave mad med Halloweens store stjerne, græskarret, når vi befinder os i tiden omkring festdagen.
I år frarådes det at gå fra dør til dør og samle slik ind, så Halloween-løjerne må foregå derhjemme.
Derfor har Dansk Gartneris hjemmeside Sæson udviklet opskrifter med græskar, som børn og voksne kan lave sammen - blandt andet denne curry.
Krydderierne er en kærlig hilsen til Indien, så retten luner også godt i mund og mave.
Opskrift på curry med butternut squash
Curry med butternut squash, kål og cashewnødder
Ingredienser
- 1 butternut squash
- olie
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1-2 chilipebere - kan udelades
- 20 g ingefær
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk gurkemeje
- 4 spsk tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 2 håndfulde grønkål - fintsnittet
- 40 g cashewnødder - ristet
- ¼ bundt koriander - kan udelades
- salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl butternut squash, halvér den på langs, skrab indmaden ud med en ske og skær den i grove tern. Vend dem med olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sæt den i ovnen i ca. 25 minutter, til græskarternene er gyldne og møre.
- Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og hak chilien. Skær skrællen af ingefæren og hak den.
- Sautér løgene i olie i en stegegryde i cirka 10- 15 min ved svag varme, til de er let karamelliserede.
- Skru lidt op for varmen og tilsæt hvidløg, chili og ingefær. Sautér videre i 2 minutter. Kom mere olie i gryden undervejs hvis nødvendigt og tilsæt krydderierne. Sautér videre 1 minut.
- Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og kokosmælk og bring gryden i kog og lad den simre under låg i 20-25 minutter.
- Blend evt. for en finere konsistens. Tilsæt grønkålen og lad den simre med i 5 minutter. Tilsæt bagt græskar, vend det hele godt sammen og smag til med salt.
- Rist cashewnødderne på en tør pande, til de tager farve. Pluk korianderen.
- Pynt retten med cashewnødder og koriander ved servering og nyd med ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Fakta om butternut squash
Butternut squash er et græskar, selvom navnet antyder noget andet. Den har en ret hård skal, der kan være svær at få hul på.
Men når du først får den åbnet, har kødet en blid, rund og nøddeagtig smag.
Kan du ikke finde butternut squash, kan du bruge andre græskarsorter som for eksempel hokkaidogræskar.
Og husk: Gem kernerne, for de kan ristes og er supergode som snack eller i en hjemmelavet müsli.
Her er flere opskrifter, som passer til efteråret - og til Halloween:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Joan Pedersen
Hvor meget ingefær skal der i til 12 personer?
Holger Rørby Madsen
Hej Joan
Det kommer selvfølgelig an på hvor glad du er for ingefær, men et par gode knolde vil nok være fint. Måske lidt mere.
Alt det bedste
Holger
Birthe Larsen
Jeg har læst flere steder, at det er en god ide, at gemme græskarkernerne for at bruge dem som snacks Jeg har eksperimenteret med det nogle gange, men det ender desværre altid med at de bliver seje og nærmest uspiselige. Hvad mon jeg gør forkert??Venlig hilsen Birthe