Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Curry med butternut squash, kål og cashewnødder

Curry med butternut squash, kål og cashewnødder

Curry med butternut squash
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Curry med butternut squash, indiske krydderier og grønkål samt ristede cashewnødder er den perfekte efterårs-ret. Her er både smag og varme.

Curry med butternut squash er oplagt at lave om efteråret og vinteren, hvor butternut squashen er i sæson.

Derudover er det en god ide at lave mad med Halloweens store stjerne, græskarret, når vi befinder os i tiden omkring festdagen.

I år frarådes det at gå fra dør til dør og samle slik ind, så Halloween-løjerne må foregå derhjemme.

Derfor har Dansk Gartneris hjemmeside Sæson udviklet opskrifter med græskar, som børn og voksne kan lave sammen - blandt andet denne curry.

Krydderierne er en kærlig hilsen til Indien, så retten luner også godt i mund og mave.

Opskrift på curry med butternut squash

Curry med butternut squash, kål og cashewnødder

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 45 minutter min
Curry med butternut squash, indiske krydderier og grønkål samt ristede cashewnødder er den perfekte efterårs-ret. Her er både smag og varme.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • olie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 chilipebere kan udelades
  • 20 g ingefær
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk gurkemeje
  • 4 spsk tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 håndfulde grønkål fintsnittet
  • 40 g cashewnødder ristet
  • ¼ bundt koriander kan udelades
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl butternut squash, halvér den på langs, skrab indmaden ud med en ske og skær den i grove tern. Vend dem med olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sæt den i ovnen i ca. 25 minutter, til græskarternene er gyldne og møre.
  3. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og hak chilien. Skær skrællen af ingefæren og hak den.
  4. Sautér løgene i olie i en stegegryde i cirka 10- 15 min ved svag varme, til de er let karamelliserede.
  5. Skru lidt op for varmen og tilsæt hvidløg, chili og ingefær. Sautér videre i 2 minutter. Kom mere olie i gryden undervejs hvis nødvendigt og tilsæt krydderierne. Sautér videre 1 minut.
  6. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og kokosmælk og bring gryden i kog og lad den simre under låg i 20-25 minutter.
  7. Blend evt. for en finere konsistens. Tilsæt grønkålen og lad den simre med i 5 minutter. Tilsæt bagt græskar, vend det hele godt sammen og smag til med salt.
  8. Rist cashewnødderne på en tør pande, til de tager farve. Pluk korianderen.
  9. Pynt retten med cashewnødder og koriander ved servering og nyd med ris.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Fakta om butternut squash

Butternut squash er et græskar, selvom navnet antyder noget andet. Den har en ret hård skal, der kan være svær at få hul på.

Men når du først får den åbnet, har kødet en blid, rund og nøddeagtig smag.

Kan du ikke finde butternut squash, kan du bruge andre græskarsorter som for eksempel hokkaidogræskar. 

Og husk: Gem kernerne, for de kan ristes og er supergode som snack eller i en hjemmelavet müsli.

Her er flere opskrifter, som passer til efteråret - og til Halloween:

Mexicansk suppe

5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Pedersen skriver

    januar 26, 2024 at 12:45 pm

    Hvor meget ingefær skal der i til 12 personer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 26, 2024 at 3:23 pm

      Hej Joan
      Det kommer selvfølgelig an på hvor glad du er for ingefær, men et par gode knolde vil nok være fint. Måske lidt mere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Birthe Larsen skriver

    december 10, 2022 at 9:45 am

    Jeg har læst flere steder, at det er en god ide, at gemme græskarkernerne for at bruge dem som snacks Jeg har eksperimenteret med det nogle gange, men det ender desværre altid med at de bliver seje og nærmest uspiselige. Hvad mon jeg gør forkert??Venlig hilsen Birthe

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required