Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Citrontærte opskrift med mørk chokoladeganache

Citrontærte opskrift med mørk chokoladeganache

Citrontærte
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMS

Citrontærte med mørk chokoladeganache er definitionen af den perfekte dessert. Kombinationen af syre og sødme spiller bare super godt.

Citrontærte er min yndlingstærte, især denne version med mørk chokolade ganache er absolut den lækreste.

Syren fra citronerne, bitterheden fra chokoladen og den knasende sprøde bund er virkelig noget særligt.

Denne tærte består af lemon curd, et citronlag af æg, sukker, citronsaft og smør. Tærtedejen er klassisk mørdej, men man kan også vælge at snyde og købe dejen færdiglavet, da lemon curd og chokolade-ganachen er det bærende element.

Opskrift på citrontærte med chokolade

Citrontærte med mørk chokoladeganache

Rakel Seneca
4.7 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Citrontærte med mørk chokoladeganache er definitionen af den perfekte dessert. Kombinationen af syre og sødme spiller bare super godt.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Citron curd
  • 6 stk æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl citronsaft
  • 100 g smør
Chokolade ganache
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
Tærtedej
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 150 g smør koldt
  • 1 stk æggeblomme
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde

Citron curd
  1. Start med citron curd. I en lille tykbundet tilføjes seks æggeblommer og 200 gram sukker bland det godt sammen og tilføj derefter citronsaften. Varm gryden op ved medium varme og lad blanding blive tykkere, det er vigtigt at røre i den hele tiden.
  2. Tag sukker-æggeblanding af varmen og rør 100 gram smør i. Lad nu citron curden køle ned i køleskabet, i mens du laver resten af tærten.
Tærtedej
  1. I en stor skål tilsættes hvedemel, sukker og 150 gram koldt smør. Brug hænderne til at ælte dejen sammen. Tilsæt derefter vand og en æggeblomme og ælt dejen sammen igen.
  2. Rul dejen ud til den er tynd og jævn og put den nu i en tærteform på 22 centimeter i diameter. Stik nogen huller i dejen med en gaffel så du undgår at dejen hæve op. Bag tærten i cirka 15 minutter ved 220 grader eller indtil den er blevet en smule gylden.
Chokoladeganache
  1. Hak chokoladen fint.
  2. I en lille gryde varmes fløden op men uden at den begynder at koge. Tag fløden fra varmen og hæld den over det fint hakket chokolade. Bland det godt sammen og stil den på køl.
Saml tærten
  1. Start med at sprede chokoladeganache jævnt ud på den afkølet færdigbagte tærtedej, spred derefter citron curd ovenpå og stil tærten på køl i cirka 20 minutter.
  2. Nu er den lækreste citrontærte klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier836kcalKulhydrater77gProtein7gFedt57gMættet fedt35gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt15gTransfedt1gKolesterol141mgNatrium284mgKalium284mgKostfibre4gSukker45gVitamin A1559IUVitamin C10mgCalcium59mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Denne tærte er en tærte, som virkelig føles som ren forkælelse. Der er noget delikat ved smagskombinationen. En kombination, som er en ren nydelse for alle, som er heldige nok til at putte tænderne i den.

Jeg synes at denne citrontærte er den perfekte dessert, hvis man får gæster på besøg.

Selvom sidst jeg lavede den, lavede jeg den med vilje en dag, hvor jeg var alene hjemme og trængte til lidt selv-kærlighed.

Se andre opskrifter på lækre kager:

Basque cheesecake - spansk ostekage

Omvendt ferskenkage

Baklava - favoritdessert fra Mellemøsten

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik skriver

    december 29, 2022 at 6:51 am

    Hvor stor er tærteformen?

    Svar
  2. BS skriver

    november 28, 2022 at 7:26 pm

    kan man lave den dagen før den skal serveres?

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      december 01, 2022 at 11:30 am

      Hej BS
      Du kan sagtens lave opskriften dagen før servering. God fornøjelse.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required