Citronsmåkager med rosmarin har den fineste smag. Det er en god småkage til dem, der vil bage noget særligt og de to smage passer perfekt.
Citronsmåkager med rosmarin har en fin aromatisk smag, som er lidt anderledes end de fleste andre småkager.
Man skulle måske tro, at det smagte lidt sært med en urt i en småkage, men sådan er det langt fra. Tværtimod. Det giver ekstra smag og duft.
Krydderurter er i det hele taget gode at bruge i desserter, for eksempel er basilikum-is virkelig delikat.
Opskrift på citronsmåkager og rosmarin
Citronsmåkager med rosmarin
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 100 gram flormelis
- 0,5 tsk bagepulver
- 150 gram smør - blødt
- 1 æg
- 1 citron - saft og skal
- 2 kviste rosmarin - finthakkede blade
- sukker - til at rulle dejen i
- 1 æggeblomme - til pensling
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser sammen.
- Tilsæt smør og rør dejen sammen, tilsæt herefter ægget og saml dejen. Den kan være lidt tør at arbejde med, men den får struktur efterhånden, som du samler den.
- Hak bladene fra to friske kviste rosmarin, skyl citronen og riv skallen fint, pres saft ud, så du har et par spiseskefulde citronsaft.
- Tilsæt rosmarin, 1 til 2 spiseskefulde citronsaft og ca. 2 teskefulde citronskal til dejen. Rør godt rundt.
- Rul nu dejen til en pølse, der ca. er fem cm. i diameter. Pak den ind i film og læg den i fryseren i et kvarter.
- Tænd ovnen på 180 grader - ikke varmluft - og beklæd et par bageplader med bagepapir.
- Drys sukker på et spækbræt og bred sukkeret ud.
- Tag rullen ud af fryseren, tril den i sukkeret og skær derpå småkagerne ud i tynde skiver. Pensel med sammenpisket æggeblomme og bag dine citronsmåkager i 10 minutter. Placer dem til sidst på en rist, så de kan køle af.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Når du laver dejen, kan du dele den i to, før du kommer citron og rosmarin i.
På den måde kan du bage to forskellige slags småkager af samme dag. Kom for eksempel hakkede hasselnødder og chokoladestykker i den ene dej.
Se andre spændende småkager:
Anna
Det er helt umuligt at trille dejen i hånden! Kom den på pergament papir og rul uden direkte kontakt med hænderne! Pergamentpapir med dejrulle indeni lægges i fryseren. Når den tages op, folder man pergament ud, drysser sukker i - jeg brugte perlesukker - og ruller med pergamentpapiret ! Vupti! Pensler med æggehvider, som jeg havde til rest.
De blev så fine og smagte MUMS!
Helle Helledie
Så delikat
Charlotte Vinter
Hvad skal ægget bruges til? Der står et æg, og yderligere en æggeblomme i ingredienslisten?
Glædelug jul,
Margit Nurnberg
Meget lækre småkager uden ret meget sukker - fin smag