• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Citronmandler - lækre snacks eller drys til salaten

Citronmandler - lækre snacks eller drys til salaten

Citronmandler
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
94
SHARES
FacebookMessenger94PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. december 2022 - Udgivet:  4. august 2022

Citronmandler er både salte og syrlige på en og samme tid. De er dejlig knasende, og de perfekte snacks. Også gode som tilbehør til salat.

Citronmandler, der er saltede, passer virkelig godt sammen med en kold øl. De er nemlig perfekte salte snacks, som samtidig smager lidt eksklusivt af citronskal.

Mandlerne er virkelig nemme at lave og kræver meget få ingredienser, så de er hurtige lige at bikse sammen en fredag eftermiddag, når weekenden skal sættes i gang og fejres.

Man laver en slags marinade til mandlerne af citron, olivenolie og salt, som mandlerne trækker smag fra, derefter rister du dem bare på panden og så er de klar til servering.

Opskrift på saltede citronmandler

Citronmandler
Rakel Seneca

Citronmandler

4.60 fra 5 stemmer
Citronmandler er både salte og syrlige på en og samme tid. De er dejlig knasende, og de perfekte snacks. Også gode som tilbehør til salat.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
marinering 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 100 gram
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g mandler - smuttede
  • 1 hel citron - saft og skal
  • 50 ml olivenolie
  • 1 spsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage et syltetøjsglas eller en anden slags beholder med lufttæt låg. Hæld olivenolie og salt i glasset.
  2. Riv en hel citron og tilføj citronskal til glasset. Pres derefter al citronens saft ned i glasset. Rør det hele godt sammen, og tilføj de smuttede mandler.
  3. Put låg på og lad mandlerne marinere i minimum to timer i køleskabet. Du kan også lade dem trække længere tid, hvis du vil.
  4. Tag en pande og varm den godt op, hæld nu mandlerne og lidt af saften på panden. Rist dem ved høj varme i cirka fem minutter, i mens du rører rundt ofte.
  5. Mandlerne skal stadig være ret lyse, men med en smule gyldne pletter. De bliver rimelig sprøde, men ikke lige så sprøde som almindelige salte mandler, da disse har suget en masse citronsaft til sig.
  6. Lad nu dine citronmandler køle ned og server derefter til en kold øl.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Selve marinaden til citronmandler kan sagtens bruges til noget andet efter, at mandlerne har trukket smag.

Du kan for eksempel bruge den til salatdressing eller vende den med kogt pasta.

Prøv også at lave vores hjemmelavet nøddemix med krydderier, som smager skønt.

Se også andre opskrifter på snacks:

Hjemmelavede lakridsmandler

Halloumi-fritter - opskrift på den perfekte snack

Pakora - sprøde indiske snacks

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Messerschmidt

    marts 28, 2024 at 10:21 am

    Citron-mandlerne smager skuffende lidt af citron. Mine lå i lagen i lukket glas natten over i køleskabet. Ristet på panden som anvist. Afkølet på køkkenrulle.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required