Citronmandler er både salte og syrlige på en og samme tid. De er dejlig knasende, og de perfekte snacks. Også gode som tilbehør til salat.
Citronmandler, der er saltede, passer virkelig godt sammen med en kold øl. De er nemlig perfekte salte snacks, som samtidig smager lidt eksklusivt af citronskal.
Mandlerne er virkelig nemme at lave og kræver meget få ingredienser, så de er hurtige lige at bikse sammen en fredag eftermiddag, når weekenden skal sættes i gang og fejres.
Man laver en slags marinade til mandlerne af citron, olivenolie og salt, som mandlerne trækker smag fra, derefter rister du dem bare på panden og så er de klar til servering.
Opskrift på saltede citronmandler
Citronmandler
Ingredienser
- 100 g mandler - smuttede
- 1 hel citron - saft og skal
- 50 ml olivenolie
- 1 spsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at tage et syltetøjsglas eller en anden slags beholder med lufttæt låg. Hæld olivenolie og salt i glasset.
- Riv en hel citron og tilføj citronskal til glasset. Pres derefter al citronens saft ned i glasset. Rør det hele godt sammen, og tilføj de smuttede mandler.
- Put låg på og lad mandlerne marinere i minimum to timer i køleskabet. Du kan også lade dem trække længere tid, hvis du vil.
- Tag en pande og varm den godt op, hæld nu mandlerne og lidt af saften på panden. Rist dem ved høj varme i cirka fem minutter, i mens du rører rundt ofte.
- Mandlerne skal stadig være ret lyse, men med en smule gyldne pletter. De bliver rimelig sprøde, men ikke lige så sprøde som almindelige salte mandler, da disse har suget en masse citronsaft til sig.
- Lad nu dine citronmandler køle ned og server derefter til en kold øl.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Selve marinaden til citronmandler kan sagtens bruges til noget andet efter, at mandlerne har trukket smag.
Du kan for eksempel bruge den til salatdressing eller vende den med kogt pasta.
Prøv også at lave vores hjemmelavet nøddemix med krydderier, som smager skønt.
Se også andre opskrifter på snacks:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Messerschmidt
Citron-mandlerne smager skuffende lidt af citron. Mine lå i lagen i lukket glas natten over i køleskabet. Ristet på panden som anvist. Afkølet på køkkenrulle.