Chokoladeslik er lækre hjemmelavede stykker af chokolade fyldt med chokoladebarer, tivolistænger og mariekiks. Mums!
Chokoladeslik! Lyder det ikke bare lækkert? Chokoladeslik er din helt egen mulighed for at mixe dine yndlings chokoladebarer, slik og søde sager i lækre stykker af chokolade.
I opskriften her bruger vi mørk og hvid chokolade, tivolistænger, marsbar og mariekiks, men du kan sagtens variere, hvilke former for søde sager, du putter i dit chokoladeslik.
Opskriften er udviklet af Miriam Koldt.
Opskrift på chokoladeslik
Chokoladeslik
Ingredienser
- 200 g smeltechokolade - mørk
- 100 g smeltechokolade - hvid
- 1 tivolistang
- 1 mars bar
- 1 twix - hvid
- 5 mariekiks
- frysetørret hindbær
- stjerne krymmel
Fremgangsmåde
- Læg et stykke bagepapir i en bageform på cirka 20 gange 30 centimeter.
- Skær tivolistang, mars bar og twix i mundrette stykker.
- Smelt den mørke og lyse chokolade i mikrobølgeovn eller vandbad.
- Vend forsigtigt tivolistangen, mars bar og twix i den smeltede chokolade og fordel dit chokoladeslik, så det fylder hele bageformen.
- Drys med frysetørret hindbær og stjerne krymmel.
- Stil dit chokoladeslik på køl, til det stivner og bræk så chokoladeslikket i stykker. Du kan også skære det ud med en kniv, men det er meningen, at stykkerne bliver rustikke.
- Nu er dit chokoladeslik klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
I stedet for at blande den mørke og hvide chokolade sammen, når du smelter den til dit chokoladeslik, kan du også smelte det hver for sig.
Så vender du slikket i den mørke chokolade og fordeler det ud i bageformen. Herefter tager du den hvide smeltede chokolade og trækker den med en gaffel rundt i den mørke chokolade, så du laver nogle fine tråde i chokoladen.
Du kan som sagt sagtens putte andre former for chokoladebarer og slikstykker i dit chokoladeslik. Eller du kan vælge rosiner eller andre tørrede frugter og nødder som fyld.
Se også: Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susan Andersen
Hej. Nu har jeg læst opskriften flere gange, men du skriver ikke noget om hvornår kiksene skal tilsættes. Skulle det ikke have stået der også ?? Jeg tænker bare på, hvis børnebørnene ville lave den, så står de til sidst med 5 mariekiks, og chokoladen er stivnet. Vh. Susan